Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Κορασίδες: Π.Α.Κ.-Σύλλας Αιδηψού 16-59

Αρκετά φιλότιμη προσπάθεια για τα κορίτσια της Π.Α.Κ., που ηττήθηκαν από τον τριταθλητή Ελλάδος Σύλλα Αιδηψού με 16-59
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 14:00. Έγινε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περισσότερων από 50 θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου κατάφερε να περιορίσει την έκταση του σκορ συγκριτικά με αγώνες των προηγούμενων ετών κόντρα στον ίδιο αντίπαλο στο πρώτο της φετινό ματς. Τα κορίτσια της Πανευρυτανικής αποκτούν νέες εμπειρίες και είναι σίγουρο πως θα παρουσιάζουν βελτίωση σε κάθε αγώνα. Με 6 πόντους τελείωσε τη συνάντηση η Καλιόππη Ζησίμου.
Ο Σύλλας του Αργύρη Κουβαρά πέρασε από το Καρπενήσι χωρίς δυσκολίες, δείχνοντας την ανωτερότητα του από το ξεκίνημα του αγώνα. Αποτελεί και φέτος εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, παρότι έχει ανανεωμένο ρόστερ. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν με 16 πόντους η Βασιλική Κυργιώργη.
Η 2η αγωνιστική έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου. Η Πανευρυτανικά θα παίξει στον Δομοκό με την τοπική Μούτα, ενώ ο Σύλλας αντιμετωπίζει τον εξίσου δυνατό Έσπερο Λαμίας.

Τριταθλητής πανελλαδικώς
Ο Σύλλας αποτελεί την τριταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας και φυσικά είναι πρωταθλητής της Στερεάς Ελλάδας. Τον αγώνα είδαν περίπου 50-60 άτομα.  


Στους 6 η Ζησίμου

Για τις Καρπενησιώτες η Καλιόππη Ζησίμου(Φωτογραφία) σημείωσε 6 πόντους. Ειρήνη Κατή και Αλεξάνδρα Τσιαμάκη πέτυχαν 4.

2η σερί
Η Π.Α.Κ. συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα κορασίδων, ενώ την περίοδο 2017-2018 έκανε τα πρώτα του  επίσημα «βήματα» στον χώρο των κοριτσιών με τις νεανίδες.

Οριακή πρωτιά (8 & 4 αντίστοιχα)

 













Με 16 πόντους τελείωσε τον αγώνα η Βασιλική Κυργιώργη(Φωτογραφία αριστερά) του Σύλλα, ενώ δυο λιγότερους σημείωσε η Όλγα Σουλιάδη(Φωτογραφία δεξιά).


Μαχητική η Π.Α.Κ.
Απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο η Ακαδημία προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα του Αργύρη Κουβαρά προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 6-16. 


Κυρίαρχος στο δεύτερο
Οι γηπεδούχες έχασαν την επαφή με το καλάθι στη δεύτερη περίοδο, στην οποία ο Σύλλας έκανε ένα επιμέρους 0-16. Το ημίχρονο έληξε με 6-32.


Ανέβασε τη διαφορά
Το συγκρότημα της Εύβοιας ανέβασε τη διαφορά στο +36(14-50). Πέτυχε ένα επιμέρους 8-18 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Διαδικαστικό τέλος
Το τελικό 16-59 επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, οι οποίες έκαναν ένα επιμέρους 2-9 στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα
6-16, 6-32, 14-50, 16-59

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Μπεκρή, Μούτσελου, Κατή 4, Ευαγγελοδήμου, Χατζηγεώργου 2, Τσιαμάκη 4, Ζησίμου 6

Σύλλας (Αργύρης Κουβαράς): Σουλιάδη 14, Τσίγκα 4, Γκοτζάι 6, Λούμη Θ. 9, Κυργιώργη 16, Μαργωμένου 10, Λούμη Α.

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Μαυραγάνης
Χρονομέτρης 24΄΄: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)



















Ρεπορτάζ; Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας