Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Διαγόρας Στεφανοβικείου-Ποταμιά 3-0

Δεν κατάφερε να διακόψει το αρνητικό σερί η Ποταμιά, που ηττήθηκε με 3-0 από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Στεφανοβικείου Μαγνησίας και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου του Στέλιου Αρσένου διεκδικεί τις τελευταίες του ελπίδες για την παραμονή και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με δυο γκολ διαφορά, με τον Κώστα Ζενούνη να σκοράρει δις . Στο φινάλε του παιχνιδιού ο Γιάννης Σιγαλάκος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αποβλήθηκε ο Τάσος Κυριάκος, ενώ δοκάρι είχε ο Αλέκος Αναστασίου.  Το συγκρότημα της Μαγνησίας ανέβηκε στους 21 πόντους και τη 12η θέση, ωστόσο παραμένει στο -7 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παίζοντας χωρίς άγχος δεν μπόρεσε να δυσκολέψει τον αντίπαλο της, δεχόμενη γκολ στα τελευταία λεπτά του κάθε ημιχρόνου . Οι Μεγαλοχωρίτες μετά την 14η συνεχόμενη ήττα τους παραμένουν στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά στις 23/2 για την 21η αγωνιστική. Οι Ευρυτάνες υποδέχονται τη δυνατή Καρίτσα, ενώ οι περυσινοί πρωταθλητές της ΕΠΣ Θεσσαλίας την Αταλάντη.

Ποίοι δεν έπαιξαν για τον Διαγόρα
Για τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Βασίλης Λάιος, οι τραυματίες Χρήστος Σπαθής, Λευτέρης Γιαουπλάρι(Πρώην παίχτης του Βελουχίου), Γιάννης Καλύβας και Λάζαρος Καραμανλής, καθώς και ο Νίκος Βουραζέρης για επαγγελματικούς λόγους.

Παρέμεινε στο -7
Η νίκη της Αταλάντης επί του Δία ανέβασε την γραμμή σωτηρίας στους 28 πόντους, με τον Διαγόρα να βρίσκεται στο -7. Το εντός έδρας ματς με την Αταλάντη θα είναι για αυτόν «τελικός».

Αρνητικό σερί
Η Ποταμιά γνώρισε την 14η συνεχόμενη ήττα της, ενώ δεν σκόραρε για 5ο σερί ματς. Παρόλα αυτά δεν σταματά την προσπάθεια της για τη συγκομιδή εμπειριών, αλλά και βαθμών.

Εξέτισαν οι τιμωρημένοι
Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στο Στεφανοβίκειο χωρίς τους τιμωρημένους Χρήστο Λέρη και Σπύρο Ξαγάρα, οι οποίοι επανέρχονται στο ματς της επόμενης αγωνιστικής στο Καρπενήσι απέναντι στην Καρίτσα. Εκτός δράσης ήταν και οι τραυματίες Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Κώστας Κουτσουπιάς και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος. Αθανασόπουλος και Κουτσουπιάς θα επανέλθουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τριάδα αλλαγών 


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) εξέτισε την ποινή του και επανήλθε στο αρχικό σχήμα της Ποταμιάς, ενώ στο αρχικό σχήμα επέστρεψαν και οι απόντες του προηγούμενου ματς: Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία κέντρο) και Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία δεξιά). Ο "Σταμ" μάλιστα επανήλθε μετά από τρεις αγωνιστικές. Αντικατέστησαν τους: Κώστα Μαντζιούτα(Μπήκε ως αλλαγή), Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο(Τραυματίας/εκτός αποστολής) και Πάνο Μπουμπουρή(Απουσίαζε). Η Ποταμιά ταξίδεψε στο Στεφανοβίκειο με 15 ποδοσφαιριστές.

Στην κερκίδα ο Φλωράκης
Ο προπονητής της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκης μετά την αποβολή του στο Δίον ήταν τιμωρημένος και παρακολούθησε το παιχνίδι εκτός αγωνιστικού χώρου.  Οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο συνεργάτης του και προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Γιαννίτσαρης.

A΄ Μέρος

Με δυο γκολ του Ζενούνη


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κώστα Ζενούνη στο 21΄, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 2-0 στο 44΄ από ισάριθμους συνδυασμούς του Αλέκου Αναστασίου και του Αλέκου Κουβελά. Ο Ζενούνης αποκτήθηκε από τον Αλμυρό πριν λίγες ημέρες.  Ο Αλέκος Αναστασίου, επίσης πρώην παίχτης του Αλμυρού είχε δοκάρι στο 0-0. Η Ποταμιά απείλησε στην αρχή του αγώνα με τον Μιχάλη Νούλα, ο οποίος σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.

Τα γκολ
21΄: Ο Αναστασίου συνεργάστηκε με τον Κουβελά, ο τελευταίος σέντραρε από δεξιά και ο Ζενούνης με πλασέ πραγματοποίησε το 1-0.
44΄: Ο Αναστασίου άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια, ο Κουβελάς έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Ζενούνης με γυριστό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Β΄ Μέρος

Στην εκπνοή το τρίτο

Ο Διαγόρας έφτασε στην επίτευξη και τρίτου γκολ, με τον νεοεισελθόντα Γιάννη Σιγαλάκου(Φωτογραφία) στο 91΄, ύστερα από ασίστ του Σεραφείμ Τάνου.

Αποβολή Κυριάκου


Ο έμπειρος Τάσος Κυριάκος αποβλήθηκε σκόπιμα στο φινάλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς είχε συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από το επόμενο ματς.

Το γκολ
91΄: Συνδυασμός Κυριάκου-Τανού-Σιγαλάκου, ο τελευταίος με πλασέ «έγραψε» το 3-0.

Κίτρινες Κάρτες
Πλεξίδας

Συνθέσεις Ομάδων

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Στέλιος Αρσένος): Πρίφτης, Καραμπούζης(72΄ Σιγαλάκος), Μούτσα, Δίντσης, Καλαιακούδας, Αλεξίου, Κουβελάς(61΄ Τανός), Ζενούνης(72΄ Πρασσάς), Αναστασίου(61΄ Αλαμάνης), Κυριάκος, Ζιάκας

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Γιαννακόπουλος(80΄ Τσούκας), Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Ηλιάδης, Νούλας(46΄ Ζαλοκώστας Ι.), Κατσαρής, Χρυσικός(75΄ Ρέπας), Σταμούλης(70΄ Μαντζιούτας), Πλεξίδας

Διαιτητής: Γεώργιος Παπαδόπουλος(ΣΔΠ Μακεδονίας)
1ος Βοηθός: Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος(ΣΔΠ Μακεδονίας)
2ος Βοηθός: Διαμαντής Αλμπάντης(ΣΔΠ Μακεδονίας)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Πληροφορίες: magnesiasports.gr, Διαγόρας Στεφανοβικείου