Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Η δυνατή νταμπλούχος Πιερίας Α.Ε. Καρίτσας

Η νταμπλούχος ομάδα της Πιερίας Α.Ε. Καρίτσας υποδέχεται την Ποταμιά στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
H δυνατή A.E.K. βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς(3 νίκες-3 ισοπαλίες-1 ήττα και τέρματα 12-6). Προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία(1-1) με τα Σέλλανα. Σε αυτό το ματς αγωνίστηκαν ως βασικοί οι: Ράντος, Ζαφειρίδης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Λαγδάρης, Τροΐρης, Γκίκα, Δημητρουλόπουλος, Βουκομάνοβιτς, Κυρτέγος, Αλεξίου Αλλαγή πέρασαν οι: Συράκος, Δαλαμήτρας και Οικονόμου. Ο Χρήστος Αλεξίου με 6 γκολ οδηγεί τον πίνακα των σκόρερ.  
Η Α.Ε. Καρίτσας ιδρύθηκε το 1981 και τα χρώματα της είναι το κίτρινο και το μαύρο. Χρησιμοποιεί ως έδρας της το γήπεδο του Βατανιακού. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Κωνσταντίνος Ζήσης. Κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας την περίοδο 1997–98, ενώ παράλληλα πέτυχε την άνοδο στη Δ΄ Εθνική. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1998–99, τερμάτίζοντας στη 17η θέση του 5ου Ομίλου με 19 βαθμούς, οπότε και υποβιβάστηκε στις τοπικές κατηγορίες. Την περίοδο 2017-18 η ομάδα μετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας παίρνοντας τη θέση του Ποσειδώνα Νέων Πόρων, όπου τερμάτισε στη 12η θέση του 1ου Ομίλου με 28 βαθμούς, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες. Την περίοδο 2018-2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας και συμμετέχει φέτος για 2η φορά στην ιστορία της στη Γ΄ Εθνική.

Τα αποτελέσματα της Καρίτσας
Καρίτσα-Δίας Δίου 4-0(Βουκομάνοβιτς 2, Κωτσιόπουλος, Αλεξίου)
Διαγόρας Στεφανοβικείου-Καρίτσα 1-3(Αλεξίου 2, Ζαφειρίδης)
Μετέωρα-Καρίτσα 1-0
Καρίτσα-Ατρόμητος Παλαμά 2-2(Γκίκα, Αλεξίου)
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Καρίτσα 1-1(Κυρτέγος)
Καρίτσα-Πιερικός 1-0(Αλεξίου)
Σέλλανα-Καρίτσα 1-1(Αλεξίου)


Οι συμμετοχές-Ένας τιμωρημένος
Και στα επτά ματς έχουν παίξει οι: Ράντος, Ζαφειρίδης, Δημητρίου, Τροΐρης, Κωτσιόπουλος, Δημητρουλόπουλος,  Συράκος, Λαγδάρης, Γκίκα, Βουκομάνοβιτς, Κυρτέγος και Αλεξίου.
Έξι συμμετοχές για τον Οικονόμου, τέσσερις έχει ο Μητράκας, δυο οι: Δαλαμήτρας και Παπαϊωάννου  και μια ο Φερνάντο Κόστα. Δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Δημήτρης Κυρτέγος, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.


Το ρόστερ




Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Γιάννης Ράντος
Τερματοφύλακας
19
Γιάννης Γαλάνης
Τερματοφύλακας
21
Νίκος Μελικιάν
Τερματοφύλακας
20
Δημήτρης Δημητρίου
Αμυντικός
31
Νέστορας Κωτσιόπουλος
Αμυντικός
28
Σωτήρης Καραγκούνης
Αμυντικός
27
Πολύκαρπος Στίκος
Αμυντικός
19
Βασίλης Γκαράτζιας
Αμυντικός
20
Βασίλης Λαγδάρης
Αμυντικός
24
Παρασκευάς Λυκούργος
Αμυντικός
20
Νίκος Τροΐρης
Μέσος
33
Γιώργος Τσιώμης
Μέσος
25
Ζαχαρίας Δημητρουλόπουλος
Μέσος
34
Γιώργος Οικονόμου
Μέσος
36
Θανάσης Παπαϊωάννου
Μέσος
17
Αλέξανδρος Χατζηαργυρίου
Μέσος
18
Ανέστης Ζαφειρίδης
Μέσος
20
Αποστόλης Δαλαμήτρας
Μέσος
23
Δημήτρης Κυρτέγος
Επιθετικός
32
Λουί Φερνάντο Κόστα
Επιθετικός
25
Νίκος Μητράκας
Επιθετικός
19
Χρήστος Αλεξίου
Επιθετικός
27
Νίκος Συράκος
Επιθετικός
22
Ηλίας Γκίκα
Επιθετικός
27
Αλέξα Βουκομάνοβιτς
Επιθετικός
24

Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας
Με 6 ο Φθιωτός Χρήστος Αλεξίου είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Μεταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Καρίτσα. Δυο γκολ έχει σημειώσει ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς και από ένα οι: Ανέστης Ζαφειρίδης, Δημήτρης Κυρτέγος, Νέστορας Κωτσιόπουλος και Ηλίας Γκίκα.


Ο προπονητής
Την ομάδα της Καρίτσας προπονεί ο Αλέξανδρος Κούρτογλου. Ο 34χρονος παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών. Αντιμετώπισε μάλιστα πρόσφατα μια από την πρώην του ομάδες, τον Α.Ο. Σελλάνων.




Η Καρίτσα
Η Καρίτσα είναι πεδινή κωμόπολη του νομού Πιερίας με 2.220 κατοίκους, με βάση την απογραφή του 2001. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νότια της Κατερίνης.






Πηγή: tameteora.gr, katerinisport.gr, diagorasstef.blogspot.com, karditsapress.gr