Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Έφηβοι: Γ.Σ. Άτλας-Έσπερος Λαμίας 47-71

Σκοράροντας διψήφιο αριθμών τριπόντων ο Έσπερος Λαμίας συνέχισε την αήττητη πορεία του, καταβάλλοντας με 47-71 τον Άτλαντα.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 18 Ιανουαρίου και άρχισε στις 5 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη γνώριζε εξ αρχής πως το έργο του είναι δύσκολο απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Ήταν αρκετά ανταγωνιστικός στο α΄ μέρος, στο οποίο η διαφορά ήταν στους 9 πόντους. Στην επανάληψη δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο «τέμπο», γνωρίζοντας τη 2η ήττα του. Οι Ευρυτάνες έχουν δικαιολογήσει ωστόσο την παρουσάι τους στη δεύτερη φάση, συμμετέχοντας με αθλητές γεννημένους το 2003. Κώστας Μπουμπουρής και Κώστας Σεριανάι έβαλαν 12 πόντους ο καθένας.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη ξεπέρασε και το εμπόδιο του Άτλαντα και διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο του στον τελικό και στη διεκδικηση του τροπαίου. Έφτασε το 3 στα 3 στη 2η φάση, «φορτσάροντας» για τη δύσκολη συνέχεια των ντέρμπι. Ο Δημήτρης Μαντζούκας έβαλε 26 πόντους, σκοράροντας κια με πέντε τρίποντα.
Για την 4η αγωνιστική ο Γυμναστικός θα αγωνιστεί στις 2 Φεβρουαρίου στην Αμφίκλεια με τον τοπικό Άρη, ενώ ο Έσπερος παίζει στις 26 Ιανουαρίου στην έδρα του με τον Μάκαρο Άμφισσας. Δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί το εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας μεταξύ Άτλαντα και Λοκρού Αταλάντης.

Διεκδικεί πρόκριση
Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη πέτυχε την 3η της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στη δεύτερη φάση και διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό. Μάλιστα παραμένει αήττητη, έχοντας κάνει το 6 στα 6 στην 1η φάση.

Οι δυο Ευρυτάνες εορτάζοντες
Ο διαιτητής Θανάσης Χουσιάδας και ο κριτής Θανάσης Γιαννόπουλος πέρασαν την ονομαστική τους εορτή στο γήπεδο. Μάλιστα ο κ. Χουσιάδας ήταν ο μοναδικός ρέφερι της συνάντησης.

«Δωδεκάρια» Κωστάδων

 












Για τους γηπεδούχους Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) και Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία δεξιά) έβαλαν από 12 πόντους. Ο πρώτος πέτυχε ένα τρίποντο και ο δεύτερος δυο.

Με Μαντζούκα «ηγέτη»


Ο Δημήτρης Μαντζούκας(Φωτογραφία) πέτυχε 26 πόντους με πέντε εύστοχα 3ποντα, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση. Ο εορτάζων Θανάσης Χαρίλας έβαλε 14 με τέσσερις τρίποντες «βόμβες». 


14 για Δ. Σεριανάι 


Ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία), ο οποίος αναδείχτηκε από τον Άτλαντα σημείωσε 14 πόντους. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του αντίστοιχου ομίλου της 1ης φάσης, από την οποία προκρίθηκαν οι δυο αντίπαλοι του Σαββάτου. 


Μπήκε καλύτερα
Ο Έσπερος Λαμίας έκανε καλύτερο ξεκίνημα και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 13-21.

Μονοψήφια διαφορά
Μέσα στο παιχνίδι παρέμεινε ο Άτλας, παρότι οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το σκορ κατά έναν πόντο στο 26-35. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-14 υπέρ των Λαμιωτών.

Ξέφυγε ο Έσπερος
Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη με ένα επιμέρους 12-21 έφτασε στο +18(38-56) και «καθάρισε» τη νίκη.

Φινάλε στο +24
Ο Έσπερος ολοκλήρωσε το ματς στο τελικό 47-71. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 9-15.

Τα δεκάλεπτα
13-21, 26-35, 38-56, 47-71

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας 6(2), Κατσαρός, Μπούργος, Κάππας, Σεριανάι Κ. 12(1), Μανταλιός 2, Μήτσιος 4, Ελεζάι 3(1), Ανδρέου Π. 4, Κρίκας, Δροσίνης 4, Μπουμπουρής 12(2)

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης):  Αργύρης, Θέος, Τρούμπουλος, Μαντζούκας 26(5), Μπίτζας, Χαρίλας 16(4), Παρίσης, Παρούτσας, Θεοφανόπουλος 14(2), Σεριανάι Δ.14, Πιλάτος, Ευθυμίου 1

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος