Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Παμπαίδες: Έσπερος Λαμίας Α΄-Γ.Σ. Άτλας 38-40

Το αήττητο του Εσπέρου Λαμίας Α΄ «έσπασε» η εξαιρετική ομάδα του Άτλαντα, που επικράτησε των αντιπάλων της με σκορ 38-40.
Το παιχνίδι έγινε την Παρασκευή 24 Μαΐου στο ΔΑΚ Λαμίας και άρχισε στις 4. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ(ΣΤ΄ Όμιλος).
Ο Έσπερος Λαμίας Α΄ του Μάνθου Σοφογιάννη μετά από ένα σερί 8 θετικών αποτελεσμάτων υποχρεώθηκε στο πρώτο του αρνητικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Λαμίας προσπάθησε για το come back στο τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν έφτασαν οι 14 πόντοι του πολύ καλού Νίκου Κεφαληνάκη. 
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά πέτυχε μια πανάξια νίκη και διατηρεί και αυτός ελπίδες πρωτιάς(Δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη σε αυτές τις ηλικίες) σε τριπλή ισοβαθμία με Αναγέννηση και Έσπερο Α΄. Μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και κράτησε το υπέρ του σκορ ως το τέλος. Παναγιώτης Δροσίνης με 11 και Γεράσιμος Ανδρέου με 10 ηγήθηκαν του σκοραρίσματος. Η προσπάθεια των παιδιών απέδωσε «καρπούς», έχοντας πλέον 4 νίκες και 2 ήττες.
Οι Καρπενησιώτες αγωνίζονται ξανά το Σάββατο 25/5 απέναντι στα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη εκτός έδρας και ώρα 5. Οι Λαμιώτες θα παίξουν ξανά σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 3 Ιουνίου με την Αναγέννηση Λαμίας.

Δεύτερο σερί στη Λαμία
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά δίνει νέο εκτός έδρας ματς το Σάββατο 25/5 στη Λαμία απέναντι στα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

Ο Κεφαληνάκης 1ος
Για τους ηττημένους ο Νίκος Κεφαληνάκης είχε 14 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Κώστας Μαντανίκας πέτυχε 8 με εξίσου μια τρίποντη «βόμβα»

«Έσπασε» το αήττητο
Στην πρώτη τους ήττα υποχρώθηκαν οι μικροί του Έσπερου Λαμίας Α΄ απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Άτλαντα.

«Δίδυμο» επιτυχίας

 











Ο Παναγιώτης Δροσίνης(Φωτογραφία αριστερά) πρώτευσε με 11 πόντους για τον Άτλαντα και ακολούθησε ο Γεράσιμος Ανδρέου(Φωτογραφία δεξιά) με 10.

Μπροστά με 6
Δυναμική αρχή έκανε στο παιχνίδι ο Άτλας. Προηγήθηκε στο πρώτο 8λεπτο με 5-12, ενώ έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 15-21. Η δεύτερη περίοδος είχε ένα επιμέρους 10-9 υπέρ του Εσπέρου.

«Ατλαντική απόδραση»
Η διαφορά μετά τη λήξη της τρίτης περιόδου μειώθηκε στους 4. Ο Έσπερος έκανε ένα επιμέρους 6-5 μετά από ένα «κλειστό» 8λεπτο. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφερε να διατηρήσει την σπουδαία νίκη του, ύστερα από ένα επιμέρους 12-10 υπέρ των Λαμιωτών(Τελικό 38-40).

Τα 8λεπτα
5-12, 15-21, 26-30, 38-40

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας Α΄ (Μάνθος Σοφογιάννης): Λύκος 2, Μαντανίκας 8(1), Χαρίλας 5(1), Σανιδάς, Τσουκαράς 1, Δαραβέγιας, Τσιαμούρας 2, Βλαχάκης, Ζημιανίτης 3(1), Κεφαληνάκης 14(1), Ζιάκας 1, Πιλάτος 2

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Τσιγαρίδας 3(1), Σταμούλης, Κουτούμπας 3(1), Μόκκας 4, Τουφεκούλας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπλαζιέβσκι, Δροσίνης 11, Κολοκώτσιος 2, Ανδρέου 10, Μάκκας 7

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Τσιαμούρας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Λαδάς (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Καραχρήστος

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου