Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Έφηβοι: Γ.Σ. Άτλας-Αναγέννηση Λαμίας 64-49

Τη δύναμη του έδειξε για μια ακόμη φορά ο Άτλας, που κέρδισε δίκαια και άξια με 64-49 την Αναγέννηση Λαμίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη με όμορφο μπάσκετ σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, κάνοντας «βήμα» πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι Καρπενησιώτες κυριάρχησαν από την αρχή και διατήρησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα έως το τέλος. Με 15 πόντους τελείωσε το ματς ο Μανώλης Κάππας, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά και δεν κατάφερε να επανέλθει και να διεκδικήσει το ματς, γνωρίζοντας τη 2η της ήττα. Παρόλα αυτά διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Πάνος Κεραμάρης έβαλε 12 με 1 εύστοχο 3ποντο.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά σε δυο εβδομάδας. Ο Άτλας αντιμετωπίζει στη Λαμία στις 26/10 τον Έσπερο, ενώ μια ημέρα μετά η Αναγέννηση «κοντράρεται» με τα Μπούκαλη.

Βήμα πρόκρισης
Ο Γυμναστικός παρουσιάζεται αρκετά δυνατός και φέτος, παρά την αποχώρηση του Δημήτρη Σεριανάι για τον Έσπερο Λαμίας και έκανε βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση. Για ένα ακόμη ματς αρκετός κόσμος βρέθηκε στο κλειστό του Καρπενησίου. 


15-14-13


Διαφορά ενός πόντου είχαν οι τρεις πρώτοι σκόρερ του Άτλαντα. Ο Μανώλη Κάππας(Φωτογραφία αριστερά) είχε 15, ο Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία δεξιά) 14 και ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία κέντρο) 13. Διψήφιος με 10 και ο Γιώργος Δροσίνης. Μάλιστα ο Σεριανάι σκόραρε και δυο φορές έξω από τα 6,75.


Ο μοναδικός διψήφιος 


Για τους Λαμιώτες ο Πάνος Κεραμάρης(Φωτογραφία) έβαλε 12 με ένα εύστοχο 3ποντο. Ο Γιώργος Φασούλας και ο Γιάννης Τσουκαράς σημείωσαν 8. 


Δυναμικό ξεκίνημα
Ο Άτλας έκανε εντυπωσιακή αρχή στο παιχνίδι, με την ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη να προηγείται με 20-8. 


Παρόμοια διαφορά
Το συγκρότημα του Καρπενησίου ανέβασε κατά έναν πόντο τη διαφορά, καθώς με ένα επιμέρους 14-13 έφτασε στο 34-21.

Ασφάλεια Άτλαντα
Οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 13-15 διαμόρφωσαν το 47-36, με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου και έμειναν «ζωνταντοί» στη διεκδίκηση της νίκης, ωστόσο ο Άτλας είχε μια διοαφορά ασφαλείας.

Έφτασε στο +15
Ο Άτλας με όμορφο μπάσκετ και συμμετοχή παιδιών και το παιδικού τμήματος οδηγήθηκε στη 2η νίκη του και στο τελικό 64-49. Έκανε ένα επιμέρους 17-13 στην τελευταία περίοδο.

Με 5 φάουλ


Ο Γιώργος Φασούλας(Φωτογραφία)  της Αναγέννησης «αποχαιρέτησε» τον αγώνα με 5 ατομικά φάουλ

Τα δεκάλεπτα
20-8, 34-21, 47-36, 64-49

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας 2, Ανδρέου Γ., Μπούργος, Κάππας 15, Σεριανάι Κ. 14(2), Μανταλιός, Κατσαρός, Ελεζάι 7, Ανδρέου Π. 13, Κρίκας, Δροσίνης 10, Μπουμπουρής 3

Αναγέννηση Λαμίας (Θεόφιλος Μελισσάρης): Μωυσόγλου 6, Κουμπούρας, Μπίτζας 5, Λαδάς 5, Φασούλας 8, Τσουκαράς 8, Κεραμάρης 12(1), Παπαγεωργίου 5(1), Σταθόπουλος

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θωμάς Τσιαμούρας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος