Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ποταμιά-Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-1

Παρά την πολύ καλή της εμφάνιση η Ποταμιά ηττήθηκε με 0-1 από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, που είχε και το βαθμολογικό κίνητρο.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από βροχόπτωση και παρουσία λιγοστών θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μετά από αρκετό διάστημα επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, παίζοντας χωρίς άγχος και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είχε δοκάρι στο 5΄ με κεφαλιά του Γιώργου Φαρμάκη και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Το γκολ που έκρινε το ματς ήρθε νωρίς στο 24’.
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης του Νίκου Φώλλα ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει και να επιστρέψει με τους τρεις υπέρπολύτιμους βαθμούς. Ο Βασίλης Γκαμπέτας στο 24΄ πέτυχε με διπλή προσπάθεια το νικητήριο τέρμα, ενώ στην επανάληψη όταν το ματς είχε ανοίξει έχασε αρκετές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Η ομάδα του νομού Λάρισας προέρχοταν από σημαντική νίκη-πρόκριση στο κύπελλο κόντρα στον Ηρακλή και είχε ανεβασμένη ψυχολογία.
Την επόμενη (24η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται εκτός έδρας με τον πρωταθλητή Πιερικό, ενώ ο Οικονόμος παίζει τους «κόπους» της χρονιάς στο εντός έδρας ματς με την Αταλάντη. Η Ποταμιά έχει 2 βαθμούς, ενώ η Τσαριτσάνη έφτασε τους 26.

Με βροχόπτωση το ματς
Ο αγώνας έγινε σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια με βροχόπτωση και «μοιραία» στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου δεν ήταν περισσότεροι από 10 με 15 θεατές.


Τρεις επιστροφές


Ο Γιάννης Φλωράκης είχε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα στο αρχικό του σχήμα τους Σπύρο Ξαγάρα (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία Κέντρο) και Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά). Σε σχέση με το ματς με τον Παλαμά ήταν οι τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα παίρνοντας τις θέσεις των: Κώστα Γιαννακόπουλου, Γιώργου Πλεξίδα (Χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή) και Χρήστου Λέρη (Έμεινε εντός 18αδας).

Δυο τιμωρημένοι
Για την Τσαριτσάνη απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι τιμωρημένοι Δημήτρης Τόλιος και Πολύκαρπος Δραγατσίκης.

Δεν σταμάτησε το σερί
Οι Ευρυτάνες γνώρισαν την 17η συνεχόμενη ήττα τους, ενώ δεν σκόραραν για 8ο σερί ματς.

Στο -6
Ο Οικονόμος τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται σε δυσμενή βαθμολογική θέση και συγκεκριμένα στο -6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Α΄ Μέρος

Στα μισά το γκολ
Σε ένα ανοιχτό πρώτο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να παίζουν ανοιχτά και να βοηθούν στην δημιουργία ενός καλού ματς με ρυθμό η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε λίγο μετά τα μισά του α΄ μέρους με 0-1.

Δοκάρι με Φαρμάκη


Μια «ανάσα» από το τέρμα έφτασαν οι Μεγαλοχωρίτες στο 5ο λεπτό του αγώνα, ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Γιώργου Φαρμάκη σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Οικονόμου.





Το μοναδικό ο Γκαμπέτας


Η Τσαριτσάνη σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο 24΄ όταν ο Γιάννης Μπαλογιάννης έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε και ο Βασίλης Γκαμπέτας από κοντά πλάσαρε, ο Κώστας Ανδρούτσος απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά ο ίδιος με σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς σκόραρε το 0-1.





Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Καραλούλης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Μουλτσιά έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.
5΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Φαρμάκη από κοντά στο δεύτερο δοκάρι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νούσια.
7΄: Ο Μπαλογιάνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και την κεφαλιά του Μπάμπη απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανδρούτσος.
24΄: Ο Μπαλογιάννης σέντραρε από αριστερά, το πλασέ του Γκαμπέτα εξ επαφής απέκρουσε ο Ανδρούτσος και στην επαναφορά ο ίδιος με σουτ στην αριστερή γωνία σκόραρε το 0-1.
32΄: Ο Καραλούλης έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε σε κόρνερ.
40΄: Ο Μάρκο με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Μουλτσιά, που έκανε το διαγώνιο σουτ που έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
42΄: Ο Ανδρούτσος ανέκοψε σωτήρια τον Καραλούλη πριν σουτάρει.


Β΄ Μέρος

Δυο τραυματισμοί
Σε μικρό χρονικό διάστημα η Ποταμιά έχασε λόγω τραυματισμούς δυο ποδοαφαιριστές της, Μιχάλης Νούλας και Χάρης Ζαραβέλης πέρασαν εκτός αγωνιστικού χώρου με τους: Κώστα Γιαννακόπουλο και Κώστα Μπόνια να τους αντικαθιστούν.



Ευκαιρίες εκατέρωθεν
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο μέρος με τις δυο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες και το 0-1 να είναι το τελικό σκορ.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Κοντοθανάσης έκανε μπαλιά ακριβείας για τον Γκαμπέτα, που σούταρε αδύναμα από κοντά, με τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει.
52΄: Σουτ του Μουλτσιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
56΄: Ο Κοντοθανάσης βρήκε τον Μουλτσιά, που πλάσαρε και ο Ανδρούτσος μπλόκαρε.
58΄: Ο Κοντοθανάσης έκανε την μπαλιά για τον Μπαλογιάννη, που σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Γκαμπετά από κοντά χωρίς πίεσης έφυγε μόλις άουτ.
64΄: Ο Σταμούλης πάσαρε τον Γενιτσαρόπουλο που πλάσαρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα της Τσαριτσάνης.
67΄: Ο Γιαννακόπουλος πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπαλιά από τον Νούσια, πάσαρε στον Μπουμπουρή που από κοντά πλάσαρε άουτ από το αντίπαλο δεξί δοκάρι, χάνοντας σημαντική στιγμή.
71΄: Πλασέ του Μπαλογιάννη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
73΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε γρήγορα πλάγιο από δεξιά για τον Γενιτσαρόπουλο, που έκανε την ατομική ενέργεια σούταρε από δύσκολη θέση με τον Νούσια να αποκρούει.
74΄: Ο Καραλούλης σέντραρε και το σουτ του Μπαλογιάννη απέκρουσε για ακόμη μια φορά ο Ανδρούτσος.
80΄: Ο Γκαμπέτας πάσαρε στον Ντούφα, που σούταρε από τα όρια της περιοχής άουτ.
83΄: Σουτ του Κοντοθανάση απέκρουσε ο Ανδρούτσος.

Κίτρινες Κάρτες
Νούσιας, Μπάμης

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Κατσαρής, Ανδρούτσος
Οικονόμος Τσαριτσάνης: Μπαλογιάννης, Καραλούλης, Κοντοθανάσης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να το κερδίσουμε, να πετύχουμε μια νίκη. Πιστεύω ότι είχαμε τις δυνατότητες και όπως είδατε και από το παιχνίδι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, χάσαμε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Ο αντίπαλος προηγήθηκε από ένα δικό μας λάθος, προσπαθήσαμε να πιέσουμε, αλλά δυστυχώς όπως έχει αποδειχτεί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος έχουμε πρόβλημα στο γκολ, ευκαιρίες κάνουμε αλλά δε μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε. Παρόλα αυτά έμεινα ικανοποιημένος από την ομάδα μου, ανοιχτήκαμε σε όλο το γήπεδο, προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο επιθετικά και νομίζω ότι μας βγήκε, βέβαια ήμασταν και λίγο τυχεροί στα τελευταία λεπτά, όμως θα μπορούσε να μας είχαμε χαμογελάσει η τύχη και να ισοφαρίσουμε. Είμαι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, δίνουν σε κάθε παιχνίδι ό,τι έχουν και δεν έχουν, προσπαθώντας για το καλύτερο για το εαυτό τους και την ομάδα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Τσαριτσάνης και της εύχομαι να πετύχει τους στόχους της.»

Νίκος Φώλλας (Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Για εμάς ήταν μονόδρομος η νίκη, όχι όμως επειδή παίζαμε με την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας. Μετά τη νίκη που κάναμε στο κύπελλο με τον Ηρακλή Λάρισας είχαμε πει ότι τις μαθηματικές ελπίδες που έχουμε για παραμονή θα πρέπει να τις εξαντλήσουμε μέχρι το τέλος και κάναμε 4 νίκες στα ισάριθμα ματς. Νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δεν είμαι όμως ευχαριστημένος όσον αφορά την τελική προσπάθεια, όταν σε έναν αντίπαλο που είναι πολύ υποδεέστερος από εσένα δε μπορείς να τελειώσεις τις φάσεις, είναι σίγουρος ότι ο αντίπαλος θα βρει και αυτός κάποια ευκαιρία. Έτσι έγινε, στο τέλος είδατε ότι κινδυνέψαμε  σε κάποια φάση του παιχνιδιού. Αυτό θα πρέπει να το συζητήσουμε με τα παιδιά και να βρούμε τρόπους να το λύσουμε, γιατί όλη τη χρονιά η βαθμολογική θέση της ομάδας είναι από αυτή την επιθετική δυστοκία που έχουμε. Εύχομαι στην Ποταμιά καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Ξαγάρας, Παρασκευόπουλος, Ηλιάδης, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(59΄ λ.τρ. Γιαννακόπουλος), Ζαραβέλης(61΄ λ.τρ. Μπόνιας), Σταμούλης(85΄ Πλεξίδας), Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής(68΄ Τσούκας)

Οικονόμος Τσαριτσάνης(Νίκος Φώλλας): Νούσιας, Ντούφας, Δραχαλίβας, Γαλάνης, Μάρκο, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης, Μουλτσιάς(75΄ Τσούντσουρας), Κοντοθανάσης, Μπαλογιάννης

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος-Εφραίμ Ζανιάς (ΣΔΠ Φωκίδας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος