Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ποίος είναι ο δευτεραθλητής Πιερίας Δίας Δίου

Στο Καρπενήσι για να αντιμετωπίσει την Ποταμιά θα βρεθεί ο Δίας Δίου, που θα διαμείνει από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο Hotel Lecadin.  Η «νεοφώτιστη» ομάδα της Κατερίνης έχει συγκεντρώσει τρεις βαθμούς(1 νίκη-4 ήττες και τέρματα 3-12), προερχόμενη από τρεις συνεχόμενες ήττες και το ματς αυτό αποτελεί και για αυτήν κομβικής σημασίας. Προπονητής της είναι ο Τάσος Ιωαννίδης. Το συγκρότημα της Πιερίας, που τερμάτισε στη 2η θέση του περυσινού πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Πιερίας με 73 βαθμούς, 12 πόντους  πίσω από την Καρίτσα πήρε τον Αύγουστο τη θέση του Αιγινιακού, ο οποίος δεν δήλωσε συμμετοχή στην 3η Εθνική.

Στο τελευταίο ματς με τα Σέλλανα, στο οποίο ο Δίας ηττήθηκε με 1-0 παρότι είχε πολύ καλές ευκαιρίες έπαιξαν οι: Ουσταμπασίδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος (84’ Μαυρίδης), Τοπαλίδης, Ευαγγελόπουλος (78’ Νάκας), Καλαμπάκας (92’ Τσουρέκας), Παναγιωτίδης Α., Παπαστεργίου (73’ Μανίκας). Επιστρέφουν από τιμωρία οι: Γιώργος Παναγιωτίδης και Παναγιώτης Καλουσίδης.
Ο Δίας Δίου ιδρύθηκε το 1970 και χρώματα του είναι το πράσινο και το άσπρο. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Δίου και Πρόεδρος του είναι ο Παναγιώτης Προβατίδης. Το Δίον (παλαιότερη ονομασία Μαλαθριά) είναι μεγάλος οικισμός του νομού Πιερίας με 1.336 κατοίκους  και ανήκει στο Δήμο Δίου - Ολύμπου.

Το ρόστερ του Δία Δίου:
Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Γιάννης Ζωγράφος
Τερματοφύλακας
19
Γιώργος Ουσταμπασίδης
Τερματοφύλακας
31
Νίκος Ευαγγέλου
Τερματοφύλακας
22
Γιάννης Δερμίσης
Αμυντικός
25
Ευθύμης Ευθυμιάδης
Αμυντικός
25
Γιάννης Λαζαρίδης
Αμυντικός
34
Γιάννης Κατσαρός
Αμυντικός
18
Θανάσης Κορινιώτης
Αμυντικός
21
Βασίλης Λιόλιος
Αμυντικός
31
Σάββας Τοπαλίδης
Αμυντικός
22
Αστέριος Νίκου
Αμυντικός
27
Γιώργος Παναγιωτίδης
Αμυντικός
24
Χρήστος Πανωλής
Αμυντικός
17
Γιώργος Δαλαμήτρας
Μέσος
19
Παναγιώτης Καλουσίδης
Μέσος
32
Χρήστος Καραθάνος
Μέσος
19
Χρήστος Μαυρίδης
Μέσος
18
Ιάκωβος Μπάκουρας
Μέσος
21
Βασίλης Νάκας
Μέσος
29
Δημήτρης Παπαστεργίου
Μέσος
31
Γιώργος Ευαγγελόπουλος
Επιθετικός
23
Δημήτρης Καλαμπάκας
Επιθετικός
38
Δημήτρης Καραμήτρος
Επιθετικός
17
Γιώργος Λαφατζής
Επιθετικός
17
Ηλίας Μανίκας
Επιθετικός
39
Ευριπίδης Μητακίδης
Επιθετικός
20
Ανέστης Παναγιωτίδης
Επιθετικός
26
Γιώργος Σπυριδόπουλος
Επιθετικός
24
Ευθύμης Τσουρέκας
Επιθετικός
29


Τα αποτελέσματα του Δία Δίου:
Καρίτσα-Δίας Δίου 4-0
Δίας Δίου-Ατρόμητος Παλαμά 2-1(Παναγιωτίδης Α., Νάκας)
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Δίας Δίου 5-1(Νάκας)
Δίας Δίου-Πιερικός 0-1
Σέλλανα-Δίας Δίου 1-0


Οι συμμετοχές των ποδοσφαιριστών 
Σε 5 ματς έχουν παίξει οι: Παναγιωτίδης Α., Δερμίσης, Καλαμπάκας, Παπαστεργίου, Λιόλιος και Μανίκας. Τέσσερις συμμετοχές για τους: Ευαγγελόπουλο, Νίκου, Νάκα, Καλουσίδη, Μαυρίδη και Τσουρέκα. Σε τρία παιχνίδια αγωνίστηκαν οι: Λαζαρίδης , Ζωγράφος, Καραθάνος, Παναγιωτίδης Γ. και Δαλαμήτρας. Δυο συμμετοχές για τους: Τοπαλίδη, Ουσταμπασίδη και μια για τον Κορινιώτη. 


Επιστρέφουν δυο 

Τη μια αγωνιστική της τιμωρίας τους εξέτισαν οι: Γιώργος Παναγιωτίδης και Παναγιώτης Καλουσίδης. Τραυματίας είναι ο τερματοφύλακας Γιάννης Ζωγράφος, καθώς και οι: Γιώργος Ευαγγελόπουλος και Χρήστος Μαυρίδης. Δεν ταξίδεψε στο Καρπενήσι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Την αποστολή αποτελούν οι: Ουσταμπασίδης, Ευαγγέλου, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Παναγιωτίδης Γ., Τοπαλίδης, Κορινιώτη, Μπακούρας, Καραμήτρος, Καλουσίδης, Καραθάνος, Δαλαμήτρας, Λαφατζής, Τσουρέκας, Νάκας, Καλαμπάκας, Μανίκας, Παναγιωτίδης Α. και Μητακίδης. 

Προπονητής ο Ιωαννίδης
Στην τεχνική ηγεσία του Δία βρίσκεται ο 60χρονος Τάσος Ιωαννίδης για 2η συνεχόμενη χρονιά. Διαθέτει σημαντική προπονητική εμπειρία με θητεία και στον Πιερικό. 






Φωτογραφίες: www.pieriasport-news.gr