Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Γ.Σ. Ιτέας 59-61

Μέσα από τα χέρια του έχασε τη νίκη ο Άτλας, με την Ιτέα να ανατρέπει μια διαφορά 17 πόντων και να επικρατεί στο φινάλε με το καθοριστικό 59-61.
Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου την Κυριακή 17 Μαρτίου. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά για τρία δεκάλεπτα ήταν εξαιρετικός, έχοντας προηγηθεί με μεγάλη διαφορά και όλα έδειχναν πως θα αρχίσει με το «δεξί». Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο υπέστη μπλακ-άουτ, γνωρίζοντας κομβική ήττα για τη συνέχεια. Η πορεία της ομάδας είναι αν μίτοι άλλο επιτυχημένη, ανεξαρτήτως της ήττας αυτής. Ο Δημήτρης Σεριανάι ηγήθηκε για ένα ακόμη παιχνίδι των Καρπενησιωτών με 31 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο.
Η Ιτέα του Χρήστου Μωραΐτη έδειξε ψυχραιμία και είχε το καθαρό μυαλό, φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη σε μια «απόρθητη» έδρα. Οι φιλοξενούμενοι «ξύπνησαν» στο τελευταίο δεκάλεπτο με πολύ καλή άμυνα και επίθεση. Το θετικό αποτέλεσμα τους δίνουν αρκετές πιθανότητες διεκδίκησης της πρώτης θέσης, που οδηγεί στον τελικό. Είχαν σε μεγάλη ημέρα τον αρχηγό Θοδωρή Αναγνωστάκο(1ος σκόρερ τους με 27) και τον Στέφανο Τσιριπέρου, που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και έξω από τα 6,75.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά την Κυριακή 31 Μαρτίου. Οι Καρπενησιώτες θα αγωνιστούν στη Μαλεσίνα με την τοπική δυνατή Αναγέννηση, ενώ το συγκρότημα της Φωκίδας υποδέχεται τον Άρη Αμφίκλειας.

Κατάμεστο γήπεδο
Για ένα ακόμη παιχνίδι δεν έλλειψε το δυναμικό «παρών» των φιλάθλων του Άτλαντα.


Ίδια δυάδα
Ο Αλέξανδρος Κοτσιμπός και ο Αντώνης Πατάγιας σφύριξαν και αυτό το παιχνίδι μετά το ματς της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ Π.Α.Κ.-Φάλαρα.

1η ήττα
Η ομάδα παίδων του Άτλαντα ηττήθηκε για πρώτη φορά στην έδρα της, στη διετία που συμμετέχει στο εν λόγω πρωτάθλημα. Παράλληλα σταμάτησε ένα εντυπωσιακό σερί 13 νικών.

Δυο πρωταγωνιστές


Για τους νικητές ο Θοδωρής Αναγνωστάκος(Φωτογραφία) με 27 πόντους και ο Στέφανος Τσιριπέρου με 20 ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Μάλιστα σημείωσαν από 3 και 4 τρίποντα αντίστοιχα.



Δυσκολία στο 24αρι
Δεν διορθώθηκε το πρόβλημα που παρουσίασε το χρονόμετρο των 24΄΄, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος των γηπεδούχων Γιάννης Μπουμπουρής να κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου.

Όλο το βάρος σε αυτόν


Περισσότερους από τους μισούς πόντους των γηπεδούχων σημείωσε ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία), σταματώντας στους 31 με ένα εύστοχο 3ποντο. Ο Στέφανος Μήτσιος ήταν και αυτός διψήφιος με 10. 



Σύλλογος Α΄ ΕΣΚΑΣΕ
Ο Γ.Σ. Ιτέας διατηρεί παράδοση στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Η ανδρική του ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, με αρκετούς αθλητές των παίδων να αγωνίζονται σε αυτή.

Μπροστά οι φιλοξενούμενοι
Ύστερα από ένα ενδιαφέρον πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-15.

Το δεκάλεπτο του Άτλαντα
Πήρε τα πάνω του στη δεύτερη περίοδο ο Άτλας με εντυπωσιακή άμυνα και επίθεση. Έκανε ένα επιμέρους 23-7 και προηγήθηκε με 34-22, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση.

Διεύρυνε το προβάδισμα
Το συγκρότημα του Άγγελου Σαμαντά αύξησε κατά δυο τη διαφορά του στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε με 52-38 υπέρ του. Το επιμέρους σκορ ήταν 18-16. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί ακόμη και με +17.

«Τούμπα» το παιχνίδι


Τα πάνω-κάτω ήρθαν στην τελευταία περίοδο, στην οποία η Ιτέα με ένα επιμέρους 7-23 ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα και επικράτησε με 59-61, έχοντας «χρυσό» σκόρερ στο φινάλε τον Στέφανο Τσιριπέρου(Φωτογραφία).

Εκτός αγώνα
Από πλευράς φιλοξενούμενων οι: Χαλκιάς και Μουσταφάι συμπλήρωσαν 5 ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
11-15, 34-22, 52-38, 59-61

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας, Κατσαρός, Κρίκας, Ανδρέου 4, Σεριανάι Κ. 2, Μανταλιός, Κάππας, Ελεζάι, Σεριανάι Δ. 31(1), Μήτσιος 10, Δροσίνης 6, Μπουμπουρής 6

Γ.Σ. Ιτέας (Χρήστος Μωραΐτης): Μαναίος, Λάμπρου, Χαλκιάς 4, Μολές, Αναγνωστάκος 27(3), Κατσίμπρας, Περδίκης 8, Μουσταφάι 2, Τζαμτζής, Τσιριπέρου 20(4), Λάιος

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής





































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος