Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Παίδες: Αναγέννηση Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 54-73

Επιστροφή στις νίκες για τον Άτλαντα, που ήταν ανώτερος και επιβλήθηκε με 54-73 της Αναγέννησης Λαμίας.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/10 στο κλειστό γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας, εκκινώντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση υπό την καθοδήγηση του Μπράιαν Κουίν παρότι ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλο. Ωστόσο πάλεψε έως το τέλος του παιχνιδιού. Ξεχώρισε με 23 πόντους ο Γιώργος Μωυσόγλου. Η Λαμιώτικη ομάδα έμεινε χωρίς νίκη με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έφτασε με όμορφο μπάσκετ στην τελική επικράτηση, κυριαρχώντας από την δεύτερη περίοδο και ύστερα. Μάλιστα η ταλαντούχα ομάδα του Καρπενησίου διεκδικεί την είσοδο της στην επόμενη φάση, έχοντας δυο νίκες και δυο ήττες, βρισκόμενη στην 3η θέση. Ο Αουρέλ Ελεζάι με 19 πόντους ηγήθηκε του σκοραρίσματος των νικητών.
Για την 6η αγωνιστική η Αναγέννηση θα υποδεχτεί στις 3 Νοεμβρίου την Π.Α.Κ., ενώ μια ημέρα νωρίτερα ο Άτλας δίνει νέο εκτός έδρας ματς απέναντι στον Έσπερο.

Για το +8 στη Λαμία
Οι Καρπενησιώτες παρότι αποτελούνται από παιδιά κυρίως γεννημένα το 2005 διεκδικούν την πρόκριση, θέλοντας +8 απέναντι στον Έσπερο, ώστε να καλύψουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα σε πιθανή διπλή ισοβαθμία.

Ο 1ος σκόρερ του αγώνα


Για τους γηπεδούχους ο Γιώργος Μωυσόγλου(Φωτογραφία) σημείωσε 23 πόντους, με τον Γιώργο Φασούλα να ακολουθεί με 14.

«Πολυφωνία» Άτλαντα


Για τους νικητές ο Αουρέλ Ελεζάι(Φωτογραφία) έβαλε 19 πόντους. Ο Παναγιώτης Κατσαρός είχε 15, ενώ στους 14 σταμάτησαν ο εορτάζων Γεράσιμος Ανδρέου και ο Παναγιώτης Μόκκας.

Ισοπαλία το δεκάλεπτο
Οι δυο ομάδες έπαιξαν παραγωγικό μπάσκετ στην πρώτη περίοδο, τελειώνοντας την ισόπαλοι με 18-18.

Ανωτερότητα Άτλαντα
Οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 12-20 στη δεύτερη περίοδο πήγαν «αεράτοι» στα αποδυτήρια και προηγούμενοι με 30-38.

«Ξέσπασμα» Γυμναστικού
Η ομάδα του Καρπενησίου τα πήγε εξαιρετικά και στην τρίτη περίοδο και με ένα επιμέρους σκορ 10-21 έφτασε στο 40-59(+19), «καθαρίζοντας» την εκτός έδρας νίκη.

Στα ίδια ύψη
Η διαφορά παρέμεινε στους 19 πόντους και με τη λήξη του αγώνα, με το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη να φτάνει στο 54-73. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 14-14.

Τα δεκάλεπτα
18-18, 30-38, 40-59, 54-73

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Μπράιν Κουίν): Κουμπούρας 4, Χαλεπλής, Κεφαλάς, Γεωργαντάς 2, Καραχάλιος, Φασούλας 14, Καλαθάς 7, Μωυσόγλου 23, Καρατζάβελος, Αλεξόπουλος 4, Σταθόπουλος, Αγγελόπουλος

Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Κουτσιούμπας, Σταμούλης, Γεωργαλής, Μόκκας 14, Τουφεκούλας, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσαρός 15, Ελεζάι 19, Δροσίνης 4, Κρίκας 3(1), Ανδρέου 14, Μάκκας 4

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Μαρία  Ίσαρη-Βαγγέλης Δέδες-Ανθή Τσιμπρικά

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, sterebasket.gr Φωτογραφία αρχείου