Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Ποταμιά-Φραγκίστα 6-0

Σε ρυθμούς προπόνησης η Ποταμιά κέρδισε με 6-0 την Φραγκίστα, η οποία ξεκίνησε με 9 ποδοσφαιριστές και τελείωσε με 8.
Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 2 και 45. Διεξήχθη κάτω από δυνατή βροχή σε όλη τη διάρκεια του. Με αυτό το ματς ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση στην Ευρυτανία για το 2019.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και τη διαφορά κατηγορίας έφτασε εύκολα στην τελική «6αρα», σκοράροντας τρεις φορές σε κάθε ημίχρονο. Από δυο γκολ σημείωσαν οι: Χρήστος Κατσαρής και Κώστας Σταμούλης και από μια οι: Σπύρος Ξαγάρας και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος. Δοκάρι είχαν στο α΄ μέρος οι: Λάμπρος Φλωράκης και Βαγγέλης Αθανασόπουλος.
Η Φραγκίστα παρουσία του Προέδρου της Χρήστου Γαλανού παρουσιάστηκε για μια ακόμη εβδομάδα με αρκετά προβλήματα και απουσίες, συμπληρώνοντας οριακά των απαιτούμενο αριθμό των ποδοσφαιριστών, ώστε να ξεκινήσει το ματς, το οποίο αγωνιστικά δεν χρήζει κριτικής.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2019. Οι Μεγαλοχωρίτες θα αγωνιστούν ξανά την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στο Καρπενήσι με την Αταλάντη, ενώ το επόμενο παιχνίδι της Φραγκίστας θα είναι ενάντια στον Αίολο για την Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Αντίξοοες συνθήκες
Ο ημιτελικός πραγματοποιήθηκε με δυνατή βροχόπτωση σε όλη τη διάρκεια του. 


Με 9 και 8


Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν ενδεκάδα και έπαιξαν σε όλο το πρώτο μέρος με 9 ποδοσφαιριστές. Στην επανάληψη έμειναν με 8, καθώς τέθηκε νοκ-άουτ ο Φώτης Μπισμπίκης(Φωτογραφία).


Επανεμφάνιση Φλωράκη


Την πρώτη του φετινή εμφάνιση με την Ποταμιά έκανε ο αρχηγός Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία).

5ος τελικός
Οι Μεγαλοχωρίτες θα συμμετάσχουν για 5η φορά στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας, αντιμετωπίζοντας τον Αίολο. Είναι οι κάτοχοι του τροπαίου, μετρώντας δυο συνολικά. Στον προημιτελικό είχαν κερδίσε με 1-0 τον ΑΠΟΚ.

Εξέτισε ο Γενιτσαρόπουλος


Τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του εξέτισε ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) της Φραγκίστας.

Αντίπαλος ο Α. Μπίκας


Την πρώην του ομάδα αντιμετώπισε ο στρατευμένος Αλέξανδρος Μπίκας(Φωτογραφία) της Φραγκίστας.

Επιστροφές Ποταμιάς


Ο προπονητής των Μεγαλοχωριτών Γιάννης Φλωράκης είδε τους Χάρη Ζαραβέλη(Φωτογραφία) και Βαγγέλη Αθανασόπουλο να επιστρέφουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Παράλληλα θέση στο αρχικό σχήμα έλαβαν οι: Κώστας Μαντζιούτας και Ηλίας Σαπούνης, οι οποίοι έχουν δυο συμμετοχές στη Γ΄ Εθνική.

Α΄ Μέρος



Στα τρία η Ποταμιά
Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη έφτασαν από τα πρώτα κιόλας 25 λεπτά σε ένα άνετο 3-0, αντιμετωπίζοντας τους μόλις φιλότιμους εννιά της Φραγκίστας.

Δυο με Κατσαρή


Ο μέσος των γηπεδούχων Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία) χρίστηκε δυο φορές σκόρερ, στο 7΄ έκανε το 1-0 και στο 26΄ το 3-0.



Το πιο όμορφο ενδιάμεσα
Μεταξύ των δυο γκολ του Κατσαρή, ο Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία) πέτυχε στο 14ο λεπτό ένα ωραίο γκολ με σουτ εκτός περιοχής, διαμορφώνοντας το 2-0.



Είχαν και δοκάρια
Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν δυο δοκάρια με τον Λάμπρο Φλωράκη στο 21΄ και τον Βαγγέλη Αθανασόπουλο(Φωτογραφία) πέντε λεπτά αργότερα.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Φλωράκης δοκίμασε σουτ από έξω αριστερά, το οποίο έφυγε πάνω από την εστία της Φραγκίστας.
7΄: Ο Φλωράκης επιχείρησε σουτ από αριστερά, ο Κατσαρής βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σουτ εντός περιοχής, το οποίο κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Κατσαδούρου έκανε το 1-0.
14΄: Ο Αθανασόπουλος γύρισε από δεξιά στον Ξαγάρα, που με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το δεξί «Γ» της Φραγκίστας(2-0).
16΄: Ο Αθανασόπουλος, αφού έπαιξε το 1-2  με τον Κατσαρή πλάσαρε από δεξιά και ο Μπίκας Π. απομάκρυνε σε κόρνερ προ της γραμμής.
17΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Λέρη, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατσαδούρος. Ο Κατσαρής εκτέλεσε από δεξιά και την κεφαλιά του Σταμούλη μπλόκαρε σωτήρια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
18΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Χ. εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.
21΄: Ο Αθανασόπουλος βρήκε τον Φλωράκη, ο οποίος απόφυγε από αριστερά τον Κατσαδούρο σούταρε, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας και έφυγε άουτ.
24΄: Σέντρα του Αθανασόπουλου από δεξιά, ο Κατσαρής με χαμηλό σουτ μετά από αδυναμία της αντίπαλης άμυνας να διώξει σημάδεψε την αριστερή κλειστή γωνία του Κατσαδούρου(3-0).
26΄: Σέντρα του Φλωράκη από αριστερά, εντυπωσιακή κεφαλιά-«ψαράκι» του Αθανασόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας και κατέληξε σε κόρνερ, αφού υπήρξε παρεμβολή του Κατσαδούρου.
30΄: Μονοκόμματο σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Σκόραρε ισάριθμες φορές
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία ακόμη τέρμα κόντρα στην Φραγκίστα, που έπαιξε με εννιά ποδοσφαιριστές για το τελικό 6-0. Ο προπονητής της Ποταμιάς κ. Φλωράκης έκανε τρεις αλλαγές κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Βρήκε δίχτυα σύντομα


Ο νεοεισελθών Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία), ύστερα από την ασίστ του τερματοφύλακα Κώστα Ανδρούτσου διαμόρφωσε στο 49ο λεπτό το 4-0.



Δις απο «Σταμ»


Ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) πετυχε το 5-0 και το 6-0 στο 52΄ και στο 60΄ αντίστοιχα, μετά από ασίστ των: Πάνου Μπουμπουρή και Λάμπρου Φλωράκη.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Γούλας έκανε μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο Χ., που πλάσαρε από θέση αριστερά εκτός αντίπαλης εστίας.
49΄: Ο Ανδρούτσος έκανε γέμισμα από το τέρμα του, ο Γενιτσαρόπουλος Α. έφυγε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Κατσαδούρου(4-0).
50΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Χρυσικό, που πλάσαρε σε θέση τετ α τετ και ο Κατσαδούρος απέκρουσε.
52΄: Σέντρα του Μπουμπουρή από δεξιά, ο Σταμούλης με πλασέ στη δεξιά γωνία της Φραγκίστας σημείωσε το 5-0.
60΄: Ο Ξαγάρας έκανε μπαλιά στον Σταμούλη, ο οποίος έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον  Φλωράκη και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 6-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κατσαρής, Φλωράκης, Αθανασόπουλος, Σταμούλης, Ξαγάρας
Φραγκίστα: -

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος(46΄ Μπουμπουρής), Σαπούνης, Μαντζιούτας, Φαρμάκης(46΄ Χρυσικός), Ζαραβέλης, Κατσαρής(46΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Ξαγάρας, Σταμούλης, Φλωράκης, Λέρης

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος, Μπίκας Α., Μπισμπίκης Φ., Ράπτης, Μπισμπίκης Ι., Μπίκας Π., Γούλας, Καμαρέτσος, Γενιτσαρόπουλος Χ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος