Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Παίδες: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 72-47

Τη «μοναξιά» της κορυφής απολαμβάνουν οι παίδες του Έσπερου Λαμίας, οι οποίοι επιβλήθηκαν με 72-47 της Π.Α.Κ.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας, ξεκινώντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη παρουσίασε το καλό του πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, ανετρέποντας το σκορ με ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο. Οι Λαμιώτες σημείωσαν το 2 στα 2 και βρίσκονται στην πρώτη θέση. Οι νικητές σκόραραν έξω από τα 6,75 8 φορές έναντι καμίας του αντιπάλου. Πρωταγωνιστής για ένα ακόμη ματς ο Θανάσης Χαρίλας με 27 πόντους.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα από τη νικηφόρα πρεμιέρα. Προηγήθηκε μάλιστα με τέσσερις πόντους, δείχνοντας ότι βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο. Στην επανάληψη η απώλεια του Βαγγέλη Μπόνια ήταν κομβική στην εξέλιξη του αγώνα, με τους νεαρούς Καρπενησιώτες να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα. Με 27 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο Γιώργος Ντότσικας.
Για την 3η αγωνιστική  ο Έσπερος θα παίξει στις 28 Σεπτεμβρίου με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Την ίδια ημέρα η Πανευρυτανική αντιμετωπίζει τον Άτλαντα στο ντέρμπι του Καρπενησίου.

2/2
Οι παίχτες του Μάνθου Σοφογιάννη πραγματοποίησαν το 2 στα 2 και αποτελούν φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στις «πλάτες» του Χαρίλα
Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Θανάσης Χαρίλας(Φωτογραφία) ήταν ο κορυφαίος του Έσπερου, έχοντας 27 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Με 12 ολοκλήρωσε τη συνάντηση ο Γιώργος Πιλάτος. 


Εντυπωσίασε ο «Ντο» 

Για τους Καρπενησιώτες ο Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία) έκανε πολύ καλό ματς, πετυχαίνοντας τους 27 από τους 47 πόντους της ομάδας του. Ο Βαγγέλης Μπόνιας είχε 6, καθώς και ο Δημήτρης Μαυραγάνης.

Με 8αδα
Οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν με 8 μόλις καλαθοσφαιριστές.

Μπροστά η Πανευρυτανική
Αποφασισμένη μπήκε στο παρκέ της Λαμίας η Π.Α.Κ., η οποία προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 10-14.

Σε ίδιο επίπεδο
Οι αθλητές της Κατερίνας Μπαλωμένου διατηρήθηκαν μπροστά με διαφορά +4(23-27). Το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου ήταν 14-14.

«Ξύπνησε» ο Έσπερος
Οι γηπεδούχοι με ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο όχι μόνο ανέτρεψαν το ματς, αλλά «καθάρισαν» και τη νίκη μέσα σε ένα δεκάλεπτο, φτάνοντας στο 52-33. Έκαναν ένα επιμέρους 29-6

Απώλεια Μπόνια

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) της Π.Α.Κ., με την απώλεια του να είναι καθοριστική στον τομέα των ριμπάουντ και του σκοραρίσματος. Από πλευράς νικητών την ίδια τύχη είχε ο Φώτης Λάππας.

Στους 25 το τελικό
Οι Λαμιώτες σημείωσαν ένα επιμέρους 20-14 στην τελευταία περίοδο, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +25 και στο τελικό 72-47.

Τα δεκάλεπτα
10-14, 23-27, 52-33, 72-47

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Αργύρης 3(1), Λάππας, Ζιάκας 6(1), Σσνιδάς, Μπίτζας 7(1), Χαρίλας 27(3), Πιλάτος 12, Λύκος 1, Μπρέκας 2, Κεφαληνάκης 7(2), Λεμονής 6, Δαραβέλιας 1

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Φλωράκης, Κουδουνάς 4, Ανδρεαδάκης, Κότσιεβ 4, Μαυραγάνης 6, Κοτσιμπός, Ντότσικας 27, Μπόνιας 6

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Βαγγέλης Δέδες-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)





Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: lamiaole.gr, panevrytaniki.wordpress.com