Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Κορασίδες: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 49-43

Μεγάλο ντέρμπι στις κορασίδες μεταξύ Έσπερου Λαμίας και Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης, με τη γηπεδούχο ομάδα να επικρατεί με 49-43 στην τελευταία περίοδο.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΚΑΣΕ. Οι δυο ομάδες διεκδικούν τη 2η προνομιούχο θέση.
Ο Έσπερος της Μίνας Αντωνίου πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και πέτυχε τη 2η νίκη στην έδρα του, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.  Ήταν πιο ψύχραιμος στο τελευταίο κομβικό δεκάλεπτο και οδηγήθηκε στο υπέρ του αποτέλεσμα. Η Αλεξάνδρα Καλτσά πέτυχε 19 πόντους και ήταν η πρώτη σκόρερ του παιχνιδιού.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου συνεχίζει την ανοδική της πορεία και τα κορίτσια της έχουν πραγματοποίηση θεαματική βελτίωση στη δεύτερη παρουσία της στο θεσμό. Παρά την «κρύα» αρχή έκανε αντεπίθεση διαρκείας στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο. Διεκδίκησε επί ίσοις όροις τη νίκη, όπως κάνει και με την είσοδο της στην επόμενη φάση. 13 πόντους για την Αλίκη Ευαγγελοδήμου.
Για την επόμενη(4η) αγωνιστική ο Έσπερος θα παίξει στο Δομοκό με τη Μούτα και η Π.Α.Κ. στην Αιδηψό με τον Σύλλα.

Πρόκριση με +7
Με δεδομένο ότι ο Σύλλας Αιδηψού θα κατακτήσει την πρώτη θέση Έσπερος και Π.Α.Κ. θα διεκδικήσουν το δεύτερο «εισιτήριο» της πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική στο Καρπενήσι, όπου η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου θα θέλει νίκη με +7, δείχνοντας ικανή για αυτό.

Κορυφαία η Καλτσά
Για τις νικήτριες η Αλεξάνδρα Καλτσά έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι με 19 πόντους. Διψήφια με 10 ήταν και η Ευγενία-Βασιλική Υφαντή.

«13αρι» Ευαγγελοδήμου 


Για την ομάδα του Καρπενησίου η Αλίκη Ευαγγελοδήμου(Φωτογραφία) σημείωσε 13 πόντους, ενώ έναν λιγότερο με ένα εύστοχο 3ποντο πέτυχε η Καλλιόπη Ζησίμου.

Καλύτερα ο Έσπερος
Η ομάδα της Μίνας Αντωνίου προπορεύτηκε στην πρώτη περίοδο με 17-8.

Μείωσαν οι φιλοξενούμενες
Η Πανευρυτανική έκανε την αντεπίθεση της στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 6-12 μείωσε στους 3 για το 23-20, με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.

Ισοφάριση Πανευρυτανικής
Οι Καρπενησιώτισσες ισοφάρισαν σε 33-33 με τη λήξη της 3ης περιόδου. Οι Καρπενησιώτισσες έκαναν ένα επιμέρους 10-13 και μπήκαν ακόμη πιο δυναμικά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.

Η «μπίλια» στη Λαμία
Ο Έσπερος ήταν πιο συγκεντρωμένος στην τελευταία περίοδο, καταβάλλοντας τον αντίπαλο με 49-43. Πραγματοποίησε ένα επιμέρους 16-10. Αλίκη Ευαγγελοδήμου και Αλεξάνδρα Τσιαμάκη συμπλήρωσαν 5 φάουλ, όπως και η Μαρκέλλα Παπαδημητρίου των Λαμιωτών.

Τα δεκάλεπτα
17-8, 23-20, 33-33, 49-43

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος (Μίνα Αντωνίου):  Τζουβάρα, Καλτσά Α. 19, Υφαντή 10, Καλτσά Μ. 7, Ντάλλη 9, Γκλαβά, Φούντα, Τσιτίνη, Παπαδημητρίου 2, Ντάλταρη 2, Αναγνωστοπούλου

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Τσιώνη 4, Μούτσελου 2, Κατή 9, Ευαγγελοδήμου 13, Τσιαμάκη 3, Χατζηγεώργου, Ζησίμου 12(1)

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Μαρία Ίσαρη-Βαγγέλης Δέδες-Μαρκ Κιαφγοβάντα (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)






Ρεπορτάζ; Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιώργος Ντότσικας, panevrytaniki.wordpress.com