Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Κορασίδες: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 33-46

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς ο Έσπερος Λαμίας ξέφυγε στην τελευταία περίοδο και κέρδισε με 33-46 την ανταγωνιστική Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΚΑΣΕ και έγινε υπό το βλέμμα λιγοστών φιλάθλων.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν μέσα στο παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο στην τελευταία περίοδο έχοντας μόλις επτά παίχτριες στη διάθεση της δεν κατάφερε να κλείσει το πρωτάθλημα με νίκη. Με 17 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο τελείωσε το ματς η Αλίκη Ευαγγελοδήμου. Η Πανευρυτανική ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 3η θέση, έχοντας δυο νίκες και τέσσερις ήττες(έναν μηδενισμό και -1 βαθμό), πραγματοποιώντας αξιόλογη πορεία.
Ο Έσπερος της Μίνας Αντωνίου διατήρησε από την αρχή έως το τέλος το προβάδισμα στο σκορ και πήρε δίκαια τη νίκη. Πρώτη σκόρερ των νικητριών ήταν με 12 πόντους η Μαρίνα Ντάλλη. Η ομάδα της Λαμίας τερμάτισε δεύτερη με απολογισμό τέσσερις νίκες και δυο ήττες, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τη 2η φάση, μαζί με τον Σύλλα Αιδηψού .
Η ομάδα του Καρπενησίου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο πρωτάθλημα, ενώ οι Λαμιώτισσες αναμένουν την κλήρωση της 2ης φάσης.

Αξιόλογη πορεία
Οι κορασίδες της Πανευρυτανικής πραγματοποίησαν πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας αξιόμαχη παρουσία και αρκετά βελτιωμένη.

Ένας ρέφερι
Τη συνάντηση σφύριξε ο Θανάσης Χουσιάδας, που αποτελεί τον εκπρόσωπο της Ευρυτανικής διαιτησίας στους αντίστοιχους πίνακες.

Ξεχώρισε η Αλίκη


Για τις Ευρυτάνισσες η Αλίκη Ευαγγελοδήμου(Φωτογραφία) έβαλε 17 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Δεύτερη με 12 ήταν η Ειρήνη Κατή. 


Έμεινε από δυνάμεις
Η Π.Α.Κ. είχε αποστολή μόλις 7 αθλητριών και σκόραραν μόλις τρεις.

Πέρασε ο Έσπερος
Η ομάδας της Μίνας Αντωνίου προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η κλήρωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13/1.

Πρωτιά για Νταλλή


Από πλευράς νικητριών η Μαρίνα Ντάλλη(Φωτογραφία) έβαλε 12 πόντους, ενώ έναν λιγότερο είχε η Αλεξάνδρα Καλτσά.

Προβάδισμα με 5
Οι «κόκκινες» προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 10-15.

Σε ίδια επίπεδα
Στο +5 παρέμεινε η διαφορά των δυο ομάδων, καθώς μετά από ένα επιμέρους 11-11 το ημίχρονο έκλεισε με 21-26 υπέρ του Έσπερου.

Μέσα στο ματς
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου παρέμεινε μέσα στο παιχνίδι, παρότι το συγκρότημα της Μίνας Αντωνίου ανέβασε κατά έναν τη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης. Το επιμέρους 7-8 διαμόρφωσε το 28-34.

Ξέφυγε με διψήφια
Το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ήταν καθοριστικό, καθώς σε αυτό ο Έσπερος πέτυχε ένα επιμέρους 5-12 και πήρε το «ροζ» φύλλο αγώνος με 33-46.

Τα δεκάλεπτα
10-15, 21-26, 28-34, 33-46

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Τσώνη, Μπεκρή, Μούτσελου, Κατή 12, Ευαγγελοδήμου 17(1), Χατζηγεώργου, Τσιαμάκη 4

Έσπερος (Μίνα Αντωνίου): Υφαντή 7, Καλτσά Α. 11, Κεφαλά 2, Καλτσά Μ. 8, Ντάλλη 12, Γκλάβα, Τσιτίνη 2, Τζουβάρα, Παπαδημητρίου 2, Φούντα 2, Αναγνωστοπούλου

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης : Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος