Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ιστορικό ματς κυπέλλου στην Κέρκυρα για την Ποταμιά

Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ποταμιάς εκκινούν. Οι τρεμπλούχοι Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσουν στην μακρινή Κέρκυρα τον τοπικό Θιναλιακό Αχαράβης, δίνοντας ένα γερό «τεστ» εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Θιναλίων και θα αρχίσει στις 16:30. Διαιτητής του παιχνιδιού που είναι ενταγμένος στην 1η φάση του κυπέλλου Ελλάδος θα είναι ο Μάριος Σιντόρης(Θεσπρωτίας).
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μετά από μια εβδομάδα προετοιμασίας, στην οποία υπήρξαν και τρεις πρωινές προπονήσεις θα αγωνιστεί με στόχο μια καλή εμφάνιση, η οποία γιατί όχι να μη συνδυαστεί με την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Το κύπελλο ωστόσο είναι δευτερεύον στόχος για τους Μεγαλοχωρίτες που θα στρέψουν την προσοχή τους στην προετοιμασία εν όψει Γ΄ Εθνικής, η οποία αρχίζει στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο Θιναλιακός του Παναγιώτη Κορομπόκη κατέκτησε την περασμένη σαιζόν το ντάμπλ της ΕΠΣ Κέρκυρας και θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, βλέποντας το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο του ως γιορτή.

Αλλαγή ώρας
Ύστερα από αίτημα της Ποταμιάς το παιχνίδι θα αρχίσει μισή ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 16:30. Η κλήρωση δεν έκανε το «χατίρι» στους Ευρυτάνες, οι οποίοι θα δώσουν ένα μακρινό εκτός έδρας ματς.

Η προετοιμασία της εβδομάδας
Η πρώτη προπόνηση, που συνδυάστηκε με τον καθιερωμένο αγιασμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, παρουσία 19 ποδοσφαιριστών, διοίκησης και τεχνικού επιτελείου. Οι «τρεμπλούχοι» Ευρυτανίας εν συνεχεία μετακινήθηκαν στο προπονητικό κέντρο και το πρόγραμμα περιελάμβανε τις εξής προπονήσεις: Δευτέρα(Απόγευμα), Τρίτη(Πρωί-απόγευμα), Τετάρτη(Πρωί-απόγευμα), Πέμπτη(Απόγευμα) και Παρασκευή(Πρωί-απόγευμα).  Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το πρόγραμμα του γυμναστή Ηλία Τσιγαρίδα, του προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστου Γιαννίτσαρη και του coach Γιάννη Φλωράκη, ενώ δίπλα στην ομάδα είναι συνεχώς οι διοικούντες Νίκος Μαντζιούτας, Δημήτρης Νάσιος και Γιώργος Γκορόγιας.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής(23/8) με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ώστε οι παίχτες να προσαρμοστούν στις συνθήκες του πλαστικού χλοοτάπητα. Μετά το ματς κυπέλλου έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι με την Κ19 του Ηλυσιακού στις 30/8.

1η συμμετοχή σε κύπελλο
Για πρώτη φορά θα λάβει μέρος ομάδα της Ευρυτανίας στο κύπελλο Ελλάδος. Την περυσινή περίοδο ο ΑΠΟΚ δεν δήλωσε συμμετοχή. Θιναλιακός και Ποταμιά μάλιστα θα «ντεμπουτάρουν» στη Γ΄ Εθνική. Η Ποταμιά υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχε αγωνιστεί στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος την περίοδο 2015-2016, κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις(Κέρδισε με 0-1 τον κυπελλούχο Αιτωλοακαρνανίας Α.Ο. Χάλκειας με τέρμα του Κώστα Πολυμερόπουλου, ενώ ηττήθηκε με 0-1 από την πανίσχυρη τότε πρωταθλήτρια του 5ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Α.Ε. Καραϊσκάκης, βάζοντας της δύσκολα). 

Η αποστολή της Ποταμιάς




Οι 15 ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Γιάννης Φλωράκης είναι οι ακόλουθοι: Γιώργος Φαρμάκης, Χριστόδουλος Μισύρης, Χρήστος Κατσαρής, Σπύρος Ξαγάρας, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Πάνος Μπουμπουρής, Χρήστος Λέρης, Κώστας Σταμούλης, Γιάννης Ζαλοκώστας, Κώστας Μαντζιούτας, Κώστας Ανδρούτσος, Γιώργος Ράικος, Γιάννης Ηλιάδης, Ταξιάρχης Καλύβας και Βασίλης Παρασκευόπουλος.
Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 05:45 της Κυριακής από το Καρπενήσι και θα γευματίσει στην Ηγουμενίτσα, προτού μπει στο πλοίο για την Κέρκυρα, συνοδεία του διοικητικού συμβουλίου και του τεχνικού τιμ.
 Στα ευχάριστα η ενσωμάτωση των αποκτημάτων Βασίλη Παρασκευόπουλου και Ταξιάρχη Καλύβα, που μαζί με τον Κώστα Ανδρούτσο θα κάνουν ντεμπούτο με τη νέα τους ομάδα.

Οι απώλειες
Δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας νεοαποκτηθείς Χάρης Ζαραβέλης, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Τιμωρημένοι από την περυσινή σαιζόν είναι οι: Δημήτρης Ζαλοκώστας και Λάμπρος Φλωράκης, ενώ δεν θα ταξιδέψουν στην Κέρκυρα για διάφορους λόγους(κυρίως επαγγελματικούς) οι: Κώστας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Πλεξίδας, Μιχάλης Νούλας(Δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στην προετοιμασία), Γιώργος Καλύβας και Αλέξανδρος Μπίκας. Με την ομάδα προπονείται ο μεσοαμυντικός Βαγγέλης Αθανασόπουλος(Βελούχι), που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η απόκτηση του, ενώ δεν θα ενταχτεί τελικά στο ρόστερ ο νεαρός Καρδιτσιώτης μεσοαμυντικός Βασίλης Κρανής, που αγωνίστηκε πέρυσι στον Ασπρόπυργο και ακολούθησε και αυτός το πρόγραμμα της ομάδας. 


Βοήθεια στις προπονήσεις
Με την ομάδα προπονήθηκαν οι νεαροί τερματοφύλακες Νίκος Γρούμπας(Ελπίδα Αγίων Αναργύρων) και Άγγελος Γυφτομήτρος(ΠΑΟΚ Καρπενησίου).

Ο Θιναλιακός
Στη σελίδα μας μπορείτε να διαβάσετε ένα αφιέρωμα στην ομάδα του Θιναλιακού, κυπελλούχο Κέρκυρας. Να αναφερθεί πως στην περίοδο 2008-2009 η Βολίδα Κάτω Γαρούνας είχε κερδίσει το Βελούχι με 5-1 για την προημιτελική φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών. Αυτή η  τελευταία συνάντηση ομάδας της ΕΠΣ Κέρκυρας και της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Στην 3η ζώνη
Στην τρίτη ζώνη συμπεριλήφθησαν οι κυπελλούχοι των Ενώσεων Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λάρισας, Πρέβεζας-Λευκάδας, Τρικάλων και Φθιώτιδας. Κληρώθηκαν επίσης τα ζευγάρια Ελασσόνα-Σούλι Παραμυθιάς, Αταλάντη-Μετέωρα και Τηλυκράτης-Σέλλανα. Η κλήρωση για τη 2η φάση θα διεξαχθεί την Τρίτη 27/8 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες της 3ης ζώνης:
Ελασσόνα-Σούλι Παραμυθιάς Δημοτικό Στάδιο Ελασσόνας 25-8-2019 17:00
Διαιτητής: Στυλιανός Λεωνίδας(Τρικάλων)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λεωνίδας(Τρικάλων) 
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος(Τρικάλων)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημήτριος Κρητικός(Θεσσαλίας)

Αταλάντη-Μετέωρα Δημοτικό Στάδιο Αταλάντης 25-8-2019 17:00
Διαιτητής: Μάριος Πόγκας(Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Προκόπιος Τσιφλάκος(Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Ιωάννης Κελεπούρης(Εύβοιας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεώργιος Ρήγας(Φωκίδας)

Θιναλιακός-Ποταμιά Δημοτικό Στάδιο Θιναλίων 25-8-2019 16:30
Διαιτητής: Μάριος Σιντόρης(Θεσπρωτίας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Παπαλαζάρου(Θεσπρωτίας)
2ος Βοηθός: Ιωάννης Ράπτης(Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεώργιος Σαράφογλου(Πρέβεζας)

Τηλυκράτης-Α.Ο. Σελλάνων Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας "Πλάτων Γρηγόρης" 24-8-2019 17:00
Διαιτητής: Αριστοτέλης Κωτούλας(Άρτας)
1ος Βοηθός: Δημήτριος Μάνος(Άρτας)
2ος Βοηθός: Οδυσσέας Νούσιας(Άρτας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Κωνσταντίνος Αθανασίου(Ηπείρου)