Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Παμπαίδες: Γ.Σ. Άτλας-Έσπερος Λαμίας Α΄ 53-47

Συγκλονιστικός ο Άτλας, ο οποίος μετά από δυο παρατάσεις κατέβαλλε με 53-47 τον δυνατό Έσπερο Λαμίας Α΄.
Η εξ αναβολής αναμέτρηση έγινε το Σάββατο 1 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και άρχισε στις 2. Ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστική του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά κατέβαλλε εξαιρετική προσπάθεια, με επιμονή, πείσμα  και κέρδισε για 2η φορά τον αντίπαλο του σε ισάριθμαματς. Οι Καρπενησιώτες εδραιώθηκαν στις πρώτες θέσεις, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Παναγιώτης Δροσίνης έκλεισε το ματς με 15 πόντους. Ο Γ.Σ.Α. έχει πλέον 6 νίκες και 2 ήττες.
Ο Έσπερος Λαμίας Α΄ του Μάνθου Σοφογιάννη σε διάστημα λίγων ωρών ταξίδεψε ξανά στο γειτονικό Καρπενήσι και έκανε πολύ καλή Τρίτη περίοδο, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ. Παρόλα αυτά γνώρισε την 2η του σε 11 ματς στη διοργάνωση και θα διεκδικήσει με τη «συμπολίτισσα» Αναγέννηση την πρόκριςη. Με 19 πόντους τελείωσε τη συνάντηση ο Κώστας Μαντανίκας. 
Οι Καρπενησιώτες αναμένουν τον ορισμό του επόμενου τους αγώνα, ενώ οι Φθιωτοί δίνουν ματς πρόκρισης κόντρα στην Αναγέννηση τη Δευτέρα 3/6

Τον «υπέταξε» ξανά
Οι μοναδικές ήττες των Λαμιωτών έχουν σημειωθεί από τον Άτλαντα.

Σε 24 ώρες
Ο Έσπερος αγωνίστηκε σε διάστημα 24 ωρών δυο φορές στο Καρπενήσι, καθώς την Παρασκευή(31/5) είχε επικρατήσει με 35-62 της Π.Α.Κ.

Πρώτο Γραβιά
Για τον Άτλαντα πρωτοεμφανίστηκε με επιτυχία ο Γιώργος Γραβιάς.

Διαιτησία-σεμινάριο


Ο Καρπενησιώτης ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας(Φωτογραφία) έκανε μια ακόμη εξαιρετική διαιτησία σε ένα αρκετά δύσκολο ματς, αποσπώντας τα εύσημα των εκπροσώπων των ομάδων. Μάλιστα ο κ. Χουσιάδας διεύθυνε τρία παιχνίδια σε δυο ημέρες, όλα με επιτυχία. 


Ταλέντο ο Δροσίνης


Τις ικανότητες του έδειξε για ένα ακόμη ματς ο αρχηγός του Άτλαντα Παναγιώτης Δροσίνης(Φωτογραφία), που σημείωσε 15 πόντους με καθοριστικά καλάθια. Ο Γεράσιμος Ανδρέου τον ακολούθησε με 9. 


Παρουσία Ι. Σοφογιάννη


Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Γιάννης Σοφογιάννης(Φωτογραφία), προπονητής της ανδρικής ομάδας του Εσπέρου, η οποία συμμετέχει στη Β΄ Εθνική.

Κοντά στους 20 


Για τους φιλοξενούμενους ο Κώστας Μαντανίκας(Φωτογραφία) έβαλε19 πόντους με τρεις τρίποντες «βόμβες». Διψήφιος με 10 ήταν και ο αρχηγός Νίκος Κεφαληνάκης. 


Περνά ο νικητής
Ορατό φαντάζει το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας Εσπέρου Α΄, Αναγέννησης και Άτλαντα. Οι Καρπενησιώτες δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης(Περνά μόνο ο 1ος). Ο νικητής του αγώνα του Έσπερου με την Αναγέννηση θα προκριθεί και στην επόμενη φάση.

Θετικό ξεκίνημα
Με το οριακό 8-7 προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο  ο Γυμναστικός. Με ένα επιμέρους 15-11 έφτασε στο 23-18, με το οποίο ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο. 

Ανατροπή δεδομένων
Η ομάδα του Μάνθου Σοφογιάννη ύστερα από ένα εποικοδομητικό τρίτο δεκάλεπτο(9-20 το επιμέρους) πέρασε μπροστά με 32-38. Τελικώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 43-43, ύστερα από ένα επιμέρους 11-5.

Στις δυο παρατάσεις
Η συνάντηση κρίθηκε μετά από δυο παρατάσεις, με τη δεύτερη να είναι καθοριστική, αφού ο Άτλαντας ξέφυγε και οδηγήθηκε στο τελικό 53-47. Με 5 φάουλ αποχώρησε ο σέντερ των νικητών Βαγγέλης Μάκκας.

Τα 8λεπτα
8-7, 23-18, 32-38, 43-43, 47-47, 53-47

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Τσιγαρίδας 8(2), Σταμούλης, Κουτούμπας, Μόκκας 8, Γραβιάς 6, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτσιούμπας, Μπλαζιέβσκι 1, Δροσίνης 15, Κολοκώτσιος, Ανδρέου 9, Μάκκας 6

Έσπερος Λαμίας Α΄ (Μάνθος Σοφογιάννης): Τσιαμούρας 5, Μαντανίκας 19(3), Χαρίλας 3(1), Καραχρήστος, Σανιδάς 3(1), Δαραβέλιας, Ζημιανίτης, Βλαχάκης 2, Κεφαληνάκης 10, Ζιάκας, Πιλάτος 5, Τσουκάρας

Διαιτητής:  Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος