Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Με το βλέμμα στην άνοδο ο Α.Ο. Τρίκαλα

Ομάδα και της Football League επέλεξε το Καρπενήσι για προετοιμασία. Πρόκειται για τα Τρίκαλα(1-13 Αυγούστου), που προτίμησαν το Montana και προπονούνται στο αθλητικό κέντρο. Οι Θεσσαλοί υποβιβάστηκαν, αλλά στοχεύουν να επιστρέψουν και να συμμετάσχουν την επόμενη περίοδο στη Super League 2. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο έμπειρος Περικλής Αμανατίδης, με παλαιότερη θητεία στον σύλλογο. Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 29 Σεπτεμβρίου και ο Α.Ο.Τ. έχει πραγματοποιήσει έως τώρα αρκετές μεταγραφικές κινήσεις.  Πιθανό είναι να υπάρξει φιλικό με τον Λεβαδειακό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ευρυτανία.
Ο Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα (με διακριτικό Α.Ο. Τρίκαλα ή απλά Τρίκαλα και με το ακρωνύμιο Α.Ο.Τ.) είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1963 στα Τρίκαλα από τη συγχώνευση του Α.Ο. Τρικάλων «Ο Αχιλλεύς» με την Α.Ε. Τρικάλων. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων το οποίο έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεις.  Πρόεδρος είναι ο Ηλίας Αϊβάζογλου. Τελευταία συμμετοχή του στην Α΄ Εθνική ήταν την περίοδο 1999-2000.

Ποιοι ήρθαν Καρπενήσι
Στην αποστολή (στην οποία συμμετέχουν και παίκτες “υπό δοκιμή”) ο Περικλης Αμανατίδης συμπεριέλαβε τους: Αϊβάζογλου, Αλεξανδρής, Βέρτζος, Γιαννίτσης, Γρηγορόπουλος, Ζαρόπουλος, Κατσαντώνης, Κόνιαρης, Κωνσταντινίδης, Λώττας, Μπουρούσης, Νιάρος, Νικλητσιώτης Α., Νικλητσιώτης Γ., Ντιαλόσι, Ντόσης, Παπαγεωργίου, Πετράκης, Ποδάρας, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης, Τεγούσης, Τσίπρας, Ψωμιάδης. Σε αυτούς προστέθηκαν και τα τελευταία τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα Σταματής, Καμπλιώνης, Οικονομόπουλος και Γιακουμής.  Ο τερματοφύλακας Χρήστος Μπουρούσης, ο αμυντικός Χρήστος Κόνιαρης, ο μέσος Απόστολος Νικλητσιώτης και ο επιθετικός τα Τάσος Αλεξανδρής προέρχονται από την ομάδα νεών. 



Το πάρε-δώσε

Ήρθαν
Αστέριος Γιακουμής, τερματοφύλακας, 31 από τον Ολυμπιακό Βόλου
Μιχάλης Ζαρόπουλος, τερματοφύλακας, 27 από τα Μετέωρα
Ζογκ Ντιαλόσι, αμυντικός, 19 από τη Νέα Καλλικράτεια
Μιχάλης Γιαννίτσης, αμυντικός, 27 από τον Ηρακλή
Άγγελος Βέρτζος, αμυντικός, 36 από τη Δόξα Δράμας
Ορέστης Γρηγορόπουλος, αμυντικός, 19 από τον ΑΟΧ/Κισσαμικός
Δημήτρης Σανδραβέλης, αμυντικός, 29 από την Κέρκυρα
Μπάμπης Οικονομόπουλος, αμυντικός, 28 από τον Ολυμπιακό Βόλου
Κώστας Παπαγεωργίου, μέσος, 23 από τον Εδεσσαΐκό
Κώστας Τεγούσης, μέσος, 27 από τον ΑΟΧ/Κισσαμικός
Παντελής Ριζογιάννης, μέσος, 31 από τον Ολυμπιακό Βόλου
Άρης Λώττας, μέσος, 30 από τον Ολυμπιακό Βόλου
Γιώργος Νικλητσιώτης, μέσος, 28 από τον Νέστο Χρυσούπολης
Αντώνης Καμπλιώνης, μεσοεπιθετικός, 28 από τον Ολυμπιακό Βόλου
Ανδρέας Τσίπρας, μεσοεπιθετικός, 25 από τον Ηρακλή
Ανδρέας Σταματής, επιθετικός, 26 ετών από τον Άρη

Έφυγαν
Μένιος Θεολόγης, τερματοφύλακας, 24
Νίκος Γιδόπουλος, τερματοφύλακας, 24
Λάζαρ Τάτιτς, Σερβία, τερματοφύλακας Σερβία, 25
Δημήτρης Ταΐρης, τερματοφύλακας, 29
Ξενοφών Πάνος, αμυντικός, 29
Στάθης Συριόπουλος, αμυντικός, 26
Λαμίν Ντιαλό, Σλοβακία, αμυντικός, 27
Απόστολος Κούλπας, αμυντικός, 23
Βαγγέλης Γκότοβος, αμυντικός, 32
Βασίλης Τριανταφυλλάκος, μέσος, 28
Αντώνης Τσιάρας, μέσος, 25
Παύλος Λάσκαρης, μέσος, 23
Παναγιώτης Συμελίδης, μέσος, 26
Ίμπαν Ράντι, Γουινέα, μέσος, 32
Στέργιος Τσιμίκας, μέσος, 25
Σπύρος Γκουγκούδης, μέσος, 30
Νταβίντ Άντρονικ, Μολδαβία, μέσος, 24
Δημήτρης Υψηλός, επιθετικός, 27
Πολ Γουέρε, Κένυα, επιθετικός, 25
Δημήτρης Καπός, επιθετικός, 25
Αλέξανδρος Σμυρλής, επιθετικός, 26
Χουσείν Ζακουανί, Γαλλία, επιθετικός, 21
Σαλίμ Σισέ, Γουινέα, επιθετικός, 26
Ίλια Μαρκόφσκι, Ουκρανία, επιθετικός, 22

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποχώρησαν οι:
Βασίλης Γκόλιας, αμυντικός, 34
Φώτης Κέζος, αμυντικός, 24
Ενέα Γκατσολάρι, μέσος, 26
Αριστότ Μαντιανί, Γαλλία, μέσος, 23
Κωνσταντίνος Μαλάι, μέσος, 19
Ραφαήλ Γιουκαρής, μέσος, 24
Στέλιος Μακρίδης, επιθετικός, 27
Αντώνης Ηλιάδης, επιθετικός, 26
Δημήτρης Σιαλμάς, επιθετικός, 33
Νίκος Σταματάκος, επιθετικός, 27
Ρούνει Βανκεβάι, Καμερούν, επιθετικός, 22

Συνεχίζουν
Χρήστος Νιάρος, αμυντικός, 29
Γιάννης Ντόσης, αμυντικός, 26
Ηλίας Αϊβάζογλου, αμυντικός, 24
Χρήστος Κατσαντώνης, επιθετικός, 19


Τα ηνία σε Αμανατίδη
Καθοδήγησε τον Ολυμπιακό Βόλου στην άνοδο στη Football League και το ίδιο θα επιδιώξει και με τα Τρίκαλα ο έμπειρος Περικλής Αμανατίδης(Φωτογραφία). Ο 49χρονος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία. Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στον Α.Ο.Τ.  δύο φορές , κατακτώντας την πρώτη την άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Football League αλλά και το κύπελλο Γ’ Εθνικής ενώ στην 2η επαγγελματική κατηγορία σημείωσε το μοναδικό ρεκόρ των 13 σερί νικών.
Παράλληλα έχει περάσει από  Αιγινιακό, Αγροτικό Αστέρα, Ποσειδώνα Νέων Πόρων, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Κοζάνη, Καλλιθέα, Μακεδονικό, Λαμία, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ολυμπιακό Βόλου έχοντας εννέα κατακτήσεις πρωταθλημάτων στο ενεργητικό του.
Το επιτελείο συμπληρώνουν οι: Σήφης Μωυσίδης(Βοηθός προπονητή), Φάνης Τζατζάκης(Προπονητής φυσικής κατάστασης), Γιάννης Ζαλαώρας(Προπονητής τερματοφυλάκων). Ο Φίλιππος «Ρόκι» Παυλής είναι ο φροντιστής, μαζί με τον Παναγιώτη Καλαμάρα και φυσιοθεραπευτής ο Κώστας Σακελλάρης. 
Γενικός Διευθυντής είναι ο Νίκος Σαμολαδάς με σημαντική θητεία στον χώρο ως ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής και Γενικός Αρχηγός ο «στρατιώτης» του συλλόγου Ζήσης Κατσαντώνης. 


Στήριξη κόσμου
Η προετοιμασία άρχισε στις 24 Ιουλίου στο βοηθητικό του σταδίου, παρουσία 100 φιλάθλων και συνεχίστηκε στο γήπεδο του Πυργετού. 


Γιάννης Ζαλαώρας
Τους τερματοφύλακες του Α.Ο.Τ. προπονεί ο Γιάννης Ζαλαώρας(Φωτογραφία), που και είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ενόπλων. Ο 45χρονος έχει μια σημαντική θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Βόλου, στον Εργοτέλη, στη Λαμία, στη Νίκη Βόλου, στον Λεβαδειακό, στη Λάρισα, στην Προοδευτική, στον Εθνικό Αστέρα, στον Φωκικό και στα τμήματα υποδομής του Ικάρου Καλλιθέας, του Αετού Κορυδαλλού, της Καλλιθέας και του Ιωνικού. Έχει υπάρξει και κατά το παρελθόν μέλος των Τρικάλων και του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Κ19.


Υποβιβασμός Τρικάλων
Οι Τρικαλινοί θα λάβουν μέρος τη νέα περίοδο στη Football League, στην οποία συμμετέχουν 14 ομάδες. Τερμάτισαν στο περυσινό πρωτάθλημα στην 12η θέση με 35 βαθμούς(9 νίκες-8 ισοπαλίες-13 ήττες και τέρματα 27-30). Με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών δεν λάβουν μέρος στη νεοσύστατη Super League 2, αλλά στην 3η κατά σειρά κατηγορία της χώρας, καθώς υποβιβάστηκαν οι ομάδες των θέσεων 11-16.  Βασίλης Τριανταφυλλάκος και Παναγιώτης Συμελίδης ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 5 γκολ και πρώτοι σε συμμετοχές με 29 οι: Ξενοφών Πάνος και Δημήτρης Ταΐρης.
Από την τεχνική ηγεσία πέρασαν κατά σειρά οι: Ράτκο Ντόστανιτς, Κώστας Νεμπεγλέρας, Θωμάς Γράφας, Μίλος Κόστιτς και Δημήτρης Σίτσας. 


Ευρυτανικό στοιχείο 

 
Στο ρόστερ του Α.Ο.Τ. συμπεριλαμβάνονται οι: Ανδρέας Τσίπρας(Φωτογραφία αριστερά) και Ορέστης Γρηγορόπουλος(Φωτογραφία κέντρο) με καταγωγή από Βούλπη και Σκοπιά Ευρυτανίας αντίστοιχα.  Παράλληλα υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο Γρηγόρης Καραμπούλας(Φωτογραφία δεξιά), που έχει γράψει τη δικιά του πορεία στη δημοσιογραφία της Ευρυτανίας, ενώ η σύζυγος του Γεωργία κατάγεται από Καρπενήσι.

Συνεχίζει ο Αϊβάζογλου
Διοικητικός «ηγέτης» του συλλόγου είναι ο Ηλίας Ηλίας Αϊβάζογλου(Φωτογραφία), που συνεχίζει σε αυτόν τον ρόλο. Ανέλαβε την ομάδα τον Δεκέμβριο το 2018 από τον Δημήτρη Μπαταγιάννη. Τη διοίκηση συμπληρώνουν οι: Νίκος Νίκογλου(Α΄ Αντιπρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος), Χαράλαμπος Σταμουλής(Β΄ Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Παρδάλης, Γεώργιος Χαριζόπουλος, Πολυξένη Σκορδά και Εμμανουήλ Κατσαβαβάκης(Μέλη)




















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, goaltrikala.gr