Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Γεμάτο πρωταθλητές στίβου το αθλητικό κέντρο Καρπενησίου


Ο στίβος για ακόμη μια φορά δίνει δυναμικό «παρών» στο Καρπενήσι και έπεται και συνέχεια. Οι πρωταθλητές αποστάσεων προπονούνται σε ιδανικό μέρος για τους επερχόμενους αγώνες τους και ειδικά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Πάτρα το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου.  
Ήδη έχουμε αναφερθεί στο τιμ του Ηλία Γκαραβέλα(Ειδικά στους ταλαντούχους Γιώργο Τζατζιμάκη και την Κυριακή Φιλτισάκου), στον Ευρυτάνα Μάρκο Γκούρλια και στην Ευαγγελία Ζυγόρη, ενώ σε αυτούς έχουν προστεθεί οι εξαιρετικοί Γιώργος Τάσσης, Μάριος Αναγνώστου(Από τη Λαμία), Ζωή Ανδρικοπούλου(Από τα Καμένα Βούρλα), Θάνος Καλάκος, Νίκος Σάκης και τα next big thing Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτου και Γλυκερία Σκάρκου, που έχουν εντυπωσιάσει την τελευταία 2ετια. Αναγνώστου, Τάσσης(10 χιλιόμετρα) και Τζατζιμάκης(20 χιλιόμετρα βάδην) προετοιμάστηκαν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του Γκέφλε της Σουηδίας. Μάλιστα ο Αναγνώστου έκανε εκπληκτική εμφάνιση, πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ με επίδοση κάτω από τα 30 λεπτά και ήταν 18ος. Αναμένεται να ακολουθήσουν μεταξύ άλλων οι: Νίκος Τσικούρας(Από τον Τύρναβο) και Θανάσης Μακρυγιάννης, ενώ προπονούνται και  αρκετοί δρομείς από το Αγρίνιο του Μπάμπη Ποσονίδη(Γ.Ε.Α.), με τα ονόματα των: Κώστα Σταμούλη και Ηλία Αυφαντόπουλου να ξεχωρίζουν.
Όλοι οι αθλητές προτίμησαν το Casa Di Neve στον Άγιο Νικόλαο(Μόνο οι Τάσσης και Αναγνώστου διέμειναν σε ιδιωτική κατοικία), στο οποίο θα βρεθεί και φέτος με πολυπληθή αποστολή ο Γ.Σ. Γλυφάδας(26 Αυγούστου-1 Σεπτεμβίου) του επικεφαλής προπονητή Μανώλη Χάντζου, στον οποίο ανήκουν και οι: Ζυγόρη, Καλάκος και Τσικούρας. Υπεύθυνος μεταξύ άλλων του αθλητικού τομέα του ξενοδοχείου είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος του αθλητισμού και απόλυτα γνώστης του στίβου, ο Γιώργος Λαθύρης.
Στην πόλη μας βρίσκονται και διακεκριμένοι ομοσπονδιακοί προπονητές και συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Θεοδωρίδης και Παναγιώτης Χαραμής, καθώς και η σπουδαία μαραθωνοδρόμος με παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδινο το 2012 Τίνα Κεφαλά, σύζυγος του κ. Θεοδωρίδη. Το Καρπενήσι αποτελεί το δεύτερο «σπίτι» άλλωστε της Τίνας και του Δημήτρη εδώ και χρόνια. Τέλος να αναφερθεί πως οι αθλητές της ερασιτεχνικής ομάδας Marathon Club του Δημήτρη Θεοδωρίδη θα κάνουν προετοιμασία στο Καρπενήσι(Διαμονή στο Casa Di Neve) σε δυο "δόσεις" των Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά οι κυριότεροι πρωταθλητές που βρέθηκαν, βρίσκονται ή θα βρίσκονται στο Καρπενήσι:

Γιώργος Τζατζιμάκης (1999, 10& 20 χιλιόμετρα βάδην), Σύλλογος: Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Προπονητής: Ηλίας Γκαραβέλας

Κυριακή Φιλτισάκου (2000, 3& 5 χιλιόμετρα βάδην), Σύλλογος: Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος Προπονητής: Ηλίας Γκαραβέλας 

Μάρκος Γκούρλιας (1995, 3& 5 χιλιόμετρα), Σύλλογος: Α.Ο. Μυκόνου, Προπονητής: Δημήτρης ΘεοδωρίδηςΕυαγγελία Ζυγόρη(1992, 400 μέτρα), Σύλλογος: Γ.Σ. Γλυφάδας, Προπονητής: Μανώλης Χάντζος

Γιώργος Τάσσης (1997, 10 χιλιόμετρα), Σύλλογος: Τρίτων Χαλκίδας, Προπονητής: Παναγιώτης Γερακός


Μάριος Αναγνώστου (1999, 5& 10 χιλιόμετρα), Σύλλογος: Γ.Σ. Αναγέννηση Λαμίας, Προπονητής: Σάββας Κουμπούρας
Ζωή Ανδρικοπούλου (1996, 5 χιλιόμετρα, 3 χιλιόμετρα στίπλ, 1.500 μ., 800 μ.), Σύλλογος: Γ.Σ. Ηλιούπολης, Προπονητής: Μιχάλης Αναγνώστου

Γλυκερία Σκάρκου (2006, 5&10 χιλιόμετρα), Σύλλογος: Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου, Προπονητής: Παναγιώτης Χαραμής

Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη (2005, 3& 5 χιλιόμετρα). Σύλλογος: Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου, Προπονητής:Παναγιώτης Χαραμής


Νίκος Τσικούρας (1991, Μαραθώνιος), Σύλλογος: Γ.Σ. Γλυφάδας, Προπονητές: Μανώλης Χάντζος& Γιάννης Περήφανος


Θανάσης Μακρυγιάννης (1976, Μαραθώνιος) . Σύλλογος: Βέλος Παλαιού Φαλήρου
Νίκος Σάκης (1999, 1500 μ.& 3.000 μ. στίπλ), Σύλλογος: Ελληνικός Ερμής, Προπονητής: Μιχάλης Αναγνώστου

Θάνος Καλάκος (1998, 800&1.500 μ.), Σύλλογος: Γ.Σ. Γλυφάδας, Προπονητής: Μανώλης Χάντζος


Κώστας Σταμούλης (1997, 5 χιλιόμετρα). Σύλλογος: Γ.Ε. Αγρινίου, Προπονητής: Μπάμπης Ποσονίδης


Ηλίας Αυφαντόπουλος (1999, 800 μ., 1.500 μ., Σύλλογος: Γ.Σ. Γλυφάδας, Προπονητής: Μπάμπης Ποσονίδης

Tίνα Κεφαλά (1977, Πρωταθλήτρια του μαραθωνίου επί σειρά ετών )