Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Γ.Σ. Άτλας-Πρωτέας Λαμίας 70-42

«Αέρας» Β΄ ΕΣΚΑΣΕ για τον Άτλαντα, που επιβλήθηκε εύκολα με 70-42 του Πρωτέα Λαμίας.
Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 1 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά εμφανίστηκε συσπειρωμένος για την επίτευξη του στόχου του και ήταν κυρίαρχος στο παρκέ. Με όμορφο μπάσκετ έφτασε σε μια αρκετά άνετη νίκη, βρισκόμενος με το «1,5 πόδι» στην παραπάνω κατηγορία. Εντυπωσιακή παρουσία για τους: Δημήτρη Σεριανάι και Θωμά Χονδρό, που πέτυχαν από 21 πόντους, με τον Γ.Σ.Α. να φτάνει στο 2 στα 2 στη 2η φάση και να συνεχίζει την αήττητη πορεία του.
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη, ύστερα από την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας έπαιζε ένα από τα τελευταία του «χαρτιά» για την πρώτη 2αδα. Έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και περιορίστηκε σε μια εύκολη ήττα, κατεβαίνοντας με μόλις 8 αθλητές. Ο Κώστας Λούβαρης τελείωσε το ματς με 12 πόντους.
Οι υποχρεώσεις των ομάδων για τον όμιλο ολοκληρώνονται την Κυριακή 9 Ιουνίου. Οι Καρπενησιώτες θα υποδεχτούν το Μαυρομάτι, ενώ οι Λαμιώτες αντιμετωπίζουν τα Φάλαρα.

Μειωμένο ενδιαφέρον
Δεν παρατηρήθηκε υψηλή συμμετοχή των θεατών σε αυτό το ματς. Ωστόσο δεν απουσίασε το τύμπανο των φίλων του Άτλαντα. 


Οι δυο «φονιάδες»

 












Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) και Θωμάς Χονδρός(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχαν από 21 πόντους ο καθένας. Μάλιστα σκόραραν 3 και 2 εύστοχα 3ποντα αντίστοιχα.


10 στα 10
Ο Άτλας μετρά 10 νίκες σε ισάριθμα ματς. Μάλιστα επικράτησε για 3η φορά σε ισάριθμα παιχνίδια του Πρωτέα.

«Αέρας» εκλογών
 

Επανεμφανίστηκαν με τη φανέλα του Άτλαντα οι: Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία αριστερά), Δημήτρης Λερογιάννης(Φωτογραφία κέντρο) και Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία δεξιά). Δεν έπαιξε μόνο ο Χρήστος Κακαβάς. Ο δεύτερος μάλιστα διεκδίκησε ως επικεφαλής με την παράταξη του τον Δήμο Καρπενησίου, οι Κουτρομάνος και Κακαβάς είχαν υψηλές εκλόγιμες θέσεις, ενώ πολύ καλά τα πήγε και ο Κουρλός.

Μια «ανάσα» από την άνοδο
Οι Καρπενησιώτες βρίσκονται πολύ κοντά στην επιστροφή του στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία αγωνίστηκαν την περίοδο 2015-2016. Αρκούνται και με ήττα έως 5 πόντους από το Μαυρομάτι.

Ο έμπειρος Λούβαρης


Για τους φιλοξενούμενους ο Κώστας Λούβαρης(Φωτογραφία) πέτυχε 12 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ένα λιγότερο είχαν οι: Κώστας Μπουντής και Ανδρέας Αραπάι. 


Εντυπωσιακή έναρξη
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντα μπήκε δυναμικά στο παρκέ και προηγήθηκε με 21-6.


Διαφορά 20 πόντων
Ο νικητής κρίθηκε νωρίς, καθώς οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ημίχρονο στο +20(41-21). Έκαναν ένα επιμέρους 20-15 στη δεύτερη περίοδο.

Σταθερά ψηλά
Κατά δυο αυξήθηκε η διαφορά, καθώς ο Γυμναστικός είχε ένα επιμέρους 16-14 στο τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο 57-35.

«Εκτοξεύθηκε» ο Άτλας
Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα επιμέρους 13-7 στην τελευταία περίοδο, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στο τελικό 70-42.

Τα δεκάλεπτα
21-6, 41-21, 57-35, 70-42

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 8(1), Μουστάκης, Κουρλός 1, Κουτρομάνος 6, Σεριανάι Κ. 2, Σεριανάι Δ. 21(3), Μαντέκας 4, Χονδρός 21(2), Σαμαντάς 2, Πανόπουλος 2, Δροσίνης 3, Λερογιάννης

Πρωτέας (Νώντας Μπλούχαρης): Μπουντής 11, Αραπάι11, Μαρινάκης 5, Στραβοσκούφης 1, Μαλλής 2, Λούβαρης 12(1), Μπάκας, Γαλανόπουλος

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄:  Γιάννης Μπουμπουρής



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος