Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Μετέωρα-Ποταμιά 6-0

Με το βαρύ 6-0 ηττήθηκε η Ποταμιά από τα Μετέωρα, ολοκληρώνοντας με αρνητικό τρόπο τον πρώτο γύρο της απαιτητικής Γ΄ Εθνικής.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλης Καρακίτσος» και ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Τα Μετέωρα του Νίκου Μανούρα έκαναν αρκετά καλή εμφάνιση, φτάνοντας σε μια ευρεία νίκη, που τα φέρνει στο -2 από την γραμμή της παραμονής. Οι νεανικοί γηπεδούχοι κυριάρχησαν από την αρχή και πέτυχαν τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο. Δυο φορές χρίστηκε σκόρερ ο Λεωνίδας Ιωάννου και από μια οι: Παναγιώτης Πολυζόπουλος, Βασίλης Τσιαντούλας(Πέναλτι), Γιώργος Φωτίκας και Απόστολος Νικλητσιώτης. Ο Κώστας Ανδρούτσος απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Μπέτσα. Οι Τρικαλινοί ανέβηκαν στους 14 βαθμούς, πετυχαίνοντας την 3η τους νίκη στο πρωτάθλημα. Είναι 11οι, μαζί με τον Διγενή Νεοχωρίου.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο με σωρεία προβλημάτων, συν όσα προέκυψαν στην πορεία  και «μοιραία» δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική, όπως ήταν στα τελευταία της παιχνίδια. Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού έμεινε στους δυο βαθμούς, μετά και την έβδομη συνεχόμενη ήττα της και θα προσπαθήσει στον δεύτερο γύρο να βελτιώσει τη συγκομιδή της.
Ο δεύτερος γύρος θα αρχίσει στις 5 Ιανουαρίου του 2020. Οι Καλαμπακιώτες θα δώσουν ένα σημαντικό εκτός έδρας ματς απέναντι στον Διαγόρα Στεφανοβικείου, ενώ η Ποταμιά θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την Αταλάντη.

«Πονοκέφαλος» Φλωράκη
Η Ποταμιά ταξίδεψε στην Καλαμπάκα με αποστολή μόλις 14 ποδοσφαιριστών. Νοκ-άουτ ήταν οι: Χρήστος Λέρης(Τιμωρημένος, έχοντας συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες), Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Χάρης Ζαραβέλης, Κώστας Μπόνιας και Βασίλης Παρασκευόπουλος(Τραυματίες). Την αποστολή συμπλήρωσε ο δεύτερος τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας.

Της τελευταίας στιγμής


Ο Μιχάλης Νούλας ένοιωσε ζαλάδες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε εκτάκτως ο Ηλίας Σαπούνης(Φωτογραφία), ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός.

Μείωσε στο -2
Οι γηπεδούχοι, που δεν είχαν στις τάξεις τους τον τιμωρημένο Χρήστο Κατσαντώνη μείωσαν στους δυο βαθμούς από τη γραμμή της παραμονής. Μάλιστα έχουν 14 βαθμούς, έχουν πετύχει 14 γκολ και έχουν δεχτεί εξίσου 14.

Ο απολογισμός του 1ου γύρου
Η Ποταμιά τελείωσε τον πρώτο γύρο με μόλις δυο βαθμούς(0 νίκες-2 ισοπαλίες-11 ήττες και τέρματα 6-33), γνωρίζοντας την 7η συνεχόμενη ήττα της.  Παρά τα προβλήματα οι διοικούντες και το αγωνιστικό τμήμα κάνουν υπερπροσπάθεια, ώστε να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο.

Με τρεις αλλαγές

 













Στο αρχικό σχήμα της Ποταμιάς βρέθηκαν οι: Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία αριστερά), Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία δεξιά) και Ηλίας Σαπούνης συγκριτικά με την ενδεκάδα, που ξεκίνησε στο Προάστιο. Πήραν τις θέσεις των: Μιχάλη Νούλα, Βαγγέλη Αθανασόπουλου και Χρήστου Λέρη.

Η πιο βαριά ήττα
Οι Μεγαλοχωρίτες γνώρισαν την πιο βαριά τους ήττα στο πρωτάθλημα. Είχαν ηττηθεί με 5-0 από τον Θησέα Αγριάς και την Καρίτσα, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ματς ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί.

Α΄ Μέρος

Δυναμική αρχή Μετεώρων
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αρκετά καλά και προηγήθηκαν με 3-0 από το πρώτο κιόλας μέρος.

Στα τρία γκολ
Το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ του Παναγιώτη Πολυζόπουλου. Δυο λεπτά αργότερα ο Λεωνίδας Ιωάννου με προβολή, μετά τη σέντρα του Απόστολου Νικλητσιώτη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Στο 42΄ ο Βασίλης Τσιαντούλας με εύστοχο πέναλτι, που κέρδισε ο Διονύσης Δάσσιος πέτυχε το 3-0.


Πρόβλημα με Ξαγάρα


Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία) και τη θέση του πήρε ο Κώστας Μαντζιούτας, που αποτέλεσε τη μοναδική αλλαγή των φιλοξενούμενων.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Σουτ του Σταμούλη απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Μετεώρων.
2΄: Σέντρα του Νικλητσιώτη, ο Ιωάννου σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει εκτός αντίπαλης εστίας.
15΄: Ο Πολυζόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους(1-0).
17΄: Ο Νικλητσιώτης σέντραρε και ο Ιωάννου με προβολή διαμόρφωσε το 2-0.
24΄: Ο Τσιαντούλας τροφοδότησε τον Ιωάννου, σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Ανδρούτσος.
27΄: Ο Τσιαντούλας μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε.
29΄: Ο Νικλητσιώτης τροφοδότησε τον Περέιρα, ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ.
37΄: Ο Δάσσιος πάσαρε στον Ιωάνννου, το πλασέ του τελευταίου κατέληξε άουτ.
42΄: Ο Δάσσιος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τσιαντούλας εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0.

Β΄ Μέρος

Εύκολα στην επανάληψη
Κυριάρχησε και στο δεύτερο μέρος η ομάδα των Μετεώρων, φτάνοντας στο άνετο 6-0.

Πως διαμορφώθηκε το σκορ


Μέσα σε ένα 2λεπτο τα Μετέωρα, όπως και στο α΄ ημίχρονο σημείωσαν δυο τέρματα. Στο 51΄ ο Γιώργος Φωτίκας με σουτ εκτός περιοχής και ο Απόστολος Νικλητσιώτης με σουτ από πλάγι θέση πέτυχαν το 4-0 και το 5-0 αντίστοιχα. Στο 85ο λεπτό ο Λεωνίδας Ιωάννου(Φωτογραφία) με το δεύτερο προσωπικό του γκολ «έγραψε» το 6-0.


Απέκρουσε ξανά πέναλτι


Στο 61΄ ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς Κώστας Ανδρούτσος(Φωτογραφία) απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Μπέτσα. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Τζουλιάνο Περέιρα. Ο Ευβοιώτης κίπερ στον πρώτο γύρο απέκρουσε 4 από τα 6 πέναλτι που δόθηκαν ενάντια της ομάδας του. Οι Ευρυτάνες αντίθετα δεν έχουν κερδίσει κάποιο.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Πολυζόπουλος πάσαρε στον Φωτίκα, που με σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
53΄: Ο Περέιρα βρήκε τον Νικλητσιώτη, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα για το 5-0.
61΄: Ο Περέιρα κέρδισε πέναλτι, ο Μπέτσας το εκτέλεσε, αλλά ο Ανδρούτσος απέκρουσε.
65΄: Ο Κοτόρι μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία πλάσαρε άουτ.
71΄: Ο Τσιαντούλας σέντραρε για τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος δεν κατάφερε από κοντά να χριστεί σκόρερ.
80΄: Πάσα του Ιωάννου στον Χριστοδουλόπουλο, πλασέ του τελευταίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
85΄: Ο Γεωργάκης πάσαρε στον Ιωάννου, που με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 6-0.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσαρής, Φαρμάκης 

Συνθέσεις Ομάδων

Μετέωρα (Νίκος Μανούρας): Τοπουζλής, Μπέτσας(64΄ Κοτόρι), Δάσσιος, Γεωργάκης, Λουκάς, Φωτίκας(55΄ Χριστοδουλόπουλος), Πολυζόπουλος(55΄ Γρηγορίου), Περέιρα(67΄ Πλακιάς), Νικλητσιώτης, Τσιαντούλας, Ιωάννου

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Μπουμπουρής, Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας(42΄ λ.τρ Μαντζιούτας), Φαρμάκης, Κατσαρής, Σαπούνης, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης, Χρυσικός

Διαιτητής: Απόστολος Σαρρής(ΣΔΠ Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Δημήτριος Σακκάς(ΣΔΠ Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός: Σταμάτιος Σφυρής(ΣΔΠ Θεσσαλίας)





















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: trikalaola.gr, kalampakacity.gr, tameteora,gr, trikalasportiva.gr, stagonews.gr, goaltrikala.gr