Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 4-1

Ο ΑΠΟΚ κυριάρχησε στο ντέρμπι του Καρπενησίου, νικώντας τον Αίολο με σκορ 4-1.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (12/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 70-80 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Τσιγαρίδα κυριάρχησε πλήρως στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και έφτασε χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης στο 2-0 του ημιχρόνου χάρης στα γκολ των Γιώργου Θεοχάρη και Άλεξ Μπακαλίδη. Ο Άγγελος Παχής και ο Πέτρος Δάβαρης έκαναν το 4-0, ενώ Δημήτρης Κατσαδούρος και Γιώργος Σερπάνος είχαν δοκάρι.
Ο Αίολος κατέβηκε υπό τις οδηγίες του Γενικού Αρχηγού Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου καθώς ο προπονητής του Κώστας Γουλέτας απουσίαζε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Είχε αμυντικές βλέψεις και είχε κύριο μέλημα να κλείσει τους χώρους. Προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πετυχαίνοντας και το γκολ της τιμής στο 80΄ με κεφαλιά του Αποστόλη  Φούκα.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ παίρνει τους βαθμούς χωρίς αγώνα απέναντι στο Ραπτόπουλο, ενώ ο Αίολος παίζει την Κυριακή (20/10) με την ΑΕΚ.

Μικρό το ενδιαφέρον
Αν και πρόκειται για το παραδοσιακό ντέρμπι του Καρπενησίου και έγινε και κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες η προσέλευση του κοινού δεν ήταν η αναμενόμενη. Το ντέρμπι έγινε παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών.


Πρώτη Τσιγαρίδα


Ο τεχνικός του ΑΠΟΚ Δημήτρης Τσιγαρίδας έκανε επιτυχημένο ντεμπούτο σε επίσημο ματς με την ομάδα του Βελουχίου. Άμεσος συνεργάτης του είναι ο Χρήστος Λιάνγκος.


Απουσία Γουλέτα


Από την άλλη ο προπονητής του Αίολου Κώστας Γουλέτας απουσίαζε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, με τον Γενικό Αρχηγό Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου (Φωτογραφία) να «κοουτσάρει» την ομάδα.


Προβάδισμα ΑΠΟΚ
Ο ΑΠΟΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα απευθείας τίτλου, αφού εφόσον αποκτήσει διαφορά 6 βαθμών από τον δεύτερο κατακτά το πρωτάθλημα χωρίς Play Off.

Πλήρης ανασύνταξη
Ο ΑΠΟΚ παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο, έδειξε εικόνα ομάδας και άφησε πίσω του την περσινή σεζόν που αποτελεί μαύρη σελίδα της ιστορίας του, καθώς ολοκλήρωσε τη σεζόν 3ος μη μετέχοντας και στο β΄ γύρο των Play Off.

Διαφορετική ομάδα
Ο Αίολος παρουσιάστηκε τελείως διαφορετικός με νέα πρόσωπα και  πιτσιρικάδες και πολύ αποδυναμωμένος σε σχέση με την περσινή σεζό,  που διεκδικούσε τον τίτλο με την Ποταμιά.

6 καινούργιοι


Ανανεωμένος κατά 6/11 ήταν ο ΑΠΟΚ. Ντεμπούτο με τον ιστορικό έκαναν οι: Έκτορας Λεωνίδας-Κουνέτας (Φωτογραφία), Πολυχρόνης Λιάνγκος, Γιώργος Θεοχάρης, Άγγελος Παχής, Δημήτρης Κατσαδούρος και Πέτρος Δάβαρης. Παχής και Κατσαδούρος επέστρεψαν στο Βελούχι, μετά από παρουσία ενός έτους στον Αίολο.

Πρώτη για 2

 












Για τον Αίολο την πρώτη τους συμμετοχή έκαναν τα αποκτήματα Κυριάκος Μούργκας (Φωτογραφία Αριστερά) και Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), που επέστρεψαν στην ομάδα του Προφήτη Ηλία

Εκρεμμούν οι ενστάσεις
Ο Αίολος αναμένει την απάντηση για τις ενστάσεις που κατέθεσε στην ΕΠΟ για τη νομιμότητα του πρωταθλήματος.

Α΄ Μέρος

«Γαλάζια» πρωτοπορία
Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα πήρε προβάδισμα στο πρώτο μέρος με 2-0.

Αναγκαστική αλλαγή

 












Στο 30΄ ο αριστερός μπακ Πολυχρόνης Λιάνγκος (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε τραυματίας, με τον Νίκο Σκοπέτο (Φωτογραφία Δεξιά)να περνάει στη θέση του.


Μπροστά στο σκορ


Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ στο 26΄ πήρε την πρωτοπορία στο σκορ, όταν ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο προωθημένος στόπερ Γιώργος Θεοχάρης (Φωτογραφία) με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.




Απευθείας φάουλ Μπακαλίδη


Έξι λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄ το Βελούχι διπλασίασε τα τέρματα του όταν ο έμπειρος Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε χαμηλά φάουλ από αριστερά, ο Θεοδόσης Κόκκοτος έκανε λάθος, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά του γωνία (2-0).




Δοκάρι ο «Κάτσα»


Σπουδαία ευκαιρία για το 3-0 απώλεσε ο ΑΠΟΚ όταν ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία) βρέθηκε αφύλακτος μόνος με τον Θεοδόση Κόκκοτο πήγε να τον «κρεμάσει», πλάσαρε, ο γκολκίπερ του Αίολου απέκρουσε, με την μπάλα να χτυπάει εν συνεχεία στο οριζόντιο δοκάρι.




Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ο Σερπάνος έδωσε στον Δάβαρη, που βρέθηκε απέναντι στον Κόκκοτο, πλάσαρε και ο τερματοφύλακας του Αίολου απέκρουσε με τα πόδια.
18΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Κατσαδούρου έφυγε άουτ.
26΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο προωθημένος Θεοχάρης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
31΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
39΄: Ο Μπακαλίδης με χαμηλό απευθείας φάουλ και μετά την ασταθή απέκρουση του Κόκκοτου έκανε το 2-0.
45΄: Ο Κατσαδούρος βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων,  προσπάθησε να τον «κρεμάσει», πλάσαρε, ο Κόκκοτος απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Ακόμη δυο
Ο ιστορικός και στο δεύτερο 45λεπτο σκόραρε άλλα δυο τέρματα, με τον Αίολο να σκοράρει 10 λεπτά πριν το τέλος για το τελικό 4-1.

Δοκάρι «Σερ»-3-0 με Παχή

 












Στο 64΄ ο Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια του ΑΠΟΚ, σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο Θεοδόσης Κόκκοτος απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ. Ο Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Δεξιά) πήρε την κεφαλιά, ο Αποστόλης Φούκας απέκρουσε προ της γραμμής και στην επαναφορά ο Άγγελος Παχής με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 3-0.




Άνοιξε λογαριασμό


Ο έμπειρος φορ Πέτρος Δάβαρης (Φωτογραφία) στο 76΄ άνοιξε λογαριασμό σκοράροντας, ο Άγγελος Παχής σέντραρε από αριστερά και ο νέο απόκτημα του ΑΠΟΚ από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.



Μείωση με Φούκα


Ο Αίολος μείωσε στο σκορ στο 80΄ όταν μετά το φάουλ του Κώστα Καλύβα από αριστερά, ο Αποστόλης  Φούκας με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-1.



«Πρώτη» Βούρτσα 


Την πρώτη του συμμετοχή με τον ΑΠΟΚ έκανε ο Γιώργος Βούρτσας στο δεύτερο μέρος. Ο Βούρτσας μετά από περίπου 15 χρόνια φοράει ξανά την φανέλα του ΑΠΟΚ, καθώς την σεζόν 2004-2005 είχε αγωνιστεί με τον ΑΠΟΚ στην Δ΄ Εθνική.

Ντεμπούτο Μπακογεώργου & «πιτσιρικάδων»


Ντεμπούτο με τον Αίολο έκανε ο Γιώργος Μπακογεώργος (Φωτογραφία Αριστερά) που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, καθώς και οι Γιάννης Καμαρέτσος (Φωτογραφία Κέντρο) και Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία Δεξιά), που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Α΄ Ευρυτανίας, παίρνοντας το δελτίο τους από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Μάλιστα ο τελευταίος βρέθηκε σε αντίθετο «στρατόπεδο» με τον αδερφό του Γιώργο.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ξαφνικό δυνατό σουτ του Δάβαρη εκτός περιοχής πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι.
60΄: Χτύπημα φάουλ του Καλύβα από μακριά πέρασε πάνω από το τέρμα του Κουνέτα.
63΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε δεξιά στον Σερπάνο, που σούταρε δυνατά, ο Κόκκοτος απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Μπακαλίδης, ο Παχής πήρε την κεφαλιά, ο Φούκας απέκρουσε προ της γραμμής και στην επαναφορά ο Παχής με εξ επαφής προβολή σκόραρε για το 3-0.
76΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Δάβαρης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με σουτ στην δεξιά γωνία του Κόκκοτου πέτυχε το 4-0.
80΄: Ο Καλύβας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπισμπίκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Φούκας με νέα κεφαλιά σκόραρε για το τελικό 4-1.
88΄: Ο Καλύβας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Μούργκα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιλίκας, Κατσαδούρος, Βούρτσας, Τόλης, Μπισμπίκης

Δικαριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Παχής, Κατσαδούρος, Δάβαρης, Τσιλίκας, Θεοχάρης
Αίολος: Φούκας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ, παρόλο που έχουμε ένα θέμα ομοιογένειας, καθώς έρχονται παιδιά από την Αθήνα και πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή μια ομάδα, τήρησαν το πλάνο και προσπαθήσανε πάρα πολύ να ακολουθήσουν αυτά που είχαμε πει. Στο σημερινό ματς μπορεί κάποιοι παίκτες να διακρίθηκαν περισσότερο από κάποιους άλλους, όχι στο θέμα δυναμικότητας, αλλά στο θέμα σκέψης και υιοθέτησης της τακτικής. Υπηρέτησαν το πλάνο και βγάλανε κάποια πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Όταν ξεκινάει ένας αγώνας ο πρώτος αντίπαλος που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Εάν εσύ δεν έχεις την ψυχραιμία, την ηρεμία, να βρεις τον τρόπο που θα πετύχεις την νίκη σίγουρα θα έχεις πρόβλημα ασχέτως τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Ελπίζω και στην συνέχεια του πρωταθλήματος τα παιδιά να συνεχίσουν να έρχονται στις προπονήσεις και να βλέπουν σοβαρά την κάθε προσπάθεια που κάνουμε πρώτα για την ατομική τους βελτίωση, η οποία θα οδηγήσει και τη βελτίωση της ομάδας μας. Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε, πρώτος στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε κάθε φορά μια καλή εικόνα, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε συμπεριφορά. Θέλουμε να οδηγήσουμε την ομάδα στο πρωτάθλημα και θέλουμε πραγματικά να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.  Καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου και εύχομαι σε όλες τις ομάδες να βοηθήσουν στη συνολική οργάνωση του πρωταθλήματος μας, να φέρουμε νέα παιδιά στο γήπεδο, γιατί κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και λιγότεροι.»

*Ο προπονητής του Αίολου Κώστας Γουλέτας απουσίαζε. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος που κατέβασε την ομάδα δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.











Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κουνέτας, Τσιλιμέκης Δ., Λιάνγκος(30΄ λ.τρ. Σκοπέτος), Θεοχάρης, Παχής, Τσιλίκας(78΄ Μπορότης), Κατσαδούρος, Σερπάνος Γ.(70΄ Τσούκας), Δάβαρης, Μπακαλίδης, Φλωράκης(52΄ Βούρτσας)

Αίολος (Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος): Κόκκοτος, Φούκας, Τόλης(90΄ Σερπάνος Κ.), Μούργκας, Μπισμπίκης, Μπουμπουρής Κ.(69΄ Καμαρέτσος), Μάρκης, Τριανταφυλλόπουλος Β.(68΄ Μπακογεώργος), Καραντάνας, Καλύβας, Τριανταφυλλόπουλος Α.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος