Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ηρακλής Λάρισας-Ποταμιά 1-0

Πολύ καλή παρουσία είχε η ομάδα της Ποταμιάς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον δυνατό Ηρακλή Λάρισας, γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα με 1-0.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Α΄ ΔΑΚ Νεάπολης Λάρισας και ήταν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Ο Ηρακλής Λάρισας του Χρήστου Χατζηλιάδη σκόραρε νωρίς και κατάφερε να πάρει μια «αγχωτική» νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν είχε να χάσει τίποτα. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Γιώργος Κακαβίτσης με κεφαλιά στο 10΄. Οι Λαρισαίοι «φιγουράρουν» στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 πόντους και έχουν σημαντική διαφορά από την γραμμή της παραμονής.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρουσίασε μια αρκετά καλή αγωνιστικη εικόνα παρά τις σημαντικές απουσίες και θα μπορούσε να αποσπάσει ακόμη και τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς Κώστας Γιαννακόπουλος και Σπύρος Ξαγάρας έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Oι Μεγαλοχωρίτες μετά και την 11η συνεχόμενη ήττα τους παρέμειναν στους δυο βαθμούς και παρότι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο παλεύουν όλα τα ματς μέχρι τελικής πτώσεως.
Για την επόμενη(18η) αγωνιστική την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο Ηρακλής θα αγωνιστεί στην Αταλάντη με την τοπική ομάδα, ενώ η Ποταμιά θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι τον Αλμυρό.

Αρκετά προβλήματα
Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στη Λάρισα χωρίς τον τραυματία Κώστα Κουτσουπιά και τους επιθετικογενείς: Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, Μιχάλη Νούλα και Κώστα Σταμούλη.

Οι αλλαγές στην 11αδα

 
Για την Ποταμιά θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι: Κώστας Μαντζιούτας(Φωτογραφία αριστερά), Βαγγέλης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία κέντρο) και Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία δεξιά). Ο αρχηγός Μαντζιούτας συμμετείχε για πρώτη φορά ως βασικός και αποχώρησε στην επανάληψη τραυματίας, ενώ ο δεύτερος επέστρεψε μετά από τιμωρία δυο αγωνιστικών. Αντικατέστησαν τους: Κώστα Κουτσουπιά, Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και Κώστα Σταμούλη.

Κίτρινη σε coach


Ο προπονητής της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκης τιμωρήθηκε για 6ο ματς με κίτρινη κάρτα. Από πλευράς ποδοσφαιριστών με κάρτα παρατηρήθηκε μόνο ο Χάρης Ζαραβέλης.

Ένας τιμωρημένος
Για τον Ηρακλή Λάρισας δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Αουρέλ Τσακάλι και ο τραυματίας Νίκος Κρίτσας. Ο Τσακάλι εξέτισε τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

Πέρασε τρίτος
Ο Ηρακλής με τη νίκη του και σε συνδυασμό με την ισοπαλία των Σελλάνων στον Αλμυρό είναι μόνος 3ος στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας διαφορά δέκα πόντων από την γραμμή σωτηρίας.

Α΄ Μέρος

Νωρίς το γκολ
Οι γηπεδούχοι προπορεύτηκαν νωρίς με 1-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ο συνήθης ύποπτος σκόρερ


Ο Ηρακλής προηγήθηκε στο 10΄, όταν ο Γιώργος Κακαβίτσης(Φωτογραφία) άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ύστερα από την σέντρα του ταλαντούχου Γιάννη Αθανασιά. Αυτό ήταν το 10ο γκολ του δεύτερο σκόρερ της κατηγορίας.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Κακαβίτσης έπιασε εντός περιοχής κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Ανδρούτσος.
10΄: Σέντρα ακριβείας από τον Αθανασιά και ο αμαρκάριστος Κακαβίτσης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0.
13΄: Ο Ζαφειρίου επιχείρησε σουτ, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς σε κόρνερ.
31΄: Σουτ του Γιαννακόπουλου Κ. πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Παπαγιάννη.

Β΄ Μέρος

Αγχωτική επικράτηση
Όσο το σκορ έμενε στο 1-0 όλα ήταν ρευστά, με τους Ευρυτάνες να απειλούν και να πλησιάζουν στην ισοφάριση. Τελικώς ο Ηρακλής διατήρησε το πολύτιμο υπέρ του αποτέλεσμα.

Διέκοψε την αντεπίθεση(!)
Σε μια από τις αντεπιθέσεις της Ποταμιάς ο προπονητής των γηπεδούχων Χρήστος Χατζηλιάδης εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι του αγώνα κ. Πέτσας τον τιμώρησε με την κίτρινη και όχι με την κόκκινη κάρτα.

Παραλίγο ισοφάριση


Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 94ο λεπτό, όταν το πλασέ του Σπύρου Ξαγάρα(Φωτογραφία) απέκρουσε ο Τάσος Παπαγιάννης. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Ποταμιά είχε χάσει σημαντική ευκαιρία με τον Κώστα Γιαννακόπουλο, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να είναι ο «φύλακας άγγελος» τους.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Πλασέ του Γιαννακόπουλου Κ. απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
54΄: Ο Χρηστίδης δοκίμασε σουτ, το οποίο πέρασε εκτός αντίπαλης εστίας.
73΄: Σουτ του Χρηστίδη πέρασε άουτ από το τέρμα της Ποταμιάς.
76΄: Ο Μουξιός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, με τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει το σουτ του.
94΄: Ο Ξαγάρας επιχείρησε πλασέ, το οποίο απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Παπαγιάννης.

Κίτρινες Κάρτες
Ψωμολιάς, Γκιουρσάνης, Κακαβίτσης, Ζαραβέλης

Συνθέσεις Ομάδων

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Αθανασιάς, Γιαννακόπουλος Α., Τάρτας, Ψωμολιάς, Νεμπεγλέρας, Χρηστίδης(74΄ Μουξιός), Μανιώτης, Κακαβίτσης(91΄ Τσαπατώρης), Ζαφειρίου(84΄ Νάστας), Γκιουρσάνης(90΄ Φώτος)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Ξαγάρας, Γιαννακόπουλος Κ.(81΄ Πλεξίδας), Κατσαρής, Μαντζιούτας(75΄ λ.τρ Μπόνιας), Λέρης, Μπουμπουρής(60΄ Χρυσικός)

Διαιτητής: Σωτήριος Πέτσας(ΣΔΠ Τρικάλων)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λεωνίδας(ΣΔΠ Τρικάλων)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σταφυλάς(ΣΔΠ Τρικάλων)












Φωτογραφίες: athleticlarissa.gr, larisagoal.gr