Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

ΑΣΕ Μπούκαλη-Π.Α.Κ. 69-62

Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης πάλεψε αρκετά, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 69-62 από τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαρτίου στο ΔΑΚ Λαμίας, εκκινώντας στις 12. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη πέτυχαν δυο νίκες σε ισάριθμες ημέρες, έχοντας επικρατήσει μια ημέρα νωρίτερα και του Δομοκού εκτός έδρας. Το νεανικό συγκρότημα της Λαμίας έχει απολογισμό πλέον 6-1(νίκες-ήττες) και «σφράγισε» ουσιαστικά την πρόκριση του στην επόμενη φάση, καθώς βρίσκεται στη 2η θέση. Οι ταλαντούχοι Παναγιώτης Γεωργούσης και Θωμάς Σακκάς έβαλαν από 16 πόντους ο καθένας.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου διεκδίκησε έως το τέλος τη νίκη, την οποία και έχασε στις λεπτομέρειες. Παρατάχτηκε με αρκετά «όπλα» στη φαρέτρα της, βρισκόμενη συνεχώς σε επαφή με το σκορ. Επιπλέον εξέφρασε και παράπονα από διαιτητικές αποφάσεις. Οι Ευρυτάνες έχουν τρεις νίκες και τρεις ήττες ,βρισκόμενοι στην 4η θέση και διατηρώντας ελπίδες πρόκρισης. Με 17 πόντους και δυο τρίποντα τελείωσε τη συνάντηση ο Αποστόλης Νούλας.
Για την επόμενη(9η) αγωνιστική οι νικητές θα αντιμετωπίσουν τον Άτλαντα το Σάββατο 14 Μαρτίου στην έδρα τους, ενώ την ίδια ημέρα η Πανευρυτανική υποδέχεται τη Δωρίδα.

Έπαιξε ο Μπόνιας
Για τους φιλοξενούμενους την πρώτη του φετινή εμφάνιση με την ανδρική ομάδα έκανε ο Βαγγέλης Μπόνιας, που ήταν αρκετά θετικός.

Δεύτερο συνεχόμενο
Μια ημέρα νωρίτερα τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη επικράτησαν με 42-43 της Μούτας.

Μοιράστηκαν την πρωτιά

 












Θωμάς Σακκάς(Φωτογραφία αριστερά) και Παναγιώτης Γεωργούσης(Φωτογραφία δεξιά) μοιράστηκαν την πρωτιά στο σκοράρισμα με 16 πόντους για τα Μπούκαλη.

Ψηλά ο Νούλας


Στη δεύτερη του φετινή παρουσία ο νεαρός Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) πέτυχε 17 πόντους και 2 3ποντα για την Π.Α.Κ. Ο Μιχάλης Γεωργουλάκος ακολούθησε με 16.

«Έχασε» Κρουστάλλη
Σε όλη την επανάληψη δεν αγωνίστηκε για την Ακαδημία ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης, που αποχώρησε τραυματίας.

Καλύτερα οι γηπεδούχοι
Η ομάδα του Φώτη Πιτσιλιώνη προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-11, μπαίνοντας καλύτερα στο παρκέ.

Πλησίασε η Π.Α.Κ.
Βελτιώθηκε αισθητά στη δεύτερη περίοδο η Π.Α.Κ., η οποία μείωσε σε 32-29. Το επιμέρους σκορ ήταν 15-18 για τους φιλοξενούμενους.

Στους 8 η διαφορά
Με 53-45 ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο, αν και η Πανευρυτανική είχε περάσει μπροστά για έναν πόντο στις αρχές της περιόδου. Οι Λαμιώτες έκαναν ένα επιμέρους 21-16.

Ντέρμπι ως το τέλος
Ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη του είχε το ματς, με την Π.Α.Κ. να μην καταφέρνει να κάνει την ανατροπή, παρότι πλησίασε σε αυτή. Το επιμέρους 16-17 οδήγησε στο τελικό 69-62 για τους Λαμιώτες. 


Αποβλήθηκαν δυο παίχτες
Για τους γηπεδούχους αποχώρησαν με 5 φάουλ οι: Κώστας Παπαδήμας και Θωμάς Σακκάς, με τον δεύτερο να έχει τιμωρηθεί και με τεχνική ποινή.

Τα δεκάλεπτα
17-11, 32-29, 53-45, 69-62

Συνθέσεις Ομάδων



ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Μπλέτσας 9(3), Αναγνωστόπουλος, Γεωργούσης 16, Γρανιτσιώτης 11, Κοτσαρίδας 7, Γκούμας Β. 2, Πατάγιας, Τυμπλαλέξης 3, Οικονόμου 5(1), Παπαδήμας Κ., Σακκάς 16, Καραστάθης

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Σβερώνης 6(1), Γραμματίκας, Πιπέρας, Νούλας 17(2), Ντότσικας 10, Σώκος 2, Χαντζόπουλος, Κολλημένος, Μπόνιας 11(1), Κρουστάλλης, Νιαβής, Γεωργουλάκος 16

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας  (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Μαρία Ίσαρη-Διονύσης Αναγνώστου-Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)





Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος