Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Ο νεανικός Πλατανιάς που έχασε για μια φάση την άνοδο στη Super League

Μετά από λίγα χρόνια απουσίας η ομάδα του Πλατανιά Χανίων επέστρεψε στο Καρπενήσι, ώστε να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της(6-24 Αυγούστου). Οι Κρητικοί διεκδίκησαν με ένα αρκετά αξιόλογο και νεανικό ρόστερ την άνοδο στη Super League, η οποία χάθηκε κυριολεκτικά για μια «ανάσα», καθώς δέχτηκε γκολ από τον ΟΦΗ στο 95ο λεπτό(!). Ο Γιάννης Τάτσης συνεχίζει το έργο του από το περυσινό πρωτάθλημα, ενώ στις 12/8 έχει προγραμματιστεί φιλικό ματς με τον Λεβαδειακό.
Ο Πλατανιάς συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 και έχει όλα τα «φόντα» να πετύχει αυτό που έχασε πέρυσι στις λεπτομέρειες. Διαμένει στο Hotel Spa Montana και προπονείται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.
Ο Αθλητικός Όμιλος Πλατανιά Χανίων είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος του νομού Χανίων και συγκεκριμένα του δήμου Πλατανιά. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1931, χρώματα του συλλόγου το κόκκινο και το λευκό και έμβλημά του το τριφύλλι. Αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ως ΑΟ Πλατανιάς ΠΑΕ  και έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων. Αγωνίστηκε από το 2012 έως το 2018 στη Super League, έχοντας σταθερή πορεία και φτάνοντας την περίοδο 2016-07 στην 7η θέση. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Μανώλης Μαθιουλάκης.

Η αποστολή  των 28 ποδοσφαιριστών:
Γκοτ, Τσαμούρης, Ρουσσάκης, Σάαντο, Πενταράκης, Ανωμεριανάκης, Βαρουξάκης, Πελτέκης, Καρβούνης, Σγορούδης, Καραγκούνης, Μποσέτι, Μάικιτς, Νιαυραδάκης, Λάμτσε, Πουρζιτίδης, Ποζατζίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Σμυρλάκης, Παπαδόπουλος, Πασχαλάκης, Ρεβυθόπουλος, Ουές, Γεωργόπουλος, Κωστίκος, Νίλι, Μιγκέλ και Λουκίνας.
Ανάμεσα στους παίκτες βρίσκονται αρκετοί που αγωνίζονταν στην Κ19 την περασμένη σεζόν και συγκεκριμένα οι: Νίκος Ανωμεριανάκης, Νίκος Βαρουξάκης(Τερματοφύλακες), Γιάννης Πελτέκης(Αμυντικός, 17), Σπύρος Καρβούνης και Θανάσης Σγορούδης(Μέσοι).
Εκτός βρίσκεται ο τραυματίας Τσακμάκης, αλλά και οι: Κόρτσταμ, Λάζιτς και Χάρης Ποζατζίδης που αποτελούν παρελθόν. 


Το πάρε δώσε
Συνεχίζουν
Τερματοφύλακες: Γκότφριτ Γκοτ(28, Βραζιλία), Βενιζέλος Πενταράκης(19)
Αμυντικοί: Αμπντούλ Ουές(21), Δημήτρης Τσακμάκης(20), Κώστας Τσαμούρης(24), Σαάντο Αμπντέλ Σαλάμ Φούφλια(21), Μανώλης Ρουσσάκης(23), Βασίλης Καραγκούνης(25), Μάριος Πουρζιτίδης(20), Φράνκο Λάμτσε(21), Στέλιος Ποζατζίδης(25), Σαμουήλ Νιαυραδάκης(17)
Μέσοι: Ντάνιελ Μάικιτς(31, Βοσνία), Ταρίκ Μποσέτι(26, Βραζιλία), Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος(24), Μανώλης Σμυρλάκης(20), Φρανθίσκο Νίλι(25, Ισπανία), Γιώργος Κωστίκος(21)
Επιθετικοί: Μιγκέλ Μπιανκόνι(27, Βραζιλία), Γιάννης Λουκίνας(27)



Έφυγαν
Τερματοφύλακες: Γιώργος Βασιλειάδης(23)
Αμυντικοί: Ντοριάνο Κόρτσταμ(25, Ολλανδία)
Μέσοι: Μιλιβόγιε Λάζιτς(26, Βοσνία), Γιάννης Παπανικολάου(20), Ενέα Γκατσολάρι(26)
Επιθετικοί: Χάρης Ποζατζίδης(20)
Δανεικοί στον Ηρόδοτο θα παραχωρηθούν οι: Βασίλης Κατσαρός(Αμυντικός, 18), Γιώργος Αμαραντίδης(Επιθετικός, 20). Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποχώρησαν οι: Γιώργος Σικαλιάς(Τερματοφύλακας, 33) και Γκούρζιντερ Σίνγκ(Επιθετικός, 22). 


Καινούργιοι παίχτες
Νέα πρόσωπα είναι οι: Θωμάς Παπαδόπουλος(23χρονος αμυντικός από τον Αιγινιακό), Χρήστος Πασχαλάκης(24χρονος μέσος  από τον Ορφέα Ξάνθης), Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος(23χρονος αμυντικός από τη Δόξα Δράμας)  και Μάριος Γεωργόπουλος(20χρονος επιθετικός από τον Παναρκαδικό), που αναμένεται να αποκτηθούν.

Καθοδηγητής ο Τάτσης
Τον περασμένο Οκτώβριο ο  αξιόλογος Γιάννης Τάτσης(Φωτογραφία) ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, οδηγώντας την ομάδα κοντά στην άνοδο, αντικαθιστώντας τον Πάουλο Κάμπος. Ο 47χρονος αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον Απόλλωνα Σμύρνης, στον Πανηλειακό, στον Ακράτητο, στην Καλλιθέα, στην Καβάλα και στον Πυργετό. Ως προπονητής πέρασε από την Κ17 και Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα, τον Α.Ο. Τυμπακίου, τους νέους του Εργοτέλη, ενώ υπήρξε βοηθός του Εργοτέλη και του ΑΟΧ/Κισσαμικός.
Τεχνικός Διευθυντής είναι ο Βασίλης Αμανατίδης, προπονητής τερματοφυλάκων την περίοδο 2018-2019 ο Κώστας Γκολέμης, γυμναστής ο Θωμάς Γιαννιτόπουλος(Αποχώρησε πρόσφατα) και φυσιοθεραπευτές οι: Αουρέλα Γκιόνη και Νεκτάριος Ξεκουλωτάκης.


Στο 95΄ χάθηκε η άνοδος
Οι Χανιώτες τερμάτισαν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League με 55 βαθμούς(18 νίκες-6 ισοπαλίες-6 ήττες και τέρματα 53-22), πίσω από τον πρωταθλητή ΝΠΣ Βόλος. Διεκδίκησε την άνοδο σε μπαράζ με τον ΟΦΗ, χάνοντας με 3-2 στο 95΄ στο δεύτερο ματς του «Γεντί Κουλέ»(Το πρώτο έληξε με 0-0). Εντυπωσίασε με 16 γκολ ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Βραζιλιάνος Μιγκέλ Μπιανκόνι, ενώ πρώτος σε συμμετοχές με 28 ήταν ο Γιάννης Παπανικολάου, που μεταγράφηκε στον Πανιώνιο. 


Αντιμέτωπος με Λεβαδειακό


Τη Δευτέρα 12/8 οι Χανιώτες θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό ματς τον Λεβαδειακό. Η προετοιμασία άρχισε στις 1 Αυγούστου στο γήπεδο του «Μάλεμε».

Το διοικητικό συμβούλιο
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου είναι ο Μανώλης Μαθιουλάκης. Το επιτελείο συμπληρώνουν οι: Αντώνης Κοκολοδημητράκης(Α΄ Αντιπρόεδρος& ταμίας), Βασίλης Αμανατίδης(Β΄ Αντιπρόεδρος), Μανώλης Τσιριτάκης(Γενικός Γραμματέας), Δημήτρης Μαθιουλάκης, Χρήστος Πραματευτάκης και Μανούσος Προβιδάκης(Μέλη).




















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος