Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ποταμιά-Καρίτσα 0-5

Την πιο μεγάλη ήττα σε έκταση γνώρισε στην έδρα της η Ποταμιά, καθώς η Καρίτσα πέρασε «αέρας»  από το Καρπενήσι, νικώντας με το επιβλητικό 0-5.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσο της 21ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια πολύ καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 100 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση και προσπάθησε χωρίς επιτυχία να περιορίσει τον αντίπαλο. Παρά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της η βαριά ήττα ήταν αναπόφευκτη.
Η Καρίτσα του Απόστολου Στύλου παίζοντας όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω έφτασε σε μια επιβλητική νίκη. Ο Δημήτρης Κυρτέγος με πέναλτι στο 15΄ και δέκα λεπτά αργότερα με κεφαλιά από κόρνερ ο αμυντικός Νίκος Τροϊρης σκόραραν τα τέρματα του α΄ μέρος. Το 0-5 διαμορφώθηκε στην επανάληψη με τέρματα των : Ηλία Γκίκα στο 52΄, Δημήτρη Κυρτέγο στο 84΄ και Γιώργου Κυπαρίσση στο 84΄.
Την επόμενη (22η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται το Σάββατο(29/2) εκτός έδρας με τον Ατρόμητο Παλαμά, ενώ η Καρίτσα παίζει εκτός έδρας με την Αταλάντη. Η Ποταμιά έμεινε στους 2 βαθμούς ενώ η Καρίτσα έφτασε τους 37 βαθμούς και την 3η θέση, την οποία μοιράζεται με τον Ηρακλή Λάρισας.

Κοντά στους 100
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές, με το ματς να γίνεται κάτω από ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή.


Ίδιο σκορ
Με 5-0 είχε επικρατήσει και στο ματς του πρώτου γύρου στο Δημοτικό Στάδιο Βατανιακού Κατερίνης η Καρίτσα της Ποταμιάς.

Με 16αδα-Διήμερο Καρίτσας
Η Καρίτσα ταξίδεψε με αρκετές απουσίες στο Καρπενήσι έχοντας αποστολή 16 ποδοσφαιριστών. Δεν αγωνίστηκε μόνο ο γκολκίπερ Γιάννης Γαλάνης. Η φιλοξενούμενη ομάδα διέμεινε στο Lecadin το Σάββατο βράδυ.

Η πιο μεγάλη
Η ήττα με 0-5 της Ποταμιάς από την Καρίτσα είναι η πιο βαριά που γνωρίζει η Ευρυτανική ομάδα στο Καρπενήσι. ΟΙ Ευρυτάνες γνώρισαν την 15η συνεχόμενη ήττα τους, ενώ παρέμειναν χωρίς γκολ για 6ο σερί ματς.

Δεν σκόραρε ο Αλεξίου


Ο Φθιωτός πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Χρήστος Αλεξίου παρότι δεν βρήκε δίχτυα παρέμεινε πρώτος στη σχετική λίστα με 14 γκολ.

Βασικοί Λέρης & Μπουμπουρής

 












Για τους γηπεδούχους ο Γιάννης Φλωράκης είχε δυο διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με το Στεφανοβίκειο. Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) εξέτισε την τιμωρία του και έπαιξε στο κέντρο, ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Πλεξίδα (Έπαιξε ως αλλαγή) και Παναγιώτη Χρυσικού (Τραυματίας). Εκτός δράσης ήταν επίσης οι τραυματίες Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Κώστας Μπόνιας, Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Κώστας Κουτσουπιάς, καθώς και ο Σπύρος Ξαγάρας.

Ο γιός του Ράντου 


Ο νεαρός τερματοφύλακας της Καρίτσας Γιάννης Ράντος είναι γιός του παλαιού διεθνή πορτιέρο του Ολυμπιακού(1988-1998) Αλέκου Ράντου.

Ένας τιμωρημένος
Για την Καρίτσα τιμωρημένος ήταν ο Νέστωρας Κωτσιόπουλος, ενώ εκτός αποστολής οι τραυματίες Βασιλης Παπαγεωργίου και Βασίλης Λαγδάρης.

Πάλι στο Καρπενήσι
Γιώργος Κυπαρίσσης και Χρήστος Λαζαρίδης είχαν αγωνιστεί ξανά στο Καρπενήσι στις αρχές Δεκεμβρίου ως ποδοσφαιριστές του Πιερικού.

Α΄ Μέρος

Μπροστά με δυο
Η φιλοξενούμενη Καρίτσα πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων στο α΄ μέρος πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 0-2.

Με πέναλτι Κυρτέγου


Οι φιλοξενούμενοι της Πιερίας στο 14΄ κέρδισαν πέναλτι όταν η μπάλα μετά την σέντρα του Χρήστου Λαζαρίδη από αριστερά βρήκε στο χέρι του Χάρη Ζαραβέλη. Ο αρχηγός Δημήτρης Κυρτέγος ανέλαβε να το εκτελέσει ένα λεπτό αργότερα και με χαμηλή εκτέλεση αριστερά στην γωνία των Ευρυτάνων πραγματοποίησε το 0-1. Να αναφερθεί πως η Καρίτσα είχε κερδίσει δυο πέναλτι και στον αγώνα του πρώτου γύρου. 




Διπλασίασε ο Τροϊρης


Η Καρίτσα ζευγάρωσε τα τέρματα της στο 25΄ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ηλία Γκίκα από αριστερά, ο κεντρικός αμυντικός ΝίκοςΤροϊρης με κοντινή κεφαλιά σκόραρε (0-2).




Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Ο Λαζαρίδης σέντραρε από αριστερά και η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι του Ζαραβέλη , με τον κ. Κολορίζο να καταλογίζει το πέναλτι.
15΄: Ο Κυρτέγος με χαμηλή εκτέλεση αριστερά στην γωνία του Ανδρούτσου «γράφει» το 0-1.
16΄: Σέντρα-σουτ του Κυρτέγου από τα δεξιά απέκρουσε ο Ανδρούτσος.
22΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκίκα πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
24΄: Ξαφνικό δυνατό σουτ του Παπαϊωάννου από μακρινή απόσταση απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ανδρούτσος.
25΄: Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Γκίκα και ο Τροϊρης με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2.

Β΄ Μέρος

Ξέφυγε στο τέλος
Η Καρίτσα ήταν κυρίαρχη και στο δεύτερο μέρος με το σκορ να φτάνει σε υψηλή επίπεδα στο τελευταίο 10λεπτο και στο τελικό 0-5.

Δίχτυα ο Γκίκα


Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και στο 52΄ σκόραραν, όταν ο Σωτήρης Καραγκούνης  από δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Ηλία Γκίκα που από κοντά σε κενή εστία διαμόρφωσε το 0-3. Ο Γκίκα είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς. 




Τρίλεπτο τερμάτων


Το σκορ πήρε διαστάσεις σε τρία λεπτά πρώτα στο 82΄ ο Δημήτρης Κυρτέγος σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς για το 0-4 και δυο λεπτά μετά ο Γιώργος Κυπαρίσσης (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το τελικό 0-5. Ο Δημήτρης Κυρτέγος έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.





Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Καραγκούνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκίκα εύκολα στο δεύτερο δοκάρι προ κενής εστίας πέτυχε το 0-3.
61΄: Σουτ του Αλεξίου εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Ανδρούτσος.
64΄: Σουτ του Γκίκα απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.
82΄: Ο Κυρτέγος με σουτ από αριστερά σημάδεψε την δεξιά γωνία της Ποταμιάς διαμορφώνοντας το 0-4.
84΄: Ο Κυπαρίσσης με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Ανδρούτσου έγραψε το τελικό 0-5.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ποταμιά: -
Καρίτσα: Κυρτέγος, Οικονόμου, Λαζαρίδης, Δημητρουλόπουλος, Γκίκα

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα ματς διαδικαστικό για εμάς. Είχαμε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών, η αντίπαλη ομάδα της Καρίτσας ήταν πάρα πολύ καλή, ίσως η καλύτερη ομάδα που έχω δει στο δεύτερο γύρο. Το σκορ τα λέει όλα. Εμείς συνεχίζουμε, για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς την χρονιά. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Καρίτσας, αλλά  και πολλά συγχαρητήρια στα δικά μου τα παιδιά που παρόλες τις δυσκολίες συνεχίζουν να έρχονται να έρχονται στο γήπεδο και προσπαθούν να τερματίσουν το πρωτάθλημα.»



Αποστόλης Στύλος (Καρίτσα): «Αποδείχτηκε σήμερα ότι είχαμε ένα εύκολο απόγευμα. Δεν αντιμετωπίσαμε όμως έτσι το παιχνίδι, όταν ήρθαμε στο Καρπενήσι. Γνωρίζαμε ότι η ομάδα της Ποταμιάς παλεύει όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι από τις περιπτώσεις που μια ομάδα αποχαιρετά  γρήγορα την κατηγορία και διαλύεται, συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Ποταμιάς, που τελειώνουνε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια μέσα στο γήπεδο. Όπως είδατε και εμείς θέλαμε το παιχνίδι, έχουμε ως στόχο να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά.  Να ευχηθώ καλό τελείωμα στο πρωτάθλημα στον Α.Ο. Ποταμιά και υγεία στους ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ένα δύσκολο γήπεδο όπως είναι το πλαστικό, γιατί ξέρω ότι έχουν πολλούς τραυματισμούς. Να ευχηθώ και στην δική μου την ομάδα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την σοβαρότητα που έδειξαν στο σημερινό παιχνίδι. Έχουμε δύσκολο δρόμο ακόμη, 5 παιχνίδια πρωταθλήματος και θέλουμε αν μπορέσουμε να πάμε ακόμη και στην δεύτερη θέση.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Παρασκευόπουλος(70΄ Μαντζιούτας), Γιαννακόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Ηλιάδης, Σταμούλης(54΄ Πλεξίδας), Κατσαρής, Νούλας(78΄ Τσούκας), Λέρης, Μπουμπουρής

Καρίτσα (Αποστόλης Στύλος): Ράντος, Αλεξίου(71΄ Μητράκας), Παπαϊωάννου, Γκίκα, Δημητρουλόπουλος, Οικονόμου(54΄ Δαλαμήτρας), Καραγκούνης, Λαζαρίδης, Τροϊρης, Κυρτέγος(84΄ Χασιώτης), Δημητρίου(64΄ Κυπαρίσσης)

Διαιτητής: Επαμεινώνδας Κολορίζος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος