Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Αλμυρός-Ποταμιά 1-0

Στο 70ο λεπτό με τέρμα του Δημήτρη Δημηνά ο ανώτερος Αλμυρός «λύγισε» την Ποταμιά, επικρατώντας με σκορ 1-0.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος», αρχίζοντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, παρουσία περίπου 200 θεατών.
Ο Αλμυρός του Στέλιου Αρσένου παρουσιάζει ένα αρκετά νεανικό σύνολο, συμμετέχοντας για τρίτη συνεχόμενη σαιζόν στην κατηγορία, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Σταύρο Βουρδάκη. Στην επανάληψη ο Δημήτρης Δημηνάς κατάφερε να πετύχει  δίκαια το νικητήριο τέρμα, με τον Γυμναστικό να επιστρέφει στις νίκες και να διατηρεί το απόλυτο στην έδρα του.  Εν συνεχεία απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Οι Θεσσαλοί θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τη σωτηρία τους.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έκανε σημαντική προσπάθεια στο αμυντικό κομμάτι και με λίγη τύχη θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος αστόχησε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο πρώτο μέρος, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του. Οι τρεμπλούχοι Ευρυτανίας γνώρισαν την 3η τους συνεχόμενη ήττα και τα επόμενα ματς θα κρίνουν το μέλλον τους στην κατηγορία.
Οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 7 βαθμούς και θα αντιμετωπίσουν την επόμενη(6η) αγωνιστική την Αταλάντη εκτός έδρας. Οι Μεγαλοχωρίτες έμειναν στον 1 πόντο και θα παίξουν στην έδρα τους με τον Δία Δίου.

Ο κόσμος του Αλμυρού
Γύρω στους 200 θεατές παρακολούθησαν τη συνάντηση, βλέποντας τον Αλμυρό να κάνει το 2 στα 2 στην έδρα του με μηδέν παθητικό. Δίπλα στην Ποταμιά βρέθηκαν για ένα ακόμη ματς οι διοικούντες της. 


Με πέντε απουσίες
Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Αλέκος Αναστασίου του Αλμυρού, που αποβλήθηκε απέναντι στα Σέλλανα, ενώ τραυματίες είναι οι: Βαλάντης Κόκκας, Γιώργος Παπακώστας(Εκτός αποστολής για πρώτο φετινό ματς), Βασίλης Ρακής και Γιώργος Δημόπουλος. Από πλευράς Ποταμιάς εκτός λόγω τραυματισμού είναι ο Βασίλης Παρασκευόπουλος. Η ΕΠΟ να τονιστεί πως σε μια «γκάφα» ολκής δεν είχε συμπεριλάβει τον Αναστασίου στο ποινολόγιο της.

Δυο νεοφερμένοι

 











Για πρώτη φορά πήραν φανέλα βασικού από πλευράς Ποταμιάς οι: Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) και Παναγιώτης Χρυσικός(Φωτογραφία δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Μιχάλη Νούλα(Έμεινε στον πάγκο) και Παναγιώτη Μπουμπουρή(Πέρασε ως αλλαγή).

Ο 39χρονος Κυριάκος


Εξαιρετική παρουσία είχε στο κέντρο της άμυνας ο Αργύρης Κυριάκος(Φωτογραφία) του Αλμυρού, ένας παίχτης αρκετά έμπειρος στην κατηγορία.


Στο -6
Η Ποταμιά μετά και την 3η συνεχόμενη ήττα της έμεινε στο -6 από τη γραμμή σωτηρίας. Τα επόμενα δυο παιχνίδι στο Καρπενήσι με Δία Δίου και Διαγόρα Στεφανοβικείου είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία.

Α΄ Μέρος

Έμειναν στο μηδέν
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και δυο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Από πλευρά της η Ποταμιά έχασε την ευκαιρία του αγώνα, ώστε να προηγηθεί. Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο με 0-0.

Αστόχησε εξ επαφής


Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού χάθηκε στο 17ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Δημηνάς δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, ο Κώστας Ανδρούτσος απέκρουσε και ο Ανδρέας Δερμιτζάκης(Φωτογραφία) πλάσαρε εξ επαφής άουτ.


Μοναδική ευκαιρία «Πελέ»


Μια μοναδική στιγμή για το 0-1 έχασε ένα λεπτό αργότερα η Ποταμιά, όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) αστόχησε σε ένα απίστευτο τετ α τετ με τον Σπύρο Πολυμέρου, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ σε αυτήν τη φάση. 




Δοκάρι Γ.Σ.Α.


Ο Αλμυρός είχε δοκάρι στο 25ο λεπτό, όταν μετά τη σέντρα του Αποστόλη Λάμπου, ο Σταύρος Βουρδάκης(Φωτογραφία) σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Ανδρούτσου και η μπάλα εν συνεχεία πέρασε άουτ. 



Οι καλύτερες φάσεις
17΄:Πολύ μακρινό σουτ του Δημηνά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς και στην επαναφορά ο Δερμιτζάκης πλάσαρε εξ επαφής άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
18΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μετά από μπαλιά του Σταμούλη, έφυγε ταχύτατα κατά μέτωπο προς το αντίπαλο τέρμα, όμως σούταρε από θέση τετ α τετ ψηλά πάνω από το τέρμα του Πολυμέρου.
25΄: Σέντρα του Λάμπου από δεξιά, ο Βουρδάκης σούταρε στην κίνηση στο οριζόντιο δοκάρι του Ανδρούτσου και εν συνεχεία η μπάλα πέρασε άουτ.
30΄: Χτύπημα φάουλ του Λέρη από αριστερά, ο Σταμούλης δεν βρήκε την μπάλα εξ επαφής, η οποία πέρασε άουτ.
42΄: Ο Λάμπος ξεμαρκαρίστηκε από αριστερά και σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου.

Β΄ Μέρος

«Λύγισε» η Ποταμιά
Η πίεση του Αλμυρού «καρποφόρησε» και οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0, έχοντας και ευκαιρίες στη συνέχεια για ένα δεύτερο τέρμα. Με μικρό σχίσιμο στο φρύδι έπαιξε από το 40΄ και ύστερα ο Κώστας Ζενούνης.

Με τον κορυφαίο Δημηνά


Ο εξαιρετικός Δημήτρης Δημηνάς(Φωτογραφία) χάρισε στο 70΄ τη νίκη στην ομάδα του με κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα του Ανδρέα Δερμιτζάκη και γρήγορη εκτέλεση κόρνερ των Θεσσαλών.  Ο 20χρονος σκόρερ προετοιμάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Καρπενήσι με τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ την περασμένη σαιζόν έπαιξε ως δανεικός στον Γ.Σ.Α.







Ντεμπούτο Μπόνια


Την πρώτη του συμμετοχή με την Ποταμιά, αλλά και στη Γ΄ Εθνική πραγματοποίησε ο Κώστας Μπόνιας(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον Αίολο.

«Άνοιξε» στο τέλος


Σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0 είχαν οι παίχτες του Στέλιου Αρσένου στο τελευταίο 20λεπτο με κύριους εκφραστές τους: Σταύρο Βουρδάκη, Θεόδωρο Αΐδή και Αποστόλη Λάμπο(Φωτογραφία).


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Χρυσικός σούταρε από καλή θέση ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αλμυρού.
52΄: Χτύπημα φάουλ του Αγασιώτη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
55΄:Ο Δερμιτζάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά, ο Ανδρούτσος απέκρουσε έξοχα στο δεξί του «παραθυράκι», στην εξέλιξη της φάσης σέντρα του Αγγελή από αριστερά, κεφαλιά του Βουρδάκη έφυγε μόλις άουτ.
63΄: Μακρινό σουτ του Δερμιτζάκη μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
70΄: Ο Δερμιτζάκης σέντραρε από δεξιά, αφού άλλαξε γρήγορα την μπάλα με τον Βουρδάκη μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Δημηνάς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Ανδρούτσου, παρά την προσπάθεια του Αθανασόπουλου να απομακρύνει προ της γραμμής(1-0).
72΄: Συνδυασμός του Δερμιτζάκη στον Βουρδάκη, πλασέ του δεύτερου απέκρουσε σωτήρια ο Ανδρούτσος.
76΄: Σέντρα του Βουρδάκη από δεξιά, σουτ του Αΐδή έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
80΄: Ο Λάμπος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Βουρδάκης έχασε το κοντρόλ και ο Ανδρούτσος μπλόκαρε.
81΄: Σουτ του Βουρδάκη από αριστερά έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
87΄ : Ο Αΐδής επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, που κατέληξε πάνω από το τέρμα του Ανδρούτσου.
95΄: Ατομική προσπάθεια και σέντρα του Αΐδή από δεξιά, ο Λάμπος σούταρε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.

Κίτρινες Κάρτες
Αΐδής, Δερμιτζάκης, Πατσής, Αθανασόπουλος, Λέρης, Ρόμαν, Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
Αλμυρός: Δερμιτζάκης, Δημηνάς, Λάμπος, Κυριάκος
Ποταμιά: Ανδρούτσος, Γιαννακόπουλος, Αθανασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Στέλιος Αρσένος (Αλμυρός): «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Δείξαν από το πρώτο λεπτό όρεξη, διάθεση έως το τέλος και ανταμείφθηκαν. Από την αρχή της εβδομάδας είχα πει ότι δεν θα είναι ένα εύκολο ματς μέσα από αρκετά προβλήματα προσπαθούσα να δώσω στους ποδοσφαιριστές μου να καταλάβουν  ότι κανένα στην κατηγορία δεν είναι εύκολο και αποδείχτηκε και σήμερα. Αν πάμε με βάση τη συγκομιδή βαθμών, είμαστε χαμένοι. Δεν πρέπει να κοιτάμε πόσους βαθμούς έχει ο κάθε αντίπαλός μας. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και ανταπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά, δείξαμε τις δυνατότητές μας, διότι από την αρχή της χρονιάς με πάρα πολλά προβλήματα μας θεωρούσαν ότι η ομάδα δεν θα περπατήσει, διότι αποτελείται από πολλά νέα παιδιά. Μέρα με τη μέρα αυτά γίνονται καλύτερα και το αποδεικνύουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα η ομάδα δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, κλασικές ευκαιρίες και όσο περνούσε ο χρόνος το άγχος ήταν περισσότερο. Δεν έχουμε και εμείες την εμπειρία, έχουμε παιδιά γεννηθέντα το 1999, το 2000, το 2001, που πραγματικά θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Δεν ήταν το σκορ εύκολο και ανά πάσα ώρα και στιγμή σε αυτές τις κατηγορίες μπορείς να το πληρώσεις. Θέλω να μπαίνω στα βαθιά, το αποδείξανε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ζητάω πολλή υπομονή και μέσα από τη διάρκεια θα έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, κανένα δεν είναι εύκολα. Εμείς κοιτάμε και χειριζόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και περιμένουμε να επιστρέψουν οι απουσίες που έχουμε, ώστε να μπορούμε να φανούμε ακόμη πιο ανταγωνιστική. Θα ήθελα να ευχηθώ και εγώ στον συνάδελφο τα καλύτερα και καλή συνέχεια στην Ποταμιά.»

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, θα μπορούσαμε κάλλιστα να πάρουμε την ισοπαλία. Κρίθηκε στη μεγάλη ευκαιρία, τη δική μου που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω ότι δεν ξαναχάνεται αυτή ευκαιρία, αλλά και στο λάθος στη φάση του γκολ που δεν αντιδράσαμε καλά, όταν εκτελέστηκε το κόρνερ γρήγορα με πάσα. Μετά το γκολ, ο Αλμυρός έχασε και άλλες ευκαιρίες και έφτασε δίκαια στη νίκη. Προσπαθήσαμε να ανοιχτούμε και να ισοφαρίσουμε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, όποιος είναι πιο έμπειρος, κερδίζει. Είναι δίκαιη η νίκη του Αλμυρού. Δεν έχουμε παράπονο κανένα ούτε από το διαιτητή, ούτε από την αντίπαλη ομάδα, προσπάθησε για το καλύτερο. Εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τις απουσίες που είχε, δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Δεν έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου, προσπαθήσανε στο πλαίσιο του δυνατού και των δυνατότητων τους. Οι περισσότεροι της Ποταμιάς προέρχονται από ένα τοπικό πρωτάθλημα αδύναμο, δεν έχουν παραστάσεις από Γ΄ Εθνική, ίσως η ομάδα να έχει και το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας. Παρόλα αυτά προσπαθούν, νομίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι παίρνουν εμπειρίες και χάνουμε όλα τα παιχνία στο γκολ. Αυτό δείχνει ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, δυστυχώς κάτι μας λείπει, πιστεύω είναι η εμπειρία.
Συγχαρητήρια στον Αλμυρό, εύχομαι καλή συνέχεια στον αντίπαλο συνάδελφο προπονητή που κάνει πολύ καλή δουλειά. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αλμυρός (Στέλιος Αρσένος): Πολυμέρου, Πατσής, Αγγελής, Λάμπος, Κυριάκος, Δημηνάς, Φούκης(46΄ Αΐδής), Ζενούνης, Δερμιτζάκης(78΄ Αράπης), Αγασιώτης, Βουρδάκης(90΄ Αργυρόπουλος)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος, Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Χρυσικός(85΄ Μπουμπουρής), Λέρης(77΄ Μπόνιας), Ρόμαν, Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης(77΄ Ηλιάδης)

Διαιτητής: Δημήτρης Μαργιόλας(ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Τίκας(ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Αποστόλης Καλογριανίτης(ΣΔΠ Καρδίτσας)


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος