Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ο Κυριακάτικος αντίπαλος της Ποταμιάς Θιναλιακός Αχαράβης

Η ομάδα του Θιναλιακού Αχαράβης από την Κέρκυρα, η οποία προετοιμάζεται για την πρώτη της παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής αποτελεί τον Κυριακάτικο αντίπαλο της Ποταμιάς για την 1η φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Παναγιώτη Κορομπόκη κατέκτησε πέρυσι το «νταμπλ» Κέρκυρας, έχοντας ως βασικό αντίπαλο τον Αστέρα Πετρίτη.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Θιναλιακός Αχαράβης είναι ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την Αχαράβη Κέρκυρας. Έτος ίδρυσης της ομάδας είναι το 1985. Χρώματα του συλλόγου είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα Κέρκυρας(1998, 2019) και ένα κύπελλο Ελλάδος(2019).
Το 1985 ιδρύθηκε επίσημα ο Αετός και άρχισε να συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας. Μέχρι το 1994-95 συμμετείχε στις διοργανώσεις με το όνομα Αετός Όρους, όταν και μετονομάστηκε σε Α.Σ. Θιναλιακός. Το 1997-98, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος κατακτά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Δ΄ Εθνική. Το 1998-99 συμμετείχε στον τέταρτο όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Τερμάτισε στην 18η και τελευταία θέση και υποβιβάστηκε άμεσα στα τοπικά.
Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας. Το 2018-19 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα κερδίζοντας την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Παράλληλα κατέκτησε και το κύπελλο κάνοντας το νταμπλ. Το έμβλημα του σαν Αετός Όρους ήταν το γράμμα Α. Πλέον επίσημο σήμα της ομάδας είναι ο αετός που κρατάει ένα κλαδί, τιμής ενέκεν στον Αετό Όρους.
Ο Θιναλιακός αγωνίζεται στο Δημοτικό Γήπεδο Θιναλίου στην περιοχή της Αχαράβης, το οποίο έχει πλαστικό χλοοτάπητα. Πρόεδρος του είναι ο Χρήστος Ανεμογιάννης.

Νταμπλούχος Κέρκυρας
Οι «πορτοκαλί» έφτασαν στην κατάκτηση πρωταθλήματος  της Α1΄ ΕΠΣ Κέρκυρας και κυπέλλου την περυσινή περίοδο. Στο πρωτάθλημα έκοψαν πρώτοι το νήμα μεταξύ 14 ομάδων με 71 βαθμούς(23 νίκες-2 ισοπαλίες-1 ήττα και τέρματα 82-11), έχοντας διαφορά 4 πόντων από τον Αστέρα Πετρίτη.
Στον τελικό κυπέλλου η ομάδα του Παναγιώτη Κορομπόκη επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Πετρίτη με γκολ των: Παπαρούνα, Κροκίδη και Μπάρντι Κ. Έπαιξαν οι: Αργυρός, Κούδας, Βιτουλαδίτης, Κροκίδης, Κλ. Μπάρντι, Ερ. Μπάρντι (80΄Πάκος), Κριεζής (83΄Λυκόκας), Αγόρας, Ματσοβίλα, Παπαρούνας, Αρμένης.



Ο γνώριμος Χαρβαλιάς


Στο ρόστερ του συλλόγου συγκαταλέγεται εδώ και λίγο διάστημα ο Καρδιτσιώτης επιθετικός Άκης Χαρβαλιάς(Φωτογραφία). Ο 31χρονος αγωνίστηκε με τον ΑΠΟΚ στη Δ΄ Εθνική την περίοδο 2007-2008 και πέτυχε 10 τέρματα. Έχει παίξει κατά σειρά σε: Ακαδημία Ελπίδες, Ταυρωπό, Βελούχι, Α.Ο. Καρδίτσας, Ο.Φ. Ιεράπετρας, Α.Ε. Λεονταρίου, Απόλλωνα Μακρυχωρίου, Ηρακλή Καρδιτσομαγούλας, Σέλλανα και ΟΦΑΜ.

Οι μεταγραφές


Χρήστος Βορύλλας, τερματοφύλακας από την Παλαιόχωρα Χανίων (Γ΄ Εθνική)
Νίκος Πουλημένος, αμυντικός  από τον Κρόνο Αργυράδων (Γ΄ Εθνική)
Νίκος Μουζακίτης, αμυντικός από τον ΠΑΣ Κράψης (Α΄ ΕΠΣ Ηπείρου)
Μιχάλης Χατζηδημητρίου, μέσος από τον Κρόνο Αργυράδων (Γ΄ Εθνική)
Αντώνης Μαρτίνος, μεσοεπιθετικός από τον Αυγερινό Βαλανειού (Α1΄ ΕΠΣ Κέρκυρας)
Άκης Χαρβαλιάς, επιθετικός από τον ΟΦΑΜ (Α1΄ ΕΠΣ Κέρκυρας)
Βαγγέλης Βρακάς, επιθετικός από τη Ρόδο (Α΄ ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Στάθης Παουλίνης από Οδυσσέα Αυλιωτών (Α1΄ ΕΠΣ Κέρκυρας)

Ο προπονητής
Ο Αθηναίος Παναγιώτης Κορομπόκης(Φωτογραφία) συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία του Θιναλιακού. Ο 46χρονος ανέλαβε για πρώτη φορά την ομάδα το 2014. Πρόκειται για έναν πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή με θητεία σε Εθνικό Πειραιώς, Καλλιθέα, Αθηναϊκό, Κέρκυρα, Κασσάνδρα, Αχαρναΐκό και Ρόδο. Υπήρξε επίσης Γενικός Αρχηγός της Κέρκυρας. 


Έναρξη στις 29 Ιουλίου
Ο Θιναλιακός άρχισε την προετοιμασία του στις 29/7 στο γήπεδο Θιναλίων με τον καθιερωμένο αγιασμό και την πρώτη προπόνηση. Δεν δόθηκε κάποιο φιλικό ματς.



Η Αχαράβη
Η Αχαράβη είναι χωριό της Κέρκυρας. Τουριστικό θέρετρο, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού σε απόσταση 37 χλμ. από την πόλη και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Ο οικισμός είναι κτισμένος σε πεδινή έκταση, με πυκνή βλάστηση. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η εκτεταμένη αμμουδιά της, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες της Κέρκυρας. Στην Αχαράβη υπάρχει και το Λαογραφικό Μουσείο της Βόρειας Κέρκυρας.



Το νέο διοικητικό συμβούλιο
 
 











Πρόεδρος του Θιναλιακού είναι ο Χρήστος Ανεμογιάννης. Το συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Χρήστος Πανίδης(Αντιπρόεδρος), Αριστείδης Δένδιας(Γενικός Γραμματέας), Ρούλα Παπουτσή(Ταμίας/Υπεύθυνη τύπου), Μίκος Μιχαλάκης(Γενικός Αρχηγός), Μιχάλης Κούδας(Έφορος/Φροντιστής Α΄) και Μιχαλάκης Νούφρης(Φροντιστής Β΄).

Αφιέρωμα: Δημήτρης Κολλημένος, με πληροφορίες από τη σελίδα του Θιναλιακού και τη Βικιπαίδεια