Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 59-72

Πέρασε από τη Λαμία ο Άτλας, ο οποίος επικράτησε με 59-72 του Πρωτέα και έκανε βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, εκκινώντας στις 12 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη ύστερα από το νικηφόρο πέρασμα απέναντι στον Δομοκό δεν κατάφερε να συνεχίσει με νίκη, αντιμετωπίζοντας τους περυσινούς πρωταθλητες. Έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά είχε έως το τέλος αξιοπρεπή παρουσία. Ο Δημήτρης Κουνάνος σημείωσε 21 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λαμιωτών.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη, παίρνοντας από το ξεκίνημα του αγώνα ένα σταθερό προβάδισμα. Διαθέτει και φέτος ένα αξιόλογο σύνολο, στο οποίο παίρνουν σημαντικές ευκαιρίες οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτωντ υποδομής. Με πρωταγωνιστές τους: Δημήτρη Σταλίκα(26 πόντοι) και Θωμά Χονδρό(22 πόντοι) ο Γυμναστικός πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο «ροζ» φύλλο αγώνος.
Για την 4η αγωνιστική οι Ευρυτάνες θα παίξουν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο τοπικό ντέρμπι με την Π.Α.Κ., ενώ ο Πρωτέας θα αντιμετωπίσει τον νεοσύστατο ΑΠΣ Λαμία.

Έπιασε κορυφή
Ο Άτλας βρίσκεται στην πρώτη θέση, μαζί με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και πρωταγωνιστεί και φέτος. Οι δυο ομάδες από έχουν δυο νίκες και από μια ήττα.

Πρωτιά Κουνάνου
Για τον Πρωτέα ο Δημήτρης Κουνάνος έβαλε 21 πόντους και ο συνήθης ύποπτος Κώστας Μπουντής 19. Πέτυχαν και από δυο τρίποντα ο καθένας.

Δυο νέα πρόσωπα
Την πρώτη τους φετινή εμφάνιση με την ανδρική ομάδα έκαναν οι: Κώστας Λέρης και Γεράσιμος Ανδρέου. Ο δεύτερος αποτελεί αθλητή του παιδικού και του εφηβικού τμήματος.

Παράδειγμα προς μίμηση


Τον Άτλαντα εξακολουθεί να οδηγεί εκ του ασφαλούς ο Δημήτρης Σταλίκας. Ο 47χρονος σταμάτησε στους 26 πόντους με μια τρίποντη «βόμβα». Σταθερά ψηλά ο 33χρονος Θωμάς Χονδρός με 22 και επίσης ένα εύστοχο 3ποντο.

Μικρό προβάδισμα
Οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-18 των αντιπάλων τους.

Σταθερά ο Άτλας
Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη έφτασε στο 32-40 του πρώτου ημιχρόνου. Πέτυχε ένα επιμέρους 17-22 τη δεύτερη περίοδο, με τις δυο ομάδες να αποδίδουν καλό μπάσκετ.

Ανέβασε στους 10
Με διαφορά 10  πόντων υπέρ του Άτλαντα ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο για το 45-55. Πέτυχε ένα εππιμέρους 13-15.

Νικηφόρο πέρασμα
Οι παίχτες του Δημήτρη Λερογιάννη και του συνεργάτη του Βασίλη Δόση έφτασαν στο τελικό 59-72 επί του Πρωτέα. Την τελευταία περίοδο το επιμέρους σκορ ήταν 14-17.

Τα δεκάλεπτα
15-18, 32-40, 45-55, 59-72

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης): Κοσμάς 5(1), Αραπάι 4, Μπουντής 19(2), Κεχαγιάς, Αλεξίου, Κατσαούνος, Στραβοσκούφης 2, Μάλλης 3(1), Κουνάνος 21(2), Μπάκας 5(1), Αραμπόπουλος

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 26(1), Μπουμπουρής 2, Κάππας 7, Λέρης 2, Μπίκας, Ανδρέου Π. 9(1), Χονδρός 22(1), Σαμαντάς 2, Ελεζάι, Ανδρέου Γ., Λερογιάννης 2

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Βαγγέλης Δέδες-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφία Αρχείου