Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό καμπ Tae Kwon Do έγινε στο Καρπενήσι


Ένα μεγάλο καμπ Tae Kwon Do υψηλού επίπεδο πρωταθλητών, το μεγαλύτερο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι και το Hotel Spa Montana από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου. Επικεφαλής της διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσμός και ξεπέρασε κάθε προσδοκία ήταν για ακόμη μια χρονιά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Ζηνέλης του Α.Σ. Αίαντας, που έφερε στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας ένα σπουδαίο καμπ σε άψογο και οικογενειακό κλίμα. Ο Μεγαλοχωρίτης προπονητής, μαζί με τον αδερφό του Κώστα Ζηνέλη(Α.Ο. Αίαντας Ασυρμάτου) είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τη μεγάλη αγάπη τους για το νομό μας και αποτελούν πρεσβευτές της Ευρυτανίας και του αθλητισμού.

Συμμετείχαν 450 άτομα(410 αθλητές και 40 προπονητές) από 14 διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων οι 170 προερχόταν από το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών τα κορυφαία ονόματα του Ελληνικού Tae Kwon do, 10 αθλητές Grand Prix, που συμπεριλαμβάνονται στους 30 καλύτερους και βρίσκονται στον δρόμο των Ολυμπιακών Αγώνων(Εκ των οποίων οι 3 είναι του Αίαντα) και σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι προπονητές. Παράλληλα έλαβαν μέρος 40 πρωταθλητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν με τις Εθνικές τους Ομάδες στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίδων, εφήβων και νέων και πραγματοποίησαν ξεχωριστή προπόνηση. Εκτός από τις προπονήσεις το 6ημερο περιελάμβανε και άλλες δραστηριότητες, με κύριο μέλημα τη γνωριμία με τις Ευρυτανικές ομορφιές.

Την αποστολή επισκέφτηκε μάλιστα ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Καρπενησίου Εύη Κονιαβίτη. Τέλος να αναφερθεί πως το καμπ διεξάγεται για 22 χρόνια, ενώ ήταν διεθνές για 6η σερί χρονιά και πολυπληθέστερο από κάθε άλλη φορά.





Ο εξαιρετικός Ευρυτάνας ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Ζηνέλης δήλωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. : "Ξεπεράσαμε τα όρια μας φέτος, έχοντας 170 ξένους από 13-14 χώρες και από την Ελλάδα από το Διδυμότειχο έως τη Σαντορίνη, πάρα πολλά σωματεία και πάρα πολύ καλοί προπονητές. Το καμπ, που κάθε χρόνο αναβαθμίζεται και ξεπερνά τις προσδοκίες μας έχει την αφρόκρεμα του Ελληνικού Tae Kwon Do, ένα τεράστιο αριθμό πρωταθλητών και πολύ υψηλό επίπεδο.  Το προπονητικό τιμ εκτός από εμένα που είμαι στην Εθνική Ομάδα αποτελείται από άλλους δυο ακόμη ομοσπονδιακούς προπονητές, ενώ παράλληλα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολυμπιακής Ομάδας του Βελγίου, ο πρώην Ολυμπιακός τεχνικός της Αργεντινής, ο Ιρανός παγκόσμιος πρωταθλητής και προπονητής Τζαλάλ, ο Κορεάτης Hung, που είναι από τους καλύτερους σε Παγκόσμιο επίπεδο και εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας στην Ουκρανία, καθώς και ο Γιάννης Δάκος, Έλληνας πρωταθλητής Ελλάδος και Γερμανίας, που έρχεται πολλά χρόνια μαζί μας και είναι στη συντονιστική επιτροπή της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γερμανίας στην περιοχή του, αλλά και προπονητής Γερμανικού κλιμακίου. Έχουμε το καλύτερο προπονητικό τιμ, τις καλύτερες συνθήκες. Το καμπ γίνεται σε οικογενειακό επίπεδο και μέσα σε αυτό μπορούμε όλοι οι προπονητές να βοηθούμε ο ένας τον άλλον, χωρίς εγωισμό και υπεροψία, βοηθώντας πάνω από όλα τους αθλητές. Αυτό το εκτιμούν οι ξένοι, από την άλλη έρχεται κάποιος από την Ουκρανία, το Βέλγιο ή κάποια άλλη χώρα για να έρθει στο Καρπενήσι, δεν έρχεται τυχαία. Το εκτιμάει, εκτιμάει τη δουλειά μας, αυτό που κάνουμε και αυτό μας δίνει τεράστια χαρά και μεγαλύτερη ευθύνη, ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Υπηρετούμε αυτό το άθλημα και αυτούς τους ανθρώπους. Παράλληλα προσπαθούμε να δείξουμε κάποια πραγματάκια της Ευρυτανίας, που θα τους κάνουν πρεσβευτές να ξαναγυρίσουν σε αυτή και το ξανακάνουν. Είναι το σποράκι που φυτεύεις σε αυτόν τον τόπο και φυτεύοντας αυτό, ξαναγυρνάει σε αυτόν. Πηγαίνουν στο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, επισκέπτονται τα λαογραφικά μουσεία, το Κεφαλόβρυσο, το Πανταβρέχει, γνωρίζουν μόνοι τους τις αξίες, τα έθιμα της περιοχής, αγαπάνε αυτόν τον τόπο και το μεγαλύτερο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε εμείς ως Ευρυτάνες είναι να τους μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη μας για αυτόν τον τόπο, που το αξίζει και με το παραπάνω. Το κάνουμε από την καρδιά μας και βλέπουμε ότι έχει και απήχηση και όσο έχει τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε. Βέβαια οι ευθύνες είναι τεράστιες και η κούραση, αλλά η χαρά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Θέλω να ευχαριστήσω έναν βασικό μας χορηγό την Affidea, που είναι πάντα δίπλα μας, μας στηρίζει και έχει μεγάλη ευαισθησία σε αυτά τα αθλητικά θέματα".

































Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Θάνος Φωτακόπουλος