Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Αρκετά δυνατό και μαχητικό το Elite Kick Boxing Summer Camp 2019











Ένα αρκετά δυνατό μαχητικό summer camp στο άθλημα του kick boxing πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι. Πρόκειται για το Elite Kick Boxing Summer Camp 2019, που διεξήχθη στο 5στερο Montana (15-20 Ιουλίου), με την συμμετοχή 30 μικρών και μεγάλων αθλητών.
Διοργανωτής ο διακεκριμένος προπονητής Ιωάννης Θεοφάνους του Fight Club Galatsi σε συνεργασία με το Fight Club του Καρπενησίου (Ξαγάρας Θωμάς) και του Α.Σ Κολωνού Πελοπίδας (Αλεξία Θεοδωρακοπούλου). Το Elite Kick Boxing Summer Camp περιλάμβανε πολύ σκληρές διπλές προπονήσεις Kick Boxing στο στυλ του Κ1 και μυϊκή ενδυνάμωση με υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση με εξαιρετικά Functional προγράμματα, tabata και emom από τη μοναδική στο είδος της Αλεξία Θεοδωρακοπούλου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξωτερικές δραστηριότητες, με τα μέλη των αποστολών να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ευρυτανικής φύσης. «Οικοδεσπότης» του καμπ ήταν ο Θωμάς Ξαγάρας του Fight Club Karpenissi.
 Κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης της Τετάρτης (17/7) συνομιλήσαμε με τον επικεφαλή και διοργανωτή Ιωάννη Θεοφάνους.





Ιωάννης Θεοφάνους: «Θέλουμε να καθιερώσουμε το summer camp μας στο Καρπενήσι καθώς το κλίμα είναι ιδανικό για καλοκαιρινές προπονήσεις. Η πανδαισία των δέντρων των λουλουδιών ..της φύσης και ο καθαρός αέρας είναι στοιχεία που μας προσελκύουν στην περιοχή και τα έχουμε ανάγκη.» Το καμπ διοργανώνεται σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο, όπως είναι το Montana το οποίο επιλέγουν πολλές επαγγελματικές ομάδες για τη προετοιμασία τους. Οι αθλητές μας είναι ήδη ενθουσιασμένοι καθώς προπονούνται σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, σε πολυτελής εγκαταστάσεις με πισίνες, γυμναστήρια, μονάδες αποθεραπείας, με αθλητικό διατροφικό μενού κτλ. Αυτό που θέλουμε είναι να αναβαθμίσουμε και να προσελκύσουμε αθλητές του kick boxing από πολλούς συλλόγους που αναγνωρίζουν την ποιοτική μας δουλειά και τη μεθοδολογία μας στην προπονητική του αθλήματος. Έχουμε εξελιχθεί τα τελευταία 15 χρόνια μέσω των συνεργασιών που έχουμε συνάψει με γυμναστήρια της Ολλανδίας και ονόματα θρύλους του χώρου, μέσω του καμπ θέλουμε να εμπνέουμε νέους αθλητές, να οξύνουμε το αίσθημα της ομάδας και να μοιραζόμαστε με όλους τα μυστικά για να εξελιχτούν από χομπίστες σε αθλητές και γιατί όχι σε πρωταθλητές.» 

Για τις συμμετοχές του καμπ ανέφερε: «Ήρθαν προχωρημένοι και νέοι αθλητές, μικροί και μεγάλοι από το Γαλάτσι, το Αγρίνιο (Gruppo Victorum-Άγγελος Σύρμος), από τον Κολωνό και κάποια παιδιά από το Καρπενήσι.» Τέλος ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στο Fight Club Karpenissi και τον κ. Ξαγάρα: «Ο κ. Ξαγάρας έχει φοβερό ζήλο στο να διδάσκει το άθλημα μας και άρτια τεχνική κατάρτιση. Είναι πολύ αγαπητός στο Καρπενήσι γιατί ακριβώς κάνει αυτό που κάνει με πολύ αγάπη. Είναι εδώ και παράγει καλούς και τεχνικούς αθλητές, που γνωρίζουν το άθλημα. Είναι πολύ κοντά στο να αναδείξει αθλητές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και γιατί όχι να μας κάνει και περήφανους και στο εξωτερικό. Έχουμε προπονήσει περισσότερους από 15.000 αθλητές τα τελευταία 20 χρόνια και έχουμε στελεχώσει την επίσημη εθνική ομάδα με δεκάδες αθλητές σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Συνεπώς ο στόχος του κάθε αυθεντικού fight club ανά την Ελλάδα είναι να αναδείξει αθλητές, να προάγει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό με ήθος, αγάπη και συνέπεια για τα μαχητικά σπορ. Ευχαριστούμε πολύ του συλλόγους και τους προπονητές για τη συμμετοχή τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη νέα σεζόν.
»

Δείτε βίντεο ενός λεπτού από το καμπ: