Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

ΑΕΚ-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-9

Με υγιεινό περίπατο μπήκε στο 2020 ο ΑΠΟΚ που έκανε ένα ακόμη βήμα τίτλου, συντρίβοντας την ΑΕΚ με 9-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(11/1) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς άγχος και με στόχο μια καλή εμφάνιση, όμως δε μπόρεσε να αποφύγει την βαριά ήττα και την συντριβή. Στα ευχάριστα η προσθήκη και το ντεμπούτο δυο νεαρών ποδοσφαιριστών. Το γκολ της «τιμής» σημείωσε στο 37΄ ο Χρήστος Καλτσής, που μείωσε προσωρινά σε 1-4.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρά τις πολλές απουσίες που είχε δε συνάντησε δυσκολίες, αφού η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν τεράστια. Σκόραρε 5 φορές στο α΄ μέρος και άλλες 4 στην επανάληψη για να φτάσει στο επιβλητικό σκορ κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Από δυο φορές σκόραραν οι: Άγγελος Παχής, Δημήτρης Γκορόγιας και Δημήτρης Κατσαδούρος, Ενώ 1 γκολ πέτυχαν οι: Θανάσης Τριανταφύλλου, Σάκης Τσιλίκας και Κώστας Ιωάννου (Αυτογκόλ).
Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται με την Φραγκίστα στις 19 του μήνα, ενώ η ΑΕΚ κερδίζει στα χαρτιά το Ραπτόπουλο. Το Βελούχι βρίσκεται στην κορυφή έχοντας πλέον 24 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 4.

Μια εικοσάδα
Το πρώτο επίσημο ματς για την Α΄ Ευρυτανίας για το 2020 έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 20 θεατών.


Από την πρώτη
Ο ΑΠΟΚ είχε να δεχτεί γκολ από την 1η αγωνιστική, ενώ η ΑΕΚ είχε να σκοράρει από την ίδια αγωνιστική. Το θετικό σερί του ΑΠΟΚ έσπασε, όπως και το αρνητικό σερί της ΑΕΚ.

Το νέο «αίμα»

 












Την πρώτη τους συμμετοχή με τον «δικέφαλο» έκαναν τα δυο νέα αποκτήματα της ομάδας. Πρόκειται για τον Γιάννη Μοτσιόλα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Δημήτρη Κολαζά (Φωτογραφία Δεξιά), που εντάχτηκαν από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και την Ποταμιά αντίστοιχα.

Ολοταχώς προς τον τίτλο
Ο ΑΠΟΚ με την 8 νίκη του σε ισάριθμα ματς βαδίζει ολοταχώς προς την απευθείας κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επάνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Α΄ Μέρος

Μπροστά με 1-5
Ο ΑΠΟΚ βρήκε πολλές φορές ανοιχτή την άμυνα της ΑΕΚ, δημιούργησε ευκαιρίες και σκόραρε πέντε φορές για το 1-5.

Ξεκίνημα με Παχή


Ο Άγγελος Παχής μόλις στο 7΄ μετά την σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη από αριστερά με κοντινό απευθείας σουτ άνοιξε τον δείκτη του σκορ (0-1).



Διπλασίασε ο «Γκο»


Στο 10΄ ο Άγγελος Παχής πάσαρε στον Δημήτρη Γκορόγια (Φωτογραφία) που με όμορφο δυνατό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 0-2.


Η σειρά του «Κάτσα»


Ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία) στο 24΄ με πλασέ από κοντά και με σουτ στο 28΄ παίρνοντας το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Χρήστου Αρκουμάνη στο δυνατό σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη σκόραρε δις ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-4. Ο «Κάτσα» έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα. 



Μείωσε με Καλτσή


Η ΑΕΚ σκόραρε το γκολ της τιμής στο 37΄ όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Χρήστου Καλτσή ο ίδιος με δυνατό σουτ νίκησε τον Στάθη Φακίτσα, πετυχαίνοντας το 1-4.



Αυτογκόλ Ιωάννου


Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄ο ιστορικός σκόραρε ξανά όταν μετά την σέντρα-σουτ του πλάγιου μπακ Φώτη Ζαχαράκη από τα δεξιά, ο Κώστας Ιωάννου άθελα του σημείωσε αυτογκόλ (1-5).



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Τσούκας έδωσε στον Μπακαλίδη, που σούταρε δυνατά από τα όρια της περιοχής και ο Αρκουμάνης απέκρουσε σωτήρια από την αριστερή του γωνία.
7΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Παχής από κοντά με απευθείας πλασέ στην αριστερή γωνία έκανε το 0-1.
10΄: Ο Παχής πάσαρε στον Γκορόγια, που με έξοχο δυνατό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία της ΑΕΚ(0-2).
13΄: Σουτ του Τσούκα απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
16΄: Σουτ του Κατσαδούρου απέκρουσε ο Αρκουμάνης.
18΄: Μετά από συνδυασμό των Κατσαδούρου-Παχή-Τσιλίκα, ο τελευταίος πλάσαρε από κοντά και ο Αρκουμάνης μπλόκαρε σωτήρια.
24΄: Ο Παχής τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, που με πλασέ από κοντά πέτυχε το 0-3.
28΄: Ο Παχής έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Αρκουμάνης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κατσαδούρος σκόραρε το 0-4.
37΄: Ατομική προσπάθεια του Καλτσή από δεξιά μετά από σέντρα του Παπανικολάου και δυνατό σουτ του ίδιου στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ(1-4).
43΄: Ο Ζαχαράκης έκανε την κούρσα και τη σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Ιωάννου άθελα του σημείωσε αυτογκόλ(1-5).

Β΄ Μέρος

Προσέθεσε 4
Το Βελούχι προσέθεσε ακόμη 4 τέρματα στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στο τελικό 1-9.

Δεύτερο Γκορόγια
Στο 6΄ της επανάληψης μετά την μπαλιά ακριβείας του Δημήτρη Κατσαδούρου, ο συνονόματος Δημήτρης Γκορόγιας πήρε την ασιστ και με πλασέ από κοντά σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-6.


Γκολ Τριανταφύλλου


Ο Θανάσης Τριανταφύλλου, που μπήκε ως αλλαγή στην ανάπαυλα στο 56΄ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά τον συνδυασμό Άγγελου Παχή και Δημήτρη Γκορόγια και με πλασέ πέτυχε το 1-7.


Ασταμάτητος
Ο ΑΠΟΚ συνέχισε να σκοράρει και στο 66΄ μετά την σέντρα του Γιάννη Τσούκα από δεξιά, ο Άγγελος Παχής από κοντά έκανε το 1-8. Ο Παχής ανέβηκε στα 8 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας και αδιαφιλονίκητο φαβορί για το «χρυσό παπούτσι».


Δίχτυα και ο Τσιλίκας


Τον επίλογο στον καταιγισμό τερμάτων έβαλε στο 82΄ο Σάκης Τσιλίκας που μετά την ασιστ του Δημήτρη Κατσαδούρου σκόραρε με σουτ από κοντά (1-9).


Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Κατσαδούρος με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Γκορόγια, που με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 1-6.
56΄: Μετά από συνδυασμό Παχή-Γκορόγια, ο Τριανταφύλλου έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ σημείωσε το 1-7.
66΄: Ο Τσούκας σέντραρε από δεξιά και ο Παχής από κοντά έκανε το 1-8.
68΄: Σουτ του Σκοπέτου από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αρκουμάνης.
69΄: Ο Παπανικολάου πάσαρε στον Κολαζά, ο οποίος σούταρε άουτ.
80΄: Ο Τσούκας σέντραρε και το τακουνάκι του Τσιλίκα από κοντά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
82΄: Μετά από συνδυασμό Παχή-Κατσαδούρου, ο Τσιλίκας με σουτ από κοντά έκλεισε τον χορό των τερμάτων για το τελικό 1-9.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιλίκας

Δικαριθέντες
ΑΕΚ: -
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γκορόγιας, Παχής, Κατσαδούρος, Τσούκας

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ(-): Αρκουμάνης, Λάππας, Ιωάννου, Καλτσής, Μοτσιόλας, Ντότσικας, Κολαζάς, Κολλημένος(64΄ Χειλάς), Γιαννόπουλος(46΄ Μπακόλας), Παπανικολάου, Γκριμόπουλος

ΑΠΟΚ Βελούχι(Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Σκοπέτος, Πατρώνης, Ίβρος, Ζαχαράκης, Γκορόγιας, Κατσαδούρος, Παχής, Μπακαλίδης(46΄ Τριανταφύλλου), Τσούκας, Τσιλίκας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος