Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Αίολος-ΑΕΚ 5-0

Με εμφατικό τρόπο και με το επιβλητικό 5-0 ο Αίολος πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στην ΑΕΚ.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (20/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα είχε σε όλο το 90λεπτο τη κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 1-0 στο σκορ χάρης το τέρμα του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου στο 35΄, έχοντας και δοκάρι σε φάουλ του Κώστα Καλύβα νωρίτερα. Στο δεύτερο 45λεπτο χάρης τα δυο γκολ του Κώστα Μπουμπουρή, ένα του Πάνου Μάρκη και το αυτογκόλ του Χρήστου Αρκουμάνη έφτασε στο τελικό 5-0. Ο «Μπούμπου» είχε και δοκάρι και ευκαιρία για χατ-τρικ.
Η ΑΕΚ παρατάχτηκε υπό τις οδηγίες του ποδοσφαιριστή της Νίκου Κωστή και με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών. Αμύνονταν σε όλη τη διάρκεια του ματς και όσο περνούσε η ώρα η κόπωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τον «δικέφαλο» στο δεύτερο μέρος να γνωρίζει την βαριά ήττα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αίολος, που έφτασε τους τρεις βαθμούς θα αγωνιστεί με την Φραγκίστα, ενώ η ΑΕΚ,, που έχει έναν πόντο θα παίξει με τον ΑΠΟΚ.

Λίγος κόσμος
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 30 θεατών.

Μέσα Καμαρέτσος-«Μπάκο»-Κωστορρίζος


Ο γηπεδούχος Αίολος είχε τρεις αλλαγές στην βασική του σύνθεση σε σύγκριση με το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΑΠΟΚ. Ο Γιάννης Καμαρέτσος (Φωτογραφία Αριστερά), ο Γιώργος Μπακογεώργος (Φωτογραφία Κέντρο) και ο νεαρός Τάσος Κωστορρίζος (Φωτογραφία Δεξιά) πήραν φανέλα βασικού. Πήραν τις θέσεις των: Αλέξανδρου Τόλη, Κώστα Μπουμπουρή (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Στέργιου Καραντάνα (Απουσίαζε). Ο Κωστορρίζος έκανε ντεμπούτο, ενώ ο Μπακογεώργος αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα

«11αδατοι» Παπανικολάου-Αρκουμάνης-Μπέσσας


Και ο δικέφαλος άλλαξε τρεις πρόσωπα στο βασικό του σχήμα σε σύγκριση με το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ. Γιώργος Παπανικολάου(Φωτογραφία Αριστερά/Πρώτη του συμμετοχή με την ΑΕΚ), Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιάννης Μπέσσας (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξαν σε όλο το 90λεπτο. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Γιαννόπουλο (Έπαιξε ως αλλαγή), Αλέξανδρο Κεφαλά και Ηλία Μπουμπουρή (Απουσίαζαν).

Παρουσία Προέδρου
Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι κοντά σε όλα τα σωματεία της Ένωσης μας.

Α΄ Μέρος

Πρωτοβουλία και 1-0
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και την κατοχή της μπάλας και προηγήθηκαν με 1-0.

Δοκάρι με Καλύβα


Κοντά στο 1-0 έφτασε στο 21΄ ο Αίολος, όταν η εκτέλεση του Κώστα Καλύβα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.


«Ξεκλείδωσε» την άμυνα


Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Γουλέτα «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα στο 35΄,. Ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) έκανε έξοχη ατομική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Μάρκης σέντραρε από δεξιά, ο Φούκας έκανε την προβολή και ο Ιωάννου μπλόκαρε.
21΄: Εκτέλεση φάουλ του Καλύβα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ
25΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Φούκα, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
27΄: Σουτ του Καμαρέτσου μπλόκαρε ο Ιωάννου.
35΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Β. έκανε ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια σούταρε με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα (1-0).
42΄: Μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Καλύβας έκανε την «λόμπα» με τον Ιωάννου να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Πλήρης κυριαρχία
Ο Αίολος κυριάρχησε κατά κράτος στην επανάληψη βρήκε δίχτυα 4 φορές πετυχαίνοντας επιβλητική νίκη με 5-0.

Σκόραρε ο Μάρκης


Στο 12ο λεπτό της επανάληψης ο Αλέξανδρος Τόλης πάσαρε στον Παναγιώτη Μάρκη που με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ σκόραρε το 2-0. Ο Μάρκης επανεμφανίστηκε φέτος μετά από απουσία ενός έτους. 


Αυτογκόλ Αρκουμάνη
Στο 63΄ ο Κώστας Καλύβας γύρισε από αριστερά, ο Χρήστος Αρκουμάνης άθελα του πέτυχε αυτογκόλ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προ του Τόλη Φούκα (3-0).



Τα «ηνία» στον «Μπούμπου»


Ο φορ Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία) ανέλαβε δράση στο σκοράρισμα και με δυο προσωπικά τέρματα έγραψε το τελικό 5-0. Πρώτα στο 65΄ μετά την σέντρα του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου σκόραρε με κεφαλιά και έπειτα στο 74΄ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των αντιπάλων και με σουτ πέτυχε το τελικό 5-0. Ο Μπουμπουρής τέθηκε επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερ. 




«Αγγιξε» το χατ-τρικ
4 λεπτά πριν το φινάλε ο Κώστας Μπουμπουρής παραλίγο να πετύχει χατ-τρικ, όμως η προσπάθεια του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Χειλά. Μάλιστα ο γκολκίπερ της ΑΕΚ στην 15λεπτη παρουσία του δεν δέχτηκε κάποιο γκολ.


«Πρώτη» Πιστιόλη


Ο νεαρός Γιάννης Πιστιόλης του Αίολου «ντεμπούταρε» αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην Α΄ Ευρυτανίας.

Έμεινε με 10


Στο 86΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο μεσοαμυντικός της ΑΕΚ Δημήτρης Τελώνης (Φωτογραφία), με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος άλλος ποδοσφαιριστής για αλλαγή. 


Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Τόλης πάσαρε στον Μάρκη, που με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Ιωάννου πέτυχε το 2-0.
63΄: Ο Καλύβας σέντραρε από αριστερά και ο Αρκουμάνης άθελα του προ του Φούκα πέτυχε αυτογκόλ (3-0).
64΄: Σουτ του Καμαρέτσου απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ Ιωάννου.
65΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Β. σέντραρε από δεξιά και μόνος ο Μπουμπουρής Κ. εξ επαφής με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 4-0.
74΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Μπουμπουρής Κ. από κοντά με σουτ έκανε το τελικό 5-0.
77΄: Ο Αρκουμάνης έβγαλε στον Μπέσσα, που σούταρε και ο Κόκκοτος μπλόκαρε εύκολα.
84΄: Σουτ του Τόλη απέκρουσε ο Χειλάς.
86΄: Μετά από λάθος του Χειλά, σουτ του Μπουμπουρή Κ. χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Οικονόμου

Δικαριθέντες
Αίολος: Μπουμπουρής Κ., Καμαρέτσος, Τριανταφυλλόπουλος Β., Μάρκης
ΑΕΚ: -

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Η ομάδα μας φέτος ξέραμε από το καλοκαίρι ότι έκανε μια ριζική ανανέωση και τα περισσότερα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία. Ο Αίολος οραγνώνεται από την αρχή και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή χρονιά. Η ομάδα δε μπορώ να πω ότι έχει τα φόντα να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά είναι η δεύτερη πιο ιστορική στην Ευρυτανία και μόνο από αυτό πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Σήμερα είχαμε κακή παρουσία, δεν βγάλαμε όσα δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις και κρατάω μόνο τους τρεις βαθμούς. Στην ομάδα μας δεν υπάρχει συμμετοχή στις προπονήσεις, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες υπάρχει μικρή απαρτία στις προπονήσεις. Ακόμα-ακόμα αυτό συμβαίνει και στην ομάδα της Γ΄ Εθνικής, στην Ποταμιά. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει ταλέντο στους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν υπάρχει διάθεση. Κλείνοντας να ευχηθώ καλή αγωνιστική σεζόν σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς. Εγώ είχα ένα πάρα πολύ ευχάριστο γεγονός ήρθε ένα τρίτο μέλος στην οικογένεια και για αυτό έλλειψα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ.»

Δημήτρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ): «Για το σημερινό ματς θα πω πως παίζαμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο,  πολύ πιο δουλεμένη ομάδα από εμάς και πολύ καλύτερη σε φυσική κατάσταση. Αυτό φάνηκε πως στο ημίχρονο που είχαμε δυνάμεις κρατήσαμε με δυσκολία βέβαια το 1-0, στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε η κούραση και το σκορ ξέφυγε. Πιο πολύ είμαι πικραμένος όχι για την ήττα αλλά από τους ίδιους τους συμπαίχτες μου, που δεν ενημέρωσαν πως θα λείπουν από το ματς. Αυτά ήθελα να πω, καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου και εμείς συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες.»

*H AEK κατεβαίνει χωρίς προπονητή και δηλώσεις έκανε ποδοσφαιριστής της ομάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος Β., Τριανταφυλλόπουλος Α.(46΄ Μπουμπουρής Κ.), Μπισμπίκης, Μούργκας, Καμαρέτσος(68΄ Σερπάνος), Μάρκης(71΄ Πιστιόλης), Μπακογεώργος, Φούκας, Καλύβας, Κωστορρίζος(27΄ Τόλης)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστής): Ιωάννου(75΄ Χειλάς), Νιαβής, Γκριμόπουλος, Μπακόλας(71΄ Γιαννόπουλος Δ.), Τελώνης, Μπέσσας, Παπανικολάου, Οικονόμου, Καλτσής, Αρκουμάνης, Κωστής

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος