Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Η Ευρυτάνισσα Παναγιώτα Διώτη στο ANTIRRION MASTERS, πριν από το Καρπενήσι


Μετά από έξι μήνες αποχής από τα γήπεδα, αποθεραπείας  και πολλές ατομικές προπονήσεις, η Παναγιώτα Διώτη έχει αφήσει πίσω της την άσχημη αυτή περίοδο και βάζει νέους στόχους στην καριέρα της.
H 27χρονη διεθνής ακραία στις αρχές του 2019 υπέστη μερική ρήξη υπερακανθίου (εξάρθρωση ώμου) με την ομάδα της, την ουγγρική Βάσας και μετά από μισό χρόνο ταλαιπωρίας, βρίσκεται πλέον σε ιδανική κατάσταση για να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών στην Τουρκία.
Η Παναγιώτα Διώτη αυτή την περίοδο αντί να κάνει... διακοπές πριν από την έναρξη της προετοιμασίας (17 Ιουλίου στο Καρπενήσι) της Εθνικής, κάνει εντατικά προπονήσεις για να είναι σε ιδανική κατάσταση και γι' αυτό προπονείται στο μπιτς βόλεϊ. Μάλιστα θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του ANTIRRION MASTERS χάρη στην wild card που της έδωσε ο Δήμος Ναυπακτίας. «Μετά το Ευρωπαϊκό Λιγκ είχαμε τρεις εβδομάδες ξεκούρασης πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό. Δεν ήθελα να μείνω ανενεργή όλο αυτό το διάστημα γιατί η αποχή που είχα λόγω του ώμου μου ήταν ήδη μεγάλη. Πήρα τηλέφωνο τον Κώστα Στάικο και του είπα ότι θα ήθελα να προπονηθώ στο μπιτς βόλεϊ για να παραμείνω σε καλή φυσική κατάσταση και δέχθηκε με χαρά να με προπονήσει. Αγωνίστηκα σε ένα ερασιτεχνικό τουρνουά και στη συνέχεια ήρθε η wild card για το Masters στο Αντίρριο και ευχαριστώ πολύ τον Δήμο Ναυπακτίας που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτό το υπέροχο τουρνουά» ήταν το πρώτο σχόλιο της Παναγιώτας Διώτη.
Όπως συμβαίνει με όλες τις αθλήτριες της Εθνικής, έτσι και με την Παναγιώτα, η ανυπομονησία για την έναρξη της προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό είναι εμφανής. «Χαίρομαι που τώρα θα είμαι κανονικά στην προετοιμασία. Στο Ευρωπαϊκό Λιγκ μόνο τις τελευταίες εβδομάδες μπήκα σε φουλ πρόγραμμα με επιθέσεις. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός η αλήθεια είναι από όλες μας. Το προσπαθούσαμε χρόνια και η χαρά που επιτέλους η Ελλάδα επέστρεψε σε τελική φάση ευρωπαϊκού είναι μεγάλη. Θα αντιμετωπίσουμε ομάδες παγκοσμίου κλάσης, αλλά δεν θα έχουμε άγχος και ό,τι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε, καλό θα μας κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες μας θα δώσουμε το 100%».
Η Παναγιώτα Διώτη σχολίασε την νέα μεταγραφή του ΠΑΟΚ, την Σλοβένα Ντάρια Έρζεν, με την οποία ήταν συμπαίκτρια στην ουγγρική Βάσας και ήταν μάλιστα συγκάτοικοι. «Η Ντάρια είναι πολύ καλό παιδί και χαρακτήρας, αλλά πολύ χαμηλών τόνων. Δεν θα την δεις να πανηγυρίζει έξαλλα, αλλά την δουλειά της στο γήπεδο θα την κάνει και με το παραπάνω. Είναι πολύ βασικό που είναι ακόμα μικρή, εξελίξιμη και τα στοιχεία της θα βοηθήσουν πολύ τον ΠΑΟΚ».


Πηγή: fosonline.gr