Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Άκης Χαρβαλιάς: «Κίνητρο να αγωνιστώ στη Γ΄ Εθνική με τον Θιναλιακό, υπέροχη η χρονιά του Καρπενησίου»


Ο Θιναλιακός Αχαράβης έχει εδώ και λίγο διάστημα έναν αρκετά γνώριμο μας ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. Πρόκειται για τον Καρδιτσιώτη φορ Άκη Χαρβαλιά, ο οποίος την περίοδο 2007-2008 έπαιξε στη Δ΄ Εθνική με το Βελούχι και σε ηλικία μόλις 19 ετών ήταν ο πρώτος σκόρερ του με 10 τέρματα σε 29 παιχνίδια. Ο "Ντι Μαρία" μίλησε στη σελίδα μας για το παιχνίδι κυπέλλου με την Ποταμιά την Κυριακή 25/8.
Οι πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα είναι αρκετά καλές και μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους συμπαίχτες, τη διοίκηση και τον προπονητή του Παναγιώτη Κορομπόκη. Πλέον αισθάνεται Κερκυραίος, καθώς θα αγωνιστεί για 3η συνεχόμενη χρονιά σε ομάδα του νησιού. Αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να μετακινηθεί σε σύλλογο της Γ΄ Εθνικής. Κλείνοντας δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για την προ 11ετιας παρουσία του στο Καρπενήσι και τον ΑΠΟΚ, χαρακτηρίζοντας ως υπέροχη τη σαιζόν. Θα βρει επίσης ως αντίπαλο τον παλαιό του προπονητή Γιάννη Φλωράκη, με τον οποίο υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. 

Ο Τριαντάφυλλος(Άκης) Χαρβαλιάς, γεννήθηκε το 1988 και άρχισε την καριέρα του από τις Ακαδημίες Ελπίδες. Συνέχισε στη Δ΄ Εθνική με τον Ταυρωπό, τον ΑΠΟΚ και τον Α.Ο. Καρδίτσας. Ακολούθησε ο Ο.Φ. Ιεράπετρας στο τοπικό Λασιθίου, η Α.Ε. Λεονταρίου, ο Απόλλων Μακρυχωρίου, ο Ηρακλής Καρδιτσομαγούλας και η Α.Ε. Σελλάνων στην Καρδίτσα. Τα προηγούμενα δυο χρόνια έπαιξε στο τοπικό Κέρκυρας με τον ΟΦΑΜ. Πρόσφατα μεταγράφηκε στον Θιναλιακό, με τον οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική. 

Έχει αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣ Λασιθίου με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας, της Α΄ ΕΠΣ Καρδίτσας με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου και της Α΄ ΕΠΣ Κέρκυρας με τον ΟΦΑΜ, αποτελώντας κάθε χρόνο τον νούμερο ένα "κίνδυνο" για τις αντίπαλες εστίες. Να αναφερθεί πως το 2016 βρέθηκε για λίγο ξανά στο Καρπενήσι, για συμμετάσχει στο τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup. 



Η συνέντευξη του Χαρβαλιά ήταν η ακόλουθη:


Evrytania Sport: Άκη ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις στον Θιναλιακό, την νέα σου ομάδα; 

Άκης Χαρβαλιάς«Τα πράγματα είναι αρκετά καλά ως τώρα. Βρίσκομαι σε μια καινούργια ομάδα, με νέους στόχους. Στο πρωτάθλημα κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά, να κερδίζουμε και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει είναι ευπρόσδεκτο. Το κλίμα είναι πολύ καλό, τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, βοηθάει ο ένας τον άλλον. Η διοίκηση είναι αρκετά κοντά στην ομάδα, δεν μας λείπει ποτέ τίποτα. Ό,τι και να χρειαστούμε είναι εκεί. Ο κ. Κορομπόκης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής με επαγγελματική καριέρα ως ποδοσφαιριστής, δουλεύει πάρα πολύ, έχει μεγάλη υπομονή, ειδικά στα καινούργια παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, προσπαθώντας να περάσει τη δική του φιλοσοφία.»



Evrytania Sport: Η ομάδα σου έχει ενισχυθεί; 
Άκης Χαρβαλιάς«Ο Θιναλιακός έχει κρατήσει τον βασικό της κορμό και εκεί που πονούσε έχει κάνει κάποιες πολύ καλές προσθήκες.»

Evrytania Sport: Εσένα είναι η 3η σου χρονιά στην Κέρκυρα, καθώς είχε αγωνιστεί και δυο χρόνια στον Άγιο Ματθαίο.
Άκης Χαρβαλιάς:«Ναι είναι η τρίτη μου χρονιά. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι αρκετά καλό, με ανταγωνιστικές όλες τις ομάδες. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο και προσπαθούν για αυτό. Η προσαρμογή μου το πρώτο διάστημα δεν ήταν τόσο εύκολη, δεν ήξερα κανέναν, αλλά τώρα νοιώθω ειλικρινά τόσο καλά λες και είμαι Κερκυραίος.»



Evrytania Sport: Τι σε οδήγησε να αγωνιστείς έστω και στα 31 σου στη Γ΄ Εθνική; 
Άκης Χαρβαλιάς«Ήταν κίνητρο για εμένα να παίξουν για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική και μου δόθηκε η ευκαιρία από τον Θιναλιακό, που μου έκανε μια πολύ καλή πρόταση. Ήθελα να δοκιμάσω και σε αυτήν την κατηγορία τις δυνάμεις μου.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή(25/8) υποδέχεστε την Ποταμιά. Ποιος ο στόχος σας από αυτό το παιχνίδι; 
Άκης Χαρβαλιάς«Ο στόχος μας σίγουρα είναι η νίκη, που οδηγεί στην πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Πιστεύω αυτός είναι ο στόχος και για την Ποταμιά. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ καλό ματς και ο καλύτερος ας προκριθεί. Στον αντίπαλο βρίσκεται ο παλιός μου προπονητής Γιάννης Φλωράκης, τον οποίο γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Ήμασταν μαζί στον ΑΠΟΚ τη σαιζόν 2007-2008, είναι ένας πολύ καλός προπονητής, που δουλεύει πολύ καλά σε όποια ομάδα και αν καθοδηγεί.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας να σε γυρίσουμε 11-12 χρόνια και να μας μιλήσεις για τις αναμνήσεις σου με τη φανέλα του Βελουχίου. 
Άκης Χαρβαλιάς«Είχαμε μια πολύ καλή σαιζόν, κατά την οποία και σωθήκαμε. Οι αναμνήσεις που μου έμειναν ήταν πάρα πολύ καλές και ο ΑΠΟΚ πέτυχε τη 2η συνεχόμενη παραμονή του στην κατηγορία. Πέρασα μια πολύ καλή χρονιά και με τον κόσμο και με τη διοίκηση και με τους συμπαίχτες μου, ήταν υπέροχη η συνεργασία. Έχω επαφές περιστασιακά με παλαιούς συμπαίχτες μου και συγκεκριμένα με τον Δημήτρη Κουρλό και τον Άλεξ Μπακαλίδη, καθώς και με εσένα Δημήτρη που καλύπτεις το ρεπορτάζ και πλέον έχεις και πόστο στην Ποταμιά.»






Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος