Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Γ.Σ. Άτλας-ΑΣΕ Μπούκαλη 63-58

Ο Άτλας διατήρησε από την αρχή έως το τέλος ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 63-58 επί των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 50 θεατών.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έφτασε δίκαια σε μια πολύτιμη νίκη για την υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι περυσινοί πρωταθλητές κατάφεραν να φτάσουν έστω και αγχωτικά στο υπέρ τους αποτέλεσμα, το οποίο ήταν το πρώτο για την τρέχουσα σαιζόν. Ο πολύπειρος Δημήτρης Σταλίκας με 16 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του. Στα θετικά η πολύ καλή παρουσία των παιδοεφήβων του συλλόγου, που βελτιώνονται διαρκώς.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη συμμετέχουν με νεανικό ρόστερ και ήταν αρκετά ανταγωνιστικά στο ματς, παλεύοντας εως το τέλος. Ύστερα από τη νικηφόρα αρχή με τον Δομοκό γνώρισαν την πρώτη τους ήττα και θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδο στη 2η φάση. Ο Δημήτρης Μπλέτσας ήταν με 18 ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού.
Για την 3η αγωνιστική ο Άτλας θα παίξει στη Λαμία το Σάββατο 25 Ιανουαρίου με τον Πρωτέα, ενώ την ίδια ημέρα τα Μπούκαλη αντιμετωπίζουν τον ΑΠΣ Λαμία. Τα δυο ματς θα πραγματοποιηθούν στο «Χαλκιοπούλειο».

Ίδιος συντελεστής
Οι δυο αντίπαλοι μετρούν μια νίκη και μια ήττα μετά από δυο ματς. Μάλιστα έχουν τεθεί αντιμέτωπες φέτος και στις κατηγορίες παίδων και εφήβων.

Η εμπειρία του Σταλίκα


Τι και αν πατάει τα 47, ο ποιοτικός Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία) ξεχώρισε για τους νικητές, βάζοντας 16 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Ο ταλαντούχος Μανώλης Κάππας πέτυχε 11 με μια τρίποντη «βόμβα».

Διαφορετικός σέντερ
Οι γηπεδούχοι είχαν για πρώτο φετινό ματς στη διάθεση τους τον σέντερ Χρήστο Κακαβά, που κάλυψε το κενό του απόντα Ταξιάρχη Κουτρομάνου.

Δεν δήλωσαν στη Β΄
Άτλας και Μπούκαλη είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, ωστόσο δεν δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό το πρωτάθλημα.

Νεανικές ομάδες
10 στους 12 αθλητές των φιλοξενούμενων είναι γεννημένοι από το 2000 και ύστερα, ενώ και από πλευράς Άτλαντα έπαιξαν 7 μικροί, που δικαιώνουν την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου.

Πρωτιά Μπλέτσα


Για τους ηττημένους ο Δημήτρης Μπλέτσας(Φωτογραφία) σκόραρε 18 πόντους με τρία 3ποντα. Ο Παναγιώτης Γκούμας σημείωσε 11 και ήταν ο δεύτερος διψήφιος της ομάδας.

Μικρό προβάδιμα
Οι Καρπενησιώτες προπορεύτηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά τριών πόντων(20-17).

Πήγε με πέντε
Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 36-31. Έκανε ένα επιμέρους 16-14 στη δεύτερη περίοδο.

Ανέβασε οριακά
Η διαφορά ανέβηκε κατά δυο πόντους με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Ο Άτλας πέτυχε ένα επιμέρους 15-13 και έφτασε στο 51-44.

Διατήρηση νίκης
Το τελικό 63-58 έφερε «χαμόγελα» στον Άτλαντα για την πρώτη του φετινή νίκη. Η τελευταία περίοδος είχε ένα επιμέρους 12-14 υπέρ των Μπούκαλη.  Αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Κώστας Γρανιτσιώτης των φιλοξενούμενων.

Τα δεκάλεπτα
20-17, 36-31, 51-44, 63-58

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 16(3), Μπίκας, Κακαβάς 7, Κάππας 11(1), Σεριανάι 3, Μπουμπουρής, Ανδρέου 7, Χονδρός 9, Σαμαντάς 4, Ελεζάι, Δροσίνης 6, Λερογιάννης

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Μπλέτσας 18(3), Γεωργούσης 2, Γκούμας Π. 11, Σταματόπουλος, Κοτσαρίδας 2, Γρανιτσιώτης 7, Πατάγιας, Τυμπλαλέξης 4, Παπαδήμας Π. 3, Παπαδήμας Κ. 3, Σακκάς 2, Μεσσήνης 6(2)

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Θανάσης Γιαννόπουλος-Θωμάς Τσιαμούρας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος