Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Ποταμιά-Θησέας Αγριάς 0-2

Παρά την καλή της εμφάνιση η ομάδα της Ποταμιάς ηττήθηκε στο Καρπενήσι από τον Θησέα Αγριάς με 0-2.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία 70 με 80 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έκανε αρκετά καλή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος και ήταν για ένα ακόμη ματς μαχητική. Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε και στο 40΄ για ακυρωθέν γκολ του Χάρη Ζαραβέλη, όπου είχε σφυριχτεί όμως νωρίτερα επιθετικό φάουλ. Στην επανάληψη οι Ευρυτάνες δέχτηκαν γκολ στο 58΄ και στο 84΄ για να γραφτεί το τελικό 0-2.
Ο Θησέας Αγριάς του Λάκη Μπακάλη μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, όπου είχε στο μεγαλύτερο μέρος την ανούσια κατοχή της μπάλας βελτιώθηκε στην επανάληψη και άνοιξε το σκορ στο 58΄με τον φορ Ηλία Βλάχο. Έξι λεπτά πριν το φινάλε ο Θανάσης Μπόρας με κεφαλιά «κλείδωσε» το τρίποντο για την ομάδα της Μαγνησίας.
Την επόμενη (17η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται την Κυριακή(26/1) εκτός έδρας με τον Ηρακλή Λάρισας, ενώ ο Θησέας Αγριάς υποδέχεται στο γήπεδο του την Αταλάντη. Ο Θησέας παρέμεινε στην δεύτερη θέση φτάνοντας τους 31 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά είναι τελευταία με 2 πόντους, γνωρίζοντας την 10η συνεχόμενη ήττα της.

Περίπου 80
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή, ηλιοφάνεια και την παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα.



Πρώτο για Δεληγιάννη-Ίδιος βοηθός


Η διαιτητής Αλεξάνδρα Δεληγιάννη διεύθυνε για πρώτη φορά παιχνίδι Γ΄ Εθνικής, ενώ πρόσφατα συμπεριελήφθη στους πίνακες των διεθνών διαιτητών. Ο δεύτερος βοηθός Θωμάς Ντελέζος είχε τον ίδιο ρόλο και στο 5-0 της Αγριάς στον πρώτο γύρο.

Μείωσε στους 8
Ο Θησέας Αγριάς μείωσε την διαφορά του από τον πρώτο Πιερικό στους 8 βαθμούς, ενώ εδραιώθηκε στην δεύτερη θέση, κάνοντας εντυπωσιακή πορεία. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Κώστας Οικονόμου.

Μέσα Κουτσουπιάς-Μπουμπουρής

 













Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τους γηπεδούχους με δυο νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Διγενή Νεοχωρίου. Φανέλα βασικού πήραν οι Κώστας Κουτσουπιάς (Φωτογραφία Αριστερά) και Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά), αντικαθιστώντας τους Κώστα Μπόνια και Παναγιώτη Χρυσικό, που έπαιξαν ως αλλαγή. Κουτσουπιάς και Μπουμπουρής απουσίαζαν στο προηγούμενο ματς.

Εξέτισε ο Αθανασόπουλος
Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος εξέτισε τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του και θα επιστρέψει στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή Λάρισας. Απουσίαζε και ο Μιχάλης Νούλας για προσωπικούς λόγους.

Α΄ Μέρος

Γρήγορη αλλαγή


Μόλις στο 14΄ ο Κώστας Κουτσουπιάς αποχώρησε λόγω τραυματισμού με τον Κώστα Μπόνια (Φωτογραφία) να μπαίνει εσπευσμένα στην θέση του.


Ισόπαλο το ημίχρονο
Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο, με την Αγριά να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως να μην έχει τελική εντός εστίας.

Έντονες διαμαρτυρίες


Στο 40΄ ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) της Ποταμιάς σκόραρε, όμως η ρέφερι Αλεξάνδρα Δεληγιάννη είχε σφυρίξει νωρίτερα στην φάση επιθετικό φάουλ στην διεκδίκηση της μπάλας, με τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους της Ποταμιάς να διαμαρτύρονται έντονα.





Οι καλύτερες φάσεις
20΄: Ο Κυρίτσης σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Σιώμου μπλόκαρε εύκολα ο Ανδρούτσος.
25΄: Ο Κοτζαθανάσης σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Κυρίτση από το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
30΄: Ο Κοτζαθανάσης εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Βλάχ,  που γύρισε παράλληλα με το τέρμα και η εξ επαφής προβολή του  Γαλανόπουλου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε μόλις άουτ από τη δεξιά γωνία των Μεγαλοχωριτών.
37΄: Ο Βλάχος πάσαρε στον Πέτση, που σούταρε, η μπάλα κόντραρε έφτασε μέσα στην περιοχή στον Ιωαννίδη που σούταρε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Σκόραρε δις
Οι «πράσινοι» της Μαγνησίας σκόραραν δυο φορές στο δεύτερο μέρος φεύγοντας από το Καρπενήσι με τους 3 βαθμούς της νίκης (0-2).

Την «ξεκλείδωσε» ο Βλάχος


Ο Θησέας «ξεκλείδωσε» στο 58΄ την αντίπαλη άμυνα όταν μετά την όμορφη προσπάθεια και την σέντρα του Μάριου Διαμαντόπουλου ο Ηλίας Βλάχος με σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε το 0-1. Ο Βλάχος έφτασε τα δέκα γκολ και είναι ο δεύτερος σκόρερ του ομίλου.




Κίτρινη στον Coach
Ο προπονητής της Ποταμιάς στο 79΄ είδε την κίτρινη κάρτα από την Αλεξάνδρα Δεληγιάννη για έντονη διαμαρτυρία.


Δεύτερο με Μπόρα


Ο Θησέας έφτασε στο 0-2 στο 84΄ όταν μετά το χτύπημα κόρνερ του Απόστολου Ιωαννίδη από δεξιά, ο Θανάσης Μπόρας με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 0-2.



Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Διαμαντόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Βλάχος με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έγραψε το 0-1.
73΄: Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μπόρα πέρασε πάνω από το τέρμα του Ανδρούτσου.
74΄: Ο Ιωαννίδης σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Σιώμου μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
75΄: Μακρινό σουτ του Γιαννακόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Κεφαλάς.
84΄: Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπόρας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
86΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε εκτός περιοχής και ο Κεφαλάς απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Βλάχος

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Φαρμάκης, Γενιτσαρόπουλος, Μπόνιας
Θησέας Αγριάς: Ιωαννίδης, Διαμαντόπουλος, Μπόρας, Σιώμος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια παρότι χάσαμε. Όποιος το παρακολούθησε είδε ότι παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, πιέσαμε, παίξαμε με μια ομάδα που είναι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και αρκετά ψηλά. Κάναμε αρκετές ευκαιρίες και πιστεύω ότι το γκολ που βάλαμε ήταν κανονικό και κακώς ακυρώθηκε και θα μπορούσε σε μια φάση να μας είχε δώσει και πέναλτι. Νομίζω ότι η διαιτητής ήταν λίγο εκτός παιχνιδιού, ίσως επειδή σφύριζε για πρώτη φορά στην Γ΄ Εθνική. Το σημαντικότερο όμως για εμάς είναι ότι τα παιδιά παλέψαμε, απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται πολύ ψηλά στην βαθμολογία και τους αξίζουν συγχαρητήρια, είναι ήρωες που ενώ  βρισκόμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έρχονται στο γήπεδο και προσπαθούν και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το να συμμετέχεις και μόνο στην Γ΄ Εθνική και να καταφέρεις να βγάλεις αυτή την κατηγορία εις πέρας. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Αγριάς είναι παικτικώς ένα επίπεδο πιο πάνω από εμάς, έχει πολλές επιλογές και ξένους ποδοσφαιριστές, πράγμα που εμείς δεν έχουμε, τους εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Λάκης Μπακάλης (Θησέας Αγριάς): «Δίκαια πήραμε τους τρεις βαθμούς. Συγχαρητήρια στα παιδιά, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα και ήμασταν αρκετά καλοί σήμερα μπορώ να πω. Θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκλειδώσει το ματς πιο νωρίς να είχαμε ανοίξει το σκορ από το πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε ορισμένες καλές ευκαιρίες και δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο πάλι συνεχίσαμε να έχουμε ένα καλό ρυθμό και υποφερτό μέσα στο παιχνίδι, κάναμε τα δυο υπέροχα γκολ. Από εκεί και πέρα διαχειριστήκαμε το παιχνίδι και το τελειώσαμε με αυτό το καθαρό σκορ του 2-0. Από εκεί και πέρα εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς και τα καλύτερα στην ομάδα μου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Ξαγάρας(73΄ Γιαννακόπουλος), Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Κουτσουπιάς(14΄ λ.τρ. Μπόνιας, 86΄ Πλεξίδας), Λέρης, Κατσαρής, Μπουμπουρής(71΄ Χρυσικός), Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης

Θησέας Αγριάς (Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς, Κυρίτσης, Ιακωβίδης(60΄ Μπόρας), Νιαώτης, Βαν Ντε Γούιχε Ε.(46΄ Διαμαντόπουλος), Γαλανόπουλος, Πέτσης, Σιώμος, Βλάχος(85΄ Ζαχαράκης), Κοτζαθανάσης, Ιωαννίδης(86΄ Λίτσος)

Διαιτητής: Αλεξάνδρα Δεληγιάννη (ΣΔΠ Λάρισας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουτούμπας (ΣΔΠ Λάρισας)
2ος Βοηθός: Θωμάς Ντελέζος (ΣΔΠ Λάρισας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος