Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Φραγκίστα-ΠΑΟΚ 1-6

Νέα επιβλητική νίκη για τους πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ, που επικράτησαν της Φραγκίστας με το ευρύ 1-6.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή(15/12) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω ηλιοφάνεια πολύ καλές καιρικές συνθήκες παρουσία λιγοστών θεατών.
Η Φραγκίστα δε μπόρεσε να συμπληρώσει 11αδα και αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος με 10 παίκτες και στην επανάληψη με 9 και «μοιραία» δε μπόρεσε να αποφύγει την συντριβή. Το γκολ «της τιμής» πέτυχε με εκτέλεση πέναλτι ο Κώστας Κατσαδούρος. Στα αξιοσημείωτά είναι ότι νωρίτερα ο Χρήστος Γαλανός απώλεσε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Λάκης Αναστασόπουλος.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μετά την ευρεία νίκη του επί της ΑΕΚ συνέχισε με ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα, φτάνοντας στην δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Άρης Ρέπας σημείωσε χατ-τρικ, ο Βαγγέλης Ζανιάς σκόραρε δυο φορές, ενώ ο Γιώργος Κελεσίδης σκόραρε ένα τέρμα.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική ο ΠΑΟΚ κερδίζει στα χαρτιά με 3-0 το Ραπτόπουλο, ενώ η Φραγκίστα θα αγωνιστεί με τον Αίολο. Ο ΑΠΟΔΦ παρέμεινε στους 15 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 10.

Μικρή προσέλευση
Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες το παιχνίδι έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.

Με 10 και με 9
Η Φραγκίστα ξεκίνησε το παιχνίδι με 10 παίκτες και αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος με 9 λόγω τραυματισμού του Χρήστου Σάλτη.

Φανέλα και στον Πρόεδρο


Οι πολλές απουσίες της Φραγκίστας έφεραν και τον Πρόεδρο της ομάδας Χρήστο Γαλανό (Φωτογραφία) εντός αγωνιστικού χώρου. Έπαιξε και στην θέση του τερματοφύλακα, αλλά και μέσα ένα χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς μπαράζ(;)
Ο ΑΠΟΔΦ έμεινε στο -6 από τον πρώτο ΑΠΟΚ, ο οποίος ακόμη και με ισοπαλία στο μεταξύ τους ματς και νίκες επί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κατακτά τον τίτλο χωρίς Play Off.

Α΄ Μέρος

«Κλείδωσε» την νίκη
Από το πρώτο κιόλας μέρος η ομάδα του ΠΑΟΚ «κλείδωσε» το τρίποντο, αφού προηγήθηκε με 1-5.

Σχεδόν από την σέντρα


Στο 11ο λεπτό ο Βαγγέλης Ζανιάς (Φωτογραφία) σούταρε λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).



Διπλασίασε ο Ρέπας


Ένα λεπτό έπειτα οι «πορτοκαλί» διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν ο Άρης Ρέπας πλάσαρε στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων, «γράφοντας» το 0-2. 



Αλλαγή γκολκίπερ
Μετά το 0-2 ο Κώστας Κατσαδούρος αγωνίστηκε στην θέση του τερματοφύλακα για τους γηπεδούχους, με τον Χρήστο Γαλανό να παίζει μέσα.


Χαμένο πέναλτι
Η Φραγκίστα κέρδισε πέναλτι στο 16΄ όταν ο Κώστας Κελεσίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Χρήστος Γαλανός ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Λάκης Αναστασόπουλος έπεσε σωστά και απέκρουσε.


Προσωπική υπογραφή


Στο 0-3 φέρει την προσωπική υπογραφή του ταλαντούχου Γιώργου Κελεσίδη (Φωτογραφία), ο οποίος έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και έστειλε όμορφα την μπάλα με πλασέ στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας της Φραγκίστας (0-3). Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα. 



Φάουλ Ζανιά
Ο Βαγγέλης Ζανιάς στο 36΄ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αρκετά μακριά, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα για το 0-4. Πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς. 




Νέα αλλαγή στο «1»
Στο 36΄ έγινε ξανά εσωτερική αλλαγή στην Φραγκίστα, ο Χρήστος Γαλανός έπαιξε ξανά στην θέση του τερματοφύλακα και ο Κώστας Κατσαδούρος αγωνίστηκε εκτός εστίας.

Προσωρινή μείωση


Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ στο 40΄ όταν ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα, μειώνοντας σε 1-4.



Δεύτερο προσωπικό
Στο 43΄ ο Κώστας Κελεσίδης σέντραρε από δεξιά και ο Άρης Ρέπας από κοντά με πλασέ σκόραρε για δεύτερη φορά στον αγώνα (1-5).


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Γούλας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Πολύζου από κοντά έφυγε πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.
7΄: Σουτ του Ζανιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Γαλανός.
8΄: Σουτ του Κελεσίδη Γ. απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
11΄: Μακρινό σουτ του Ζανιά πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).
12΄: Ο Ρέπας από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας για το 0-2.
16΄: Ο Κελεσίδης Κ. βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και η Φραγκίστα κέρδισε πέναλτι. Ο Γαλανός το εκτέλεσε, όμως ο Αναστασόπουλος έπεσε σωστά και απέκρουσε σε κόρνερ.
25΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζανιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατσαδούρος.
26΄: Ο Ζανιάς πάσαρε στον Λάνη, που σούταρε και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΔΦ μπλόκαρε.
30΄: Ο Κελεσίδης Γ. έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και με πλασέ στο δεξί «Γ» της εστίας του Κατσαδούρου διαμόρφωσε το 0-3.
36΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζανιά από πλάγια δεξιά και μακρινή απόσταση χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (0-4).
40΄: Ο Κατσαδούρος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καώνη, κέρδιζοντας το πέναλτι. Ο παθών το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 1-4.
43΄: Ο Κελεσίδης Κ. σέντραρε από δεξιά και ο Ρέπας με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το 1-5.

Β΄ Μέρος

Με 9 στο β΄
Ο Χρήστος Σάλτης δε μπόρεσε να αγωνιστεί στο δεύτερο μέρος λόγω τραυματισμού και η ομάδα του έπαιζε με 9 παίκτες.


Χατ-τρικ Ρέπα
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Άρης Ρέπας στο 52΄ σημείωσε χατ-τρικ όταν έκανε ατομική ενέργεια και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Χρήστου Γαλανού (1-6).


Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Σουτ του Λάνη απέκρουσε ο Γαλανός.
52΄: Ο Ρέπας έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας για το τελικό 1-6.
70΄: Ο Χότζα πάσαρε στον Τσάκνη που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
75΄: Πλασέ του Χότζα απέκρουσε ο Γαλανός και στην επαναφορά ο Λιάπης σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Φ.

Δικαριθέντες
Φραγκίστα:-
ΠΑΟΚ: Ζανιάς, Ρέπας, Κελεσίδης Κ., Κελεσίδης Γ.

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα(-): Γαλανός, Σάλτης, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Μπίκας, Κατσαδούρος, Πολύζος, Γούλας, Καμαρέτσος, Λαθύρης

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αναστασόπουλος, Κελεσίδης Κ., Καώνης, Κωσταρέλος, Τσάκνης, Μαστρογιάννης, Κελεσίδης Γ.(46΄ Χότζα), Ζανιάς(46΄ Καραντάνας), Λάνης(52΄ Μπαλωμένος), Ρέπας, Λιάπης

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος