Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αίολος-ΠΑΟΚ 1-2

Στην δεύτερη θέση «σκαρφάλωσε» ο νεανικός ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε του Αίολου με σκορ 1-2 με δυο γκολ του Άντι Χότζα.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο(18/1) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα δεm βρέθηκε σε καλή μέρα ,με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα παίζοντας για ακόμη μια φορά με σωρεία απουσιών και αγωνιστικών προβλημάτων. Παρότι βρέθηκε στο 30΄ πίσω στο σκορ, ο Πάνος Μάρκης δυο λεπτά μετά ισοφάρισε σε 1-1. Στην επανάληψη ο αντίπαλος προηγήθηκε στο 53΄, με τον Αίολο να μην μπορεί να αντιδράσει και μοιραία να χάνει.
Ο ΠΑΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου συνέχισε την εξαιρετική πορεία που κάνει το β΄ γύρο του πρωταθλήματος και με την νίκη του «σκαρφάλωσε» στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν διαρκώς αγωνιστική βελτίωση. Τα γκολ τον νικητών σημείωσε ο Άντζι Χότζα που έπαιξε σε θέση φορ.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τον ΑΠΟΚ το Σάββατο(25/1), ενώ ο Αίολος κερδίζει στα χαρτιά το Ραπτόπουλο και συνεχίζει την προετοιμασία του για τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΕ κόντρα στην Ποταμιά, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Α΄ Ευρυτανίας. Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 16 βαθμούς και πέρασε στην δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Αίολο 3ο με 15.

Περίπου 50
Η ηλιοφάνεια και οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον ματς που έγινε ως το τέλος έφεραν περίπου 50 άτομα στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου.


Χωρίς αναπληρωματικό
Ο Αίολος παρατάχθηκε για ένα ακόμη ματς χωρίς αναπληρωματικό, με τον Κώστα Γουλέτα να μην έχει καμία βοήθεια από τον πάγκο.

Αποτυπώνεται στην βαθμολογία
Η αγωνιστική βελτίωση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ αποτυπώνεται πέρα από την αγωνιστική εικόνα, αλλά και από την βαθμολογία, αφού η ομάδα ανέβηκε στην δεύτερη θέση, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού στον 2ο γύρο.

Έπαιξε η Μαρία


Η β΄βοηθός Μαρία Χρυσαφόπουλου συμμετείχε για πρώτο ματς στη φετινή Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Α΄ Μέρος

Όλα σε ένα δίπλεπτο
Δυο τέρματα σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα δυο λεπτών για να διαμορφωθεί το ισόπαλο 1-1 του ημιχρόνου.

Προβάδισμα από Άντι


Ο ΠΑΟΚ με την συμπλήρωση του ημιώρου πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά το γύρισμα του Άρη Ρέπα, ο Άντι Χότζα με σουτ στην κενή εστία έκανε το 0-1.




Με κεφαλιά Μάρκη


Ο Αίολος ξεπέρασε άμεσα στην ψυχρολουσία και δυο λεπτά έπειτα ισοφάρισε σε 1-1, ο εορτάζων Νάσος Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Παναγιώτης Μάρκης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Μάρκης έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα.




Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Φούκας έβγαλε στον Μάρκη, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε και ο Πατλιάς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
22΄: Σέντρα-σουτ του Μάρκη από τα δεξιά απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
28΄: Σουτ του Ρέπα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
30΄: Ο Ρέπας μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στον Χότζα, που σε κενή εστία εύκολα με σουτ πέτυχε το 0-1.
32΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μάρκης με κεφαλιά από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.
37΄: Σουτ του Φούκα εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Πατλιά.

Β΄ Μέρος

Δεύτερο προσωπικό
Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 53΄ στο νικητήριο τέρμα όταν μετά την εκτέλεση φάουλ από το κέντρο του Βαγγέλη Ζανιά η άμυνα του Αίολου «πάγωσε», θεωρώντας ότι ο Άντι Χότζα ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να εκτελεί και με πλασέ στην δεξιά γωνία να γράφει το τελικό 1-2.





Διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ
Οι ποδοσφαιριστές του Αίολου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πρώτο βοηθό Μίλτο Ελ Ταχάν, θεωρώνοντας ότι ο σκόρερ του 1-2 ήταν σε θέση οφσάιντ.



«Πάγωσε» ο  ρυθμός
Ο Αίολος προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός στα αμυντικά του καθήκοντ,  έκλεισε χώρους, «πάγωσε» τον ρυθμό και διατήρησε μέχρι το φινάλε το υπέρ του 1-2.

Επάνοδος Μουστάκη


Ο Ναξιώτης Γιώργος Μουστάκης του ΠΑΟΚ επανήλθε παίζοντας στο τελευταίο 30λεπτο του ματς, προερχόμενος από πολύμηνο τραυματισμό από το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ τον Οκτώβριο.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Ζανιάς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και ο Χότζα μετά την αδράνεια της άμυνας με πλασέ στην δεξιά γωνία «έγραψε» το τελικό 1-2.
56΄: Μακρινό σουτ του Καλύβα πέρασε άουτ από την δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ.
86΄: Πλασέ του Φούκα από μακρινή απόσταση κατέληξε άουτ.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη επιτυχία τους.



Αποβολή Β.  Τριανταφυλλόπουλου


Ο δεξιός αμυντικός του Αίολου Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο για ειρωνεία μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο νεαρός αποβλήθηκε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα και μάλιστα από τον ίδιο ρέφερι, χάνοντας σίγουρα τον τελικό κυπέλλου.


Κίτρινες Κάρτες
Φούκας, Μάρκης, Τσάκνης

Δικαριθέντες
Αίολος: -
ΠΑΟΚ: Χότζα, Ρέπας, Πατλιάς, Ζανιάς, Κωσταρέλος

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος Β., Τριανταφυλλόπουλος Α., Μούργκας, Σκαρμούτσος, Φούκας, Μάρκης, Μπακογεώργος, Σερπάνος, Καλύβας, Πιστιόλης

ΠΑΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Πατλιάς, Κελεσίδης Κ.(75΄ Μπαλωμένος), Κωσταρέλος, Τσάκνης, Ζανιάς, Μαστρογιάννης(84΄ Καραντάνας), Κελεσίδης Γ., Ρουμελιώτης, Χότζα(92΄ Πλατανίτης), Ρέπας, Λιάπης(61΄ Μουστάκης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος