Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Παίδες: Π.Α.Κ.-ΑΣΕ Μπούκαλη 59-58

Με buzzer beater τρίποντο του Βαγγέλη Μπόνια η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης έκλεισε ιδανικά το πρωτάθλημα, επικρατώντας των μέχρι εκείνη την ώρα αήττητων Μπούκαλη με 59-58.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 15/12 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 13:30. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών θεατών. Παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν ντέρμπι έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνης Μπαλωμένου κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πετύχει μια σππουδαία νίκη, φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Είχε μια αρκετά καληή πορεία σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και αδικείται από τη βαθμολογική της θέση, καθώς έκλεισε με απολογισμό τρεις νικες και πέντε ήττες. Με 20 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα τελείωσε τη συνάντηση ο καθοριστικός Βαγγέλης Μπόνιας.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη είχαν μια μικρή πρωτοπορία με το κλείσιμο όλων των δεκαλέπτων, χάνοντας στις λεπτομέρειες. Οι «κόκκινοι» ωστόσο γνώρισαν μια ανώδυνη ήττα, έχοντας επτά νίκες και κλείνοντας στην κορυφή τον όμιλο. Χρήστος Οικονόμου και Παναγιώτης Παπαδήμας έβαλαν από 11 πόντους ο καθένας.
Οι Καρπενησιώτες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους για τον πρώτο γύρο, ενώ τα Μπουκαλη προετοιμάζονται για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ιδανικό κλείσιμο
Η Π.Α.Κ. μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, ωστόσο έκανε πολύ καλές εμφανίσεις.

Ηγέτης ο Μπόνιας


Ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) της Πανευρυτανικής σημείωσε 20 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα, με το δεύτερο εξ αυτών να κρίνει το ματς. Ο Δημήτρης Μαυραγάνης ακολούθησε με 12. 


1η ήττα
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ανώδυνη ήττα στην εκπνοή του αγώνα. Μαζί με τον Έσπερο κέρδισαν τα δυο «εισιτήρια» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Δυο «11αρηδες»

 











Για τους πρωταθλητές του ομίλου οι: Χρήστος Οικονόμου(Φωτογραφία αριστερά) και Παναγιώτης Παπαδήμας(Φωτογραφία δεξιά) έβαλαν 11 πόντους. Ο πρώτος σκόραρε και δυο φορές έξω από τα 6,75.

«Νωθρό» ξεκίνημα
Ύστερα από ένα μέτριο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-10.

Παρέμεινε η διαφορά
Στο +5 υπέρ των Μπούκαλη παρέμεινε η διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου και το 19-24. Το επιμέρους σκορ ήταν ισόπαλο 14-14.

Σταθερή πρωτοπορία
Κατά έναν πόντο μείωσε η Πανευρυτανική στην 3η περίοδο, καθώς μετά το επιμέρους 22-21 διαμορφώθηκε το 41-45.

Ανατροπή Πανευρυτανικής
Οι παίχτες της Κατερίνας Μπαλωμένου έκαναν στο φινάλε την ολική ανατροπή, φτάνοντας σε μια τεράστια νίκη. Μετά από ένα επιμέρους 18-13 πήραν το «ροζ» φυλλο αγώνος με 59-58, με τον Μπόνια να γίνεται ο «ήρωας» της συνάντησης.

Τα δεκάλεπτα
5-10, 19-24, 41-45, 59-58

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης 9(1), Φλωράκης, Αρβανίτης, Ανδρεάκης, Κότσιεβ 7, Μαυραγάνης 12, Κοτσιμπός, Ντότσικας 11, Τσάνε, Μπόνιας 20(2)

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης):  Λαμπρακόπουλος 8, Στεφανής 2, Γεωργούσης 10, Οικονόμου 11(2), Σακκάς 8, Αντωνόπουλος 6, Θεοδωρόπουλος ,Παφίλης, Καραστάθης 2, Παπαδήμας Π. 11, Κουλαρμάνης, Γαλάνης

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Κουδουνάς














Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος