Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Παναιτωλικός-Λάρισα 0-0

Παρά τις χαμένες ευκαιρίες του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος, οι Αιτωλοκαρνάνες και η Λάρισα αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0).
Η φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας διεξήχθη το Σάββατο(27/7) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 250 θεατών.
Ο Παναιτωλικός του Λούις Κάστρο ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία του. Στην επανάληψη απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Μοράρ στο 63΄ και το πλασέ από κοντά του Ρομάν στο 83΄.
Η Λάρισα του Γκόρνταν Πέτριτς στο τρίτο και τελευταίο φιλικό επί Ευρυτανικού εδάφους ήρθε ισόπαλη ξανά. Είχε αμυντικό προσανατολισμό στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και προσπάθησε να γίνει επιθετική κυρίως με κόντρα-επιθέσεις.
Αυτό ήταν και το τελευταίο φιλικό ομάδων της Super League 1 που έγινε φέτος στο Καρπενήσι. Η ΑΕΛ αναχωρεί την Κυριακή 28/8, έχοντας τρεις ισοπαλίες, ενώ οι Αγρινιώτες θα αποχωριστούν την πόλη μας στις 1 Αυγούστου και μια ημέρα αργότερα υποδέχονται την Μπενφίκα Β΄.

Με τον περισσότερο
Το φιλικό προσέλκυσε αρκετό κόσμο και έγινε παρουσία περίπου 250 θεατών. Ήταν το φιλικό με τους περισσότερους θεατές το φετινό καλοκαίρι.



Έγινε Αγρίνιο…. το Καρπενήσι
Περίπου 100 με 120 άτομα ταξίδεψαν από το γειτονικό Αγρίνιο για να δουν από κοντά την ομάδα τους να αγωνίζεται και έκαναν το Καρπενήσι….γήπεδο Παναιτωλικού, δείγμα της αγάπης τους για τα "καναρίνια".


3η σερί ισοπαλία
Η ΑΕΛ για 3ο συνεχόμενο φιλικό αναδεικνύεται ισόπαλη. Είχαν προηγηθεί τα ματς με Πανιώνιο και ΝΠΣ Βόλος, που είχαν λήξει με 1-1.

Η διοίκηση του Παναιτωλικού
Στο Καρπενήσι βρέθηκαν αρκετά στελέχη της διοίκησης του Παναιτωλικού για να παρακολουθήσουν το πρώτο φιλικό της ομάδας του. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος Γεράσιμος Μπελεβώνης και ο Μεγαλομέτοχος Φώτης Κωστούλας. Από πλευράς ΑΕΛ για πρώτο ματς απουσίαζε ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας.

  
Πρώτο για Κάστρο



Ο Πορτογάλος Λουίς Κάστρο έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο των Αγρινιωτών. 

Σωστή διαχείριση
Σωστή διαχείριση του ματς και πολύ καλές αποφάσεις είχε ο Ευρυτάνας ρέφερι Δημήτρης Κουρλός, βγάζοντας εις πέρας με επιτυχία τον αγώνα. Το ίδιο συνέβη και για τους δυο βοηθούς κ.κ. Χρυσαφόπουλο και Δροσίνη. 

Α΄ Μέρος

Ένταση με Μόρα-Φιλάθλους
Πριν ξεκινήσει ο αγώνας υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση των φιλάθλων του Παναιωτλικού με τον αρχηγό της ΑΕΛ Βαγγέλης Μόρας. Ευτυχώς το περιστατικό έληξε γρήγορα.

Κακό ματς
Πολύ κακό ποιοτικά ήταν το ματς στα πρώτα 45΄ με τις καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.

Οι καλύτερες φάσεις
32΄: Σουτ του Νούνιτς εκτός περιοχής κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ από το τέρμα του Παναιτωλικού.
36΄: Σουτ του Καρανίκα μπλόκαρε ο Γιαννακόπουλος.
41΄: Ο Ντιας σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Ντουάρτε από κοντά μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Κρίστινσον.

Β΄ Μέρος

Βελτιώθηκε το θέαμα
Αισθητά βελτιωμένη ήταν η εικόνα των ομάδων στην επανάληψη, με το θέαμα του αγώνα να είναι καλύτερο.

Ηνία στους Αγρινιώτες
Ο γειτονικός Παναιτωλικός είχε την υπεροχή και πλησίασε σε αρκετές περιπτώσεις στο γκολ.

Σημαντικές στιγμές για «Πάναι»
Η ομάδα του Αγρινίου έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, πρώτα στο 63΄ ο Βλαντ Μοράρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρίστιτς μετά τη μπαλιά ακριβείας του Ντάλσιο, όμως πλάσαρε λίγο πάνω από το τέρμα της Θεσσαλικής ομάδας, ενώ στο 83΄ ο Ζοάν Ρομάν βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε και ο πορτιέρο της ΑΕΛ απέκρουσε σωτήρια.



Ντεμπούτο Μπούστος


Χρόνο συμμετοχής με τους «βυσσινί» πήρε στα τελευταία λεπτά και ο νεοαποκτηθείς Τζόναθαν Μπούστος. Ο 25χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Πλατένσε.

Οι καλύτερες φάσεις
63΄: Ο Ντάλσιο έκανε την μπαλιά για τον Μοράρ, που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή και πλάσαρε μόνος πάνω από την εστία του Ρίστιτς.
67΄: Ο Γιάκος έκανε την ενέργεια, πάσαρε στον Ζίφκοβιτς, που σούταρε και ο Κνετ μπλόκαρε.
74΄: Ο Φυτόπουλος σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Ρομάν στο δεύτερο δοκάρι αποκρούστηκε από αμυντικό σε κόρνερ.
75΄: Χτύπημα φάουλ του Ντάλσιο από μακρινή απόσταση απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρίστιτς.
80΄: Ο Ντίας έκανε έξοχη ατομική προσπάθειαμ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα της Λάρισας.
83΄: Ο Ρομάν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ρίστιτς, πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Λάρισας απέκρουσε σωτήρια.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Παναιτωλικός (Λούις Κάστρο): Κρίστινσον(46΄ Ρίσττις), Μόρας(46΄ Μπέρτος), Μπράλιτς(77΄ Γκόλιας), Μιχαήλ, Καρανίκας(46΄ Ζίζιτς), Ζίφκοβιτς, Φατιόν, Σεσέροβιτς(77΄ Μπούστος), Νούνιτς(46΄ Ντάουντα), Σικάβκα(46΄ Φιλίποβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς(46΄ Γιάκος)

Λάρισα (Γκόρνταν Πέτριτς): Γιαννακόπουλος(46΄ Κνετ), Μπελεβώνης(37΄ Μιμίτο), Γιοβάνοβιτς(28΄ Μπακαδήμας), Μαλής(73΄ Ντίας), Λιάβας(73΄ Μπελεβώνης), Λουσέρο(46΄ Ταχάρ), Φυτόπουλος(37΄ Τσιγγάρας), Ντάλσιο(63΄ Φυτόπουλος), Ντίας(46’  Μοράρ, 71΄ λ.τρ. Ντουάρτε), Ντουάρτε(46΄ Καββαδίας), Μπαϊροβιτς(46΄ Ρομάν)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος