Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Γκρουπ πρωταθλητών στίβου του Ηλία Γκαραβέλα στο Καρπενήσι











Οι πρωταθλητές στίβου της Εθνικής Ομάδας έχουν αρχίσει να προπονούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου εδώ και λίγες ημέρες εν όψει τον επερχόμενων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.
Συνολικά στην πόλη μας βρίσκεται ένα γκρουπ 11 βαδιστών και δυο αντοχής του διακεκριμένου προπονητή Ηλία Γκαραβέλα, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι πρωταθλητές Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα τον Άγιο Νικόλαο και στο Casa Di Neve διαμένει ο  πρωταθλητής Ελλάδας(Γεννημένος το 1999) και χρυσός βαλκανιονίκης του βάδην Γιώργος Τζατζιμάκης του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο νεαρός βαδιστής έχει πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 των 20 χιλιομέτρων βάδην που θα γίνει στο Γκέφλε της Σουηδίας, κάνοντας χρόνο 1:25:46 στο διεθνές μίτινγκ που έγινε στο Λουγκάνο της Ελβετίας τον περασμένο Μάρτιο. Είναι επίσης κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ εφήβων στα 10 χιλιόμετρα με 41:24, ενώ το περασμένο καλοκαίρι έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, καθώς ήταν 11ος στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Τον Μάρτιο αναδείχτηκε Πανελληνιονίκης νέων στα 20 χιλιόμετρα βάδην. 
Στο Καρπενήσι βρίσκεται και η Κυριακή Φιλτισάκου, γεννηθείσα το 2000(Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος).  Η ταλαντούχα  πρωταθλήτρια, σε όλες τις κατηγορίες μέχρι σήμερα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην νεανίδων του 2018 στη Σερβία με χρόνο 51:59. Λίγα χρόνια πριν ως κορασίδα είχε καταφέρει να πλασαριστεί στην έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 που είχε γίνει στην Τιφλίδα τερματίζοντας σε 24:21 στα 5χλμ. βάδην. Πέρυσι έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 3 χιλιόμετρα.  Οι δυο αθλητές του 32χρονου προπονητή Ηλία Γκαραβέλα έλαβαν μέρος και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό κύπελλο της Λιθουανίας(Άλιτους), με την Φιλτισάκου να αναδεικνύεται 7η και τον Τζατζιμάκη να εγκαταλείπει. Προπονούνται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 της Σουηδίας(11-14 Ιουλίου).
Παράλληλα συμμετέχουν και άλλοι αθλητές του κ. Γκαραβέλα βάδην και αποστάσεων εν όψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Πρωταθλητές Ελλάδας. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια 5-10 χιλιομέτρων βάδην Έφη Σαλμά(2000, Ίκαρος Νέας Ιωνίας), την πρωταθλήτρια παγκορασίδων Αναστασία Αντωνοπούλου(2004, Ίκαρος Νέας Ιωνίας) ,που διατηρεί μια από τις καλύτερες επιδόσεις φέτος στην Ευρώπη, την πρωταθλήτρια παγκορασίδων Κυριακή Παππά(2003, Ίκαρος Νέας Ιωνίας) και άλλα ανερχόμενα ταλέντα.
Στο ίδιο ξενοδοχείο βρίσκεται επίσης και ο Ευρυτάνας πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Μάρκος Γκούρλιας, τον οποίο θα φιλοξενήσουμε σε νεότερο αφιέρωμα-συνέντευξη.