Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ 9-0

Σε ένα ματς που δε χωράει κριτική ο ΑΠΟΚ συνέτριψε την ΑΕΚ με 9-0, είχε και τρία δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες και αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (17/11) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί. Ήταν στο πλαίσιο της εξ αναβολής 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Τσιγαρίδα κατέκτησε την 5η του νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα και αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα. Κυριάρχησε στα 90΄ λεπτά σκοράροντας 9 τέρματα με τους Γιώργο Βούρτσα (Χατ-τρικ), Δημήτρη Κατσαδούρο(2), Γιάννη Τσούκα(2), Άλεξ Μπακαλίδη και Γιάννη Φλωράκη. Είχε επίσης 3 τρία δοκάρια σε προσπάθειες των: Νίκου Σκοπέτου, Γιάννη Τσούκα και Γιώργου Βούρτσα και σωρεία χαμένων ευκαιριών.
Η ΑΕΚ, που συμμετέχει χωρίς προπονητή κατέβηκε με πολλές απουσίες και συμπλήρωσε μόλις μετά βίας 11αδα. Προσπάθησε να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και τα κατάφερε στο πρώτο 45λεπτο, όπου κράτησε το σκορ στο 2-0. Στην επανάληψη δέχτηκε 7 τέρματα ακόμη για το βαρύ 9-0.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική το Βελούχι θα αγωνιστεί με τον Αίολο, ενώ η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ. Ο ΑΠΟΚ έφτασε τους 15 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε στους 4.

Λίγοι θεατές
Η πρωινή αναμέτρηση της Κυριακής για την εξ αναβολής 3η αγωνιστική του τοπικού έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.

Πρωταθλητής χειμώνα
Ο ΑΠΟΚ έκανε το 5Χ5 και αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα, φτάνοντας τους 15 βαθμούς. Συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, ώστε να κατακτήσει απευθείας τον τίτλο, χωρίς Play Off.

Χωρίς αλλαγές
Η ΑΕΚ κατέβηκε με 11 ποδοσφαιριστές και χωρίς αναπληρωματικούς και καθοδηγητή από τον πάγκο, προπονητικά και διοικητικά.

Πολλές απουσίες και για ΑΠΟΚ
Πολλές απουσίες είχε και ο ΑΠΟΚ που χρησιμοποίησε 12 ποδοσφαιριστές.

Α΄ Μέρος

Μπροστά με 2-0
Ο ΑΠΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας και τρία δοκάρια.

Δοκάρι με Σκοπέτο


Στο 14΄ ο Νίκος Σκοπέτος σούταρε χαμηλά από αριστερά, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά τον Γιώργο Βούρτσα να πλασάρει άουτ.

Προβάδισμα στο 25΄


Οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοπορία στο σκορ όταν ο Κώστας Χειλάς απέκρουσε το σουτ του Μάριου Πατρώνη εκτός περιοχής και στην επαναφορά ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία) εύκολα από κοντά έκανε το 1-0.



Δεύτερο δοκάρι
Στο 29΄ δυνατό σουτ του Γιάννη Τσούκα απέκρουσε ο πορτιέρο της ΑΕΚ και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ξανά στο δοκάρι
Ο ΑΠΟΚ είχε 3ο δοκάρι στο ματς στο 31΄ όταν μετά το κόρνερ του Γιάννη Τσούκα από τα δεξιά ο Γιώργος Βούρτσας σούταρε  στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Βρήκε δίχτυα
Μετά το δοκάρι του 31ου λεπτού ο Γιώργος Βούρτσα δυο λεπτά αργότερα σκόραρε ήταν εύστοχος και με σουτ έγραψε το 2-0. Προηγουμένως είχε προηγηθεί απόκρουση του Κώστα Χειλά σε σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη με τους παίκτες της ΑΕΚ να ζητούν επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα τους στην επαφή που είχε με αντίπαλο.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Τριανταφύλλου έδωσε στον Μπακαλίδη, που σούταρε και ο Χειλάς μπλόκαρε.
9΄: Ο Τσούκας τροφοδότησε τον Βούρτσα, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
11΄: Λάθος του Ίβρου, ο Γιαννόπουλος Δ. βρίσκεται σε θέση βολής, σούταρε η μπάλα κόντραρε  σε αμυντικό και καταλήγει κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Καλτσής και την κεφαλιά του Λάππα απέκρουσε σωτήρια ο Φακίτσας στη δεξιά του γωνία.
14΄: Σέντρα-σουτ του Σκοπέτου από αριστερά χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια το σουτ του Βούρτσα στην επαναφορά έφυγε άουτ.
24΄: Σέντρα-σουτ του Ζαχαράκη από δεξιά μπλόκαρε ο Χειλάς.
25΄: Δυνατό σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χειλάς.
25΄: Σουτ του Πατρώνη εκτός περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, όμως στην επαναφορά ο Βούρτσας από κοντά έκανε το 1-0.
29΄: Δυνατό σουτ του Τσούκα απέκρουσε ο Χειλάς και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.
31΄: Ο Τσούκα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και μετά από σύγχυση στην περιοχή το σουτ του Βούρτσα στο δεύτερο δοκάρι χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
33΄: Σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε ο Χειλάς και στην συνέχεια της φάσης ο Βούρτσας με πλασέ εξ επαφής διαμόρφωσε το 2-0.

Β΄ Μέρος

Σκόραρε όποτε ήθελε
Το δεύτερο μέρος άνηκε πλήρως στον ΑΠΟΚ που σκόραρε ανά πάσα στιγμή. Έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη φτάνοντας στο επιβλητικό 9-0.

Χατ-τρικ Βούρτσα
Μετά την ασιστ του Γιάννη Φλωράκη στο 50΄ ο Γιώργος Βούρτσας πλάσαρε εύστοχα πετυχαίνοντας το χατ-τρικ και το 3-0.



Δίλεπτο «Κάτσα»


Ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία) σε διάστημα 2 λεπτών σκόραρε δυο τέρματα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Πρώτα στο 54΄ σούταρε εκτός περιοχής και μετά το τραγικό λάθος (Το μοναδικό σε όλο το 90λεπτο) του Κώστα Χειλά έκανε το 4-0. Στο επόμενο λεπτό ο «Κάτσα» έπαιξε όμορφα το 1-2  με τον Γιώργο Βούρτς και σε κενή εστία δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 5-0.



«6στερος» με «Μπάκα»


Στο 59΄ μετά την σέντρα του Μάριου Πατρώνη, ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0.


Ακόμη 1


Στο 7-0 έφτασε στο 72΄ ο ΑΠΟΚ όταν μετά την σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη ο Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία) σκόραρε από κοντά για το 7-0.



Σκόρερ ο Φλωράκης


Ο «καταιγιστικός» ΑΠΟΚ συνέχισε να σκοράρει και έφτασε στο 74΄ σε ένα 8ο τέρμα με τον σουτ του Γιάννη Φλωράκη να καταλήγει στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ.


Νέο τέρμα Τσούκα & 9-0
6 λεπτά πριν τα 90΄ ολοκληρώθηκε ο «χορός» των τερμάτων του Βελουχίου με τον Γιάννη Τσούκα να σκοράρει από κοντά μετά την ασιστ του Αλεξ Μπακαλίδης για το επιβλητικό σκορ του 9-0. Ο 16χρονος με 5 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Φλωράκης έδωσε στον Βούρτσα,  που με πλασέ  από δεξιά στην δεξιά γωνία έκανε το 3-0.
54΄: Ο Κατσαδούρος με σουτ εκτός περιοχής και αριστερά και μετά την ασθενή απόκρουση του Χειλά διαμόρφωσε το 4-0.
55΄: Ο Κατσαδούρος έπαιξε το 1-2 με τον Βούρτσα και με πλασέ στην κενή εστία «έγραψε» το 5-0.
58΄: Ο Κατσαδούρς σέντραρε και το σουτ του Βούρτσα απέκρουσε ο Χειλάς.
59΄: Ο Πατρώνης σέντραρε από δεξιά και ο Μπακαλίδης με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 6-0.
64΄: Σουτ του Φλωράκη από καλή θέση απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
71΄: Δυνατό σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε ο Χειλάς.
72΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Τσούκας από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το 7-0.
74΄: Ο Φλωράκης με χαμηλό σουτ εντός περιοχής στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 8-0.
82΄: Σουτ του Βούρτσα πέρασε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
84΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε στον Τσούκα που από κοντά έκανε το τελικό 9-0.

Κίτρινες Κάρτες
Σκοπέτος, Κατσαδούρος, Βούρτσας

Δικαριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Βούρτσας, Πατρώνης, Ζαχαράκης, Τσούκας
ΑΕΚ: -

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στο σημερινό παιχνίδι τα παιδιά έβγαλαν πράγματα, που δουλεύουμε στην προπόνηση, όμως πολλές φορές ένα παιχνίδι που μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά εάν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι στο γήπεδο τότε σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά. Ξεκινήσαμε στο πρώτο ημίχρονο με μια χαλαρή διάθεση και για αυτό το σκορ ήταν 2-0 και η εικόνα μας κακή. Ποτέ δεν συνδυάζω τα γκολ με την καλή εικόνα, συνδυάζω τις ενέργειες της ομάδας ατομικά και ομαδικά που δείχνουν αν εικόνα είναι καλή. Στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά συγκεντρώθηκαν, έπαιξαν αυτό που μπορεί να παίξουν με έμφαση στην ατομική και την ομαδική τακτική και σε συνδυασμό και με την κούραση της αντίπαλης ομάδας βγήκαν πάρα πολλές φάσεις και δικαιολογήσαμε την παρουσία μας στο γήπεδο με τις προπονήσεις και την προσπάθεια που κάνουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας μια πολύ καλή εικόνα. Θέλω να σταθώ στην προσπάθεια των παιδιών της ΑΕΚ, οι οποίοι αποτελούν κομμάτι του πρωταθλήματος και που νομίζω υπερβάλλουν εαυτώ κάθε φορά, για να μπορούν να σταθούν ισότιμα ενάντια στις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο στην Ευρυτανία καλό θα είναι να βλέπουμε όλους σαν συναγωνιστές και μέλη μιας ομαδικής προσπάθειας, έτσι ώστε να αναβαθμίζουμε καθημερινά το πρωτάθλημα μας και να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά που θα πάρουν την σκυτάλη για την επιβίωση του αθλήματος στην Ευρυτανία. Πρέπει να συνεχίσουμε όλη την δουλειά μας και την προσπάθεια με στόχο πάντα το ευ αγωνίζεσθαι, την άμιλλά, αλλά και τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, γιατί χωρίς αυτή θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Καλή συνέχεια στην ομάδα της ΑΕΚ και εύχομαι οι ποδοσφαιριστές μου να συνεχίσουν να είναι τόσο τυπικοί στην προσπάθεια τους για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την ομάδα.»

Δημήτρης Κολλημένος (ΑΕΚ): «Ήταν ένα παιχνίδι άνευ κριτικής, καθώς μετά δυσκολίας συμπληρώσαμε ενδεκάδα. Στα πρώτα 45 λεπτά ήμασταν ανταγωνιστικοί, όμως στην επανάληψη η διαφορά ποιότητας και φυσικής κατάστασης των δυο ομάδων ήταν εμφανής, με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε τη βαριά ήττα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας στον δεύτερο γύρο και στον ημιτελικό κυπέλλου, ελπίζοντας πως θα έχουμε περισσότερες επιλογές ποδοσφαιριστών στη διάθεση μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΠΟΚ.»

*Η ΑΕΚ κατεβαίνει χωρίς προπονητή και δηλώσεις έκανε ο αρχηγός της ομάδας σε αυτό το ματς.


Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Τριανταφύλλου(46΄ Παχής), Σκοπέτος, Ίβρος, Ζαχαράκης, Πατρώνης, Τσούκας, Κατσαδούρος, Βούρτσας, Μπακαλίδης, Φλωράκης

ΑΕΚ(-): Χειλάς, Ιωάννου, Λάππας, Νιαβής, Αρκουμάνης, Γκριμόπουλος, Γιαννόπουλος Δ., Παπανικολάου, Οικονόμου, Κολλημένος, Καλτσής

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος