Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Νέα ενημέρωση από την ΕΠΟ προς τις ενώσεις για τα πρωταθλήματα, το Κύπελλο και τη Γ’ Εθνική


Κοινοποιήθηκε  σε όλες τις Ενώσεις (ΕΠΣ) της χώρας, η απόφαση της υπ’ αριθ. 33/29.04.2020 συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. σχετικά με τις διοργανώσεις της ΕΠΟ και των ΕΠΣ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ενημέρωσε τις Ενώσεις για τις αποφάσεις που είχε πάρει, προ ημερών, για τη λήξη των πρωταθλημάτων που έχει τη δικαιοδοσία της, των ομάδων Κ12 και Κ14, των Κυπέλλων και της Γ Εθνικής.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά την υπ’ αριθ. 33/29.04.2020 συνεδρίαση της, αφού έλαβε γνώση των εισηγήσεων της Επιτροπής Διοργανώσεων, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου αποφασίζει:

Α. Τη λήξη όλων των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η επικύρωση της οριστικής κατάταξης των ομάδων σε όλα τα Πρωταθλήματα, θα γίνει με βάση τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή τους. Στα Πρωταθλήματα Α Κατηγορίας, Πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία κατά τη διακοπή τους και προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Σε περίπτωση που τα Πρωταθλήματα διεξάγονται σε δύο ή περισσότερους ομίλους για την τελική κατάταξη των ομάδων, εφαρμόζονται τα κριτήρια της UEFA, που επίσης περιλαμβάνoνται στο άρθρο 20 του ΚΑΠ. Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α’ Κατηγορία και τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν από τις μικρότερες κατηγορίες, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις τους, βάσει των προβλεπόμενων στην υπ’ αριθμ. 275/45 23.4.2020 τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων, με άμεση ισχύ και ψηφίστηκε στις 24.04.2020 από τη Βουλή εντασσόμενη στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (Α’75) και άλλες διατάξεις».

Β. Τη λήξη των Πρωταθλημάτων Κ-12 και Κ-14.

Γ. Τη λήξη των Κυπέλλων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η Κυπελλούχος ομάδα, εφόσον ο τελικός αγώνας δεν έχει διεξαχθεί, θα αναδειχθεί κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στον Τελικό Αγώνα και με τον ίδιο τρόπο μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στην ημιτελική φάση, εφόσον η φάση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Δ. Τη λήξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2019-2020 και όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ. Η επικύρωση της οριστικής κατάταξης των ομάδων ανά όμιλο, θα γίνει με βάση τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Αναβάλλει τη λήψη απόφασης για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Πηγή:www.sportcyclades.gr