Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Φραγκίστα-Ραπτόπουλο 1-0

Μια «ανάσα» από την είσοδο της στα Play off βρίσκεται η Φραγκίστα, η οποία στο ντέρμπι της Δυτικής Ευρυτανίας κατέβαλλε με 1-0 το Ραπτόπουλο.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 17 Μαρτίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε με καθυστέρηση 25 λεπτών(15:25), καθώς υπήρξε πρόβλημα με τη μη ύπαρξη γραμμών στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό την παρουσία ελάχιστων φιλάθλων.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα λίγες ημέρες μετά τον τελικό κυπέλλου πήρε πολύτιμη νίκη. Ο προαναφερθείς προπονητής-παίχτης της σκόραρε το νικητήριο γκολ στο α΄ μέρος, ενώ είχε και δοκάρι. Οι ΑΠΟΔΦ κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και να εδραιωθεί στην 4η θέση με 16 πόντους και βρίσκεται κοντά στη συμμετοχή στα μπαράζ μετά από 11 χρόνια.
Το Ραπτόπουλο έκανε μια ακόμη αξιόλογη προσπάθεια, η οποία δεν συνδυάστηκε στις λεπτομέρειες με κάποιον βαθμό. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρια με τους: Θωμά Πέτσα και Ηλία Στασινό, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση. Το ακριτικό συγκρότημα έμεινε στο αρνητικό -2.
Για την 13η αγωνιστική οι γηπεδούχοι θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Η Δόξα θα υποδεχτεί τον ΑΠΟΚ μια ημέρα αργότερα, στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι.

Κερκίδα Ποταμιάς
Το ντέρμπι της Δυτικής Ευρυτανίας παρακολούθησαν περίπου 10 θεατές, εκ των οποίων αρκετοί ήταν ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς. 


Μπαράζ 11 χρόνια μετά
Η Φραγκίστα θα συμμετάσχει μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια στα Play Off. Την περίοδο 2007-2008, έχοντας αρκετούς ποιοτικούς Φθιωτούς ποδοσφαιριστές στο ενεργητικό της τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια, όμως έχασε τον τίτλο σε διπλούς τελικούς από την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας. Συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου, τον «ξενιτεμό» από το γήπεδο της και την έλλειψη προπονήσεων η χρονιά του συλλόγου είναι με το παραπάνω επιτυχημένη.

Καθυστέρηση λόγω γραμμών
Η συνάντηση άρχισε με 25λεπτη καθυστέρηση, καθώς δεν φαινόντουσαν καθόλου οι γραμμές του γηπέδου. Τελικά χρησιμοποιήθηκε μαρμαρόσκονη από τη γηπεδούχο ομάδα την ύστατη στιγμή. Υπήρξε κίνδυνος για μη διεξαγωγή του αγώνα με υπαιτιότητα της Φραγκίστας. 



Πολυθεσίτης «Κάτσα»


Τις επιτυχείς υπηρεσίες του κάτω από την εστία των νικητών προσέφερε ο Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία), που διατήρησε το «μηδέν». Απουσίαζε ο βασικός τερματοφύλακας Χρήστος Σάλτης.

Ενθαρρυντική εικόνα
Το Ραπτόπουλο έκανε μια αρκετά καλή προσπάθεια, παρότι δεν συνδυάστηκε με βαθμό. Στα άλλα δυο ματς θα προσπαθήσει να καλύψει το -2, ώστε να μην ξεκινήσει με αρνητικό πρόσημο το επόμενο πρωτάθλημα.

Οδηγίες Ιωάννας
Η φίλη της ομάδας Ιωάννα Παπαδήμου, κόρη του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Παπαδήμου έδινε οδηγίες στους παίχτες του Ραπτοπούλου. Μάλιστα ο μικρότερος αδερφός της Αλέξανδρος πέρασε στο γήπεδο στο τέλος του παιχνιδιού.


Δυο απομακρύνσεις
Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος απομάκρυνε στο 16΄ και στο 70΄ από έναν άνθρωπο, που κάθονταν στον πάγκο του Ραπτοπούλου. 




Α΄ Μέρος

Προβάδισμα Φραγκίστας
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ πολύ νωρίς και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

Στην πρώτη τελική το νικητήριο


Μόλις στην πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης η Φραγκίστα προηγήθηκε. Ο Πάνος Ράπτης στο 19΄ πάσαρε στον Μάκη Ζήκα(Φωτογραφία), που με χαμηλό σουτ σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Λάμπρου Παπαδήμου και έκανε το 1-0. Ο προπονητής-παίχτης των γηπεδούχων έφτασε τα 5 γκολ, σκοράροντας ένα ακόμη καθοριστικό τέρμα.





Αλλαγή στην εστία

 












Ο Λάμπρος Παπαδήμος(Φωτογραφία αριστερά) έδωσε τη θέση του στον Θοδωρή Παπαδήμο(Φωτογραφία δεξιά) κάτω από τα γκολπόστ. Ο δεύτερος είχε πολύ καλή παρουσία.


Έψαξε δεύτερο


Στο αντίπαλο δοκάρι και άουτ κατέληξε το σουτ του Μάκη Ζήκα στο 32΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κώστας Μπούκας(Φωτογραφία) αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 




Οι καλύτερες φάσεις
19΄: Ο Ράπτης πάσαρε στον Ζήκα, που με χαμηλό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της Δόξας και έκανε το 1-0.
24΄: Μακρινό σουτ του Μαραγκούλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσαδούρου.
29΄: Ο Ζήκας τροφοδότησε τον Μπούκα, ο οποίος έδωσε στον Καζάκο, που σούταρε από έξω αριστερά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ραπτοπούλου.
32΄: Ωραίο σουτ του Ζήκα εκτός περιοχής και αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδήμου Θ. και έφυγε άουτ.
34΄: Ο Παπαντζίμας πάσαρε στον Πιπέρα, σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον Κατσαδούρο.
35΄: Ο Ζαγκότσης βρήκε τον Ράπτη, που σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Μπούκα από καλή θέση έφυγε πάνω από την εστία του Ραπτοπούλου.
43΄: Μακρινό δυνατό σουτ του Κώτσια κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Διατήρηση «τριπόντου»
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους «τρίποντο» μετά από αμφίρροπη επανάληψη.

Μοναδικές ευκαιρίες


Οι δυο ομάδες απώλεσαν από μια κλασική ευκαιρία. Πρώτα κοντά στο γκολ έφτασε το Ραπτόπουλο στο 48΄ με τον Λάμπρο Παπαντζίμα(Φωτογραφία αριστερά) να νικιέται από τον Κώστα Κατσαδούρο. Η Φραγκίστα είχε σημαντική φάση στο 69΄ με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία κέντρο), αλλά το πλασέ του έδιωξε προ της γραμμής σε κόρνερ ο Φάνης Ντζίμας(Φωτογραφία δεξιά).




Εντυπωσιακό δοκάρι


Ένα πολύ όμορφο τέρμα πήγε να σημειώσει ο Θωμάς Πέτσας(Φωτογραφία) στο 59ο λεπτό, όταν το γυριστό σουτ που επιχείρησε μετά το κόρνερ του Παναγιώτη Κώτσια προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Κατσαδούρου και έφυγε άουτ.  


Παρόμοια κατάληξη


Ένα ακόμη δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι πέντε λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Ηλία Στασινού(Φωτογραφία).



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Πάσα του Καζάκου στον Ζήκα, το σουτ του δεύτερου απέκρουε σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία ο Παπαδήμος Θ.
48΄: Ο Πιπέρας έβγαλε κάθετη πάσα στον Παπαντζίμα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Κατσαδούρος τον πρόλαβε την ύστατη στιγμή.
59΄: Κόρνερ του Κώτσια από δεξιά, γυριστό σουτ του Πέτσα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας και έφυγε άουτ.
64΄: Ο Στασινός Η. επιχείρησε μακρινή σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε σε κόρνερ, αφού υπήρξε επαφή του τερματοφύλακα.
69΄: Ο Ζήκας τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο , ο οποίος πλάσαρε προ του αντίπαλου τερματοφύλακα και ο Ντζίμας έδιωξε προ της γραμμής σε κόρνερ.
84΄: Χτύπημα φάουλ του Ζαγκότση από δεξιά, κεφαλιά του Μάκκα από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα της Δόξας.
85΄: Ο Μπούκας πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαδήμου Θ.
86΄: Ο Μπούκας μετά από πάσα του Καμαρέτσου σούταρε εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου μπλόκαρε.

Κίτρινες Κάρτες
Ράπτης, Κετσιλής, Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας, Παπαδήμος Λ.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Γενιτσαρόπουλος, Ράπτης, Ζαγκότσης, Κετσιλής
Ραπτόπουλο: Πέτσας, Στασινός Η., Κοτούλας, Παπαδήμος Θ.

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας η σημερινή, η οποία μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην είσοδο στα μπαράζ. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι και πιστεύω πως αν ήμασταν πιο σοβαροί θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αρκετά λάθη και δεχτήκαμε πίεση από τον αντίπαλο, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και ακόμα περισσότερα στην ομάδα του Ραπτοπούλου, που τα παιδιά παρά τα πολλά προβλήματα που έχουν καταφέρνουν να κρατάνε την ομάδα του χωριού τους ακόμη ζωντανή. Τους εύχομαι καλή συνέχεια.!».


*Το Ραπτόπουλο κατεβαίνει στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς διοικητική και προπονητική υποστήριξη.

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Μπισμπίκης Φ.(83΄ Λάμπρου), Ράπτης, Μάκκας, Κετσιλής Α., Μπούκας, Ζαγκότσης, Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας, Καζάκος(57΄ Καμαρέτσος)

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Λ.(21΄ Παπαδήμος Θ.), Κοτούλας Η., Στασινός Χ., Ντζίμας, Πέτσας, Μαραγκούλας(90΄ Παπαδήμος Α.), Μπισμπίκης Β., Παπαντζίμας, Πιπέρας(69΄ Στασινός Σ.), Κώτσιας, Στασινός Η.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος