Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Λάμπρος Παπαντζίμας: «Δύσκολο να αγωνίζεσαι χωρίς προπονητή και διοίκηση»

Το Ραπτόπουλο αποτέλεσε τη μοναδική ομάδα του περυσινού πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, που αγωνιζόταν εκτός Καρπενησίου και σε ξερό γήπεδο, με τους ποδοσφαιριστές της να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες. Με τη συνέντευξη του αρχηγού Λάμπρου Παπαντζίμα κλείνει ο κύκλος των φετινών αφιερωμάτων στο Evrytania Sport.
Ο ποδοσφαιριστής του Ραπτοπούλου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα, αγωνιζόμενη αβοήθητη, χωρίς προπονητή και διοίκηση. Θεωρεί ότι εάν υπήρχε ποσοτική συγκέντρωση στα παιχνίδια θα ήταν και καλύτερη η βαθμολογική συγκομιδή. Κατά τη γνώμη του η Ποταμιά κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα, χαρακτηρίζει σχετικά καλό το επίπεδο της κατηγορίας, ενώ μας μιλά και για τη διαιτησία. Τέλος κλείνει με τις προθέσεις της ομάδας και  του ίδιου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο Λάμπρος Παπαντζίμας γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1992 και έκδωσε το πρώτο του δελτίο στο Ραπτόπουλο, στο οποίο συμμετέχει στη Δόξα έως σήμερα με εξαίρεση ένα σύντομο πέρασμα ενός  έτους από την Κρέντη(2016-2017). Κατάγεται από τα Κέδρα και αγωνίζεται στη θέση του κέντρου.

Η συνέντευξη ήταν η ακόλουθη:

Evrytania Sport: Λάμπρο καταρχάς θα θέλαμε να μας μιλήσεις για την πορεία της Δόξας.
Λάμπρος Παπαντζίμας: «Η περυσινή σαιζόν ήταν δύσκολη, διότι κατεβήκαμε χωρίς προπονητή και Πρόεδρο. Δεν ήταν και τόσο καλή, διότι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο να μαζευτούμε στους αγώνες εύκολα. Προσπαθούσαμε σε κάθε αγώνα να συγκεντρωθούμε με τα χίλια ζόρια, για να κατεβούμε. Πιστεύω αν ήμασταν πλήρεις θα πηγαίναμε καλύτερα.»

Evrytania Sport: Η ομάδα σας μάλιστα ήταν η μοναδική που έκανε τόσα χιλιόμετρα σε εκτός έδρας ματς και μάλιστα αβοήθητη πολλές φορές. Που πιστεύεις  οφείλεται αυτό;
Λάμπρος Παπαντζίμας: «Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο. Χωρίς διοίκηση είναι δύσκολο να βρεις οικονομικούς πόρους, για να κινηθείς, να έρθεις να παίξεις δυο ώρες μπάλα και να επιστρέψεις. Ίσως οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό, δεν ενδιαφέρονται πάρα πολύ για αυτόν και όταν δεν έχεις κάποιο όφελος να ασχοληθούν με την ομάδα είναι δύσκολο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας γενικότερα και για τη «μάχη» του τίτλου.
Λάμπρος Παπαντζίμας: «Πιστεύω ότι η Ποταμιά γενικά ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές από τον Αίολο, αλλά όχι κατά πολύ. Δίκαια το πήρε το πρωτάθλημα κατά την γνώμη μου, είχε καλύτερους παίχτες. Το επίπεδο για τον νομό μας είναι σχετικό καλό με βάση τις δυσκολίες της Ευρυτανίας. Όσον αφορά τη διαιτησία θεωρώ ότι μας αδίκησε σε μερικά παιχνίδια. Δεν ξέρω τον λόγο που έγινε αυτό, πιστεύω ότι μας αδίκησε και σε παιχνίδια στο Ραπτόπουλο και στο Καρπενήσι.»


Evrytania Sport: Τέλος θα θέλαμε να μας πεις τις προθέσεις σας για το επόμενο πρωτάθλημα.
Λάμπρος Παπαντζίμας: «Προσωπικά ως Λάμπρος δεν κατεβαίνω αν δεν έχω έναν προπονητή. Η ομάδα, όπως κατέβηκε φέτος δεν ξανακατεβαίνει. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη να πάρω πέντε παιδιά στο αυτοκίνητο να κατέβω στο Καρπενήσι για μπάλα, όπως έγινε φέτος. Πρέπει να υπάρξει μια διοίκηση από πίσω, ένας Πρόεδρος, ένας άνθρωπος για μια προπόνηση την εβδομάδα, να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη, είναι νωρίς, τελειώνοντας το περυσινό πρωτάθλημα όμως είπαμε ότι θα κατεβούμε.»





Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος