Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Κ16: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-4

Με το εμφατικό 0-4 πέρασε νικηφόρα από το Καρπενήσι η Κ16 της ΕΠΣ Φθιώτιδας ενάντια στην γηπεδούχο ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 2.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων Κ16 του 7ου ομίλου, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 70 θεατών.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα γνώρισε την πιο μεγάλη σε έκταση ήττα της στο πρωτάθλημα, χωρίς να μπορέσει να έχει αυτή την φορά την καλή εικόνα που παρουσίασε ενάντια σε Θεσσαλία και Εύβοια. Αμυνόταν και στα 80΄ λεπτά του ματς και στο πρώτο 30λεπτο είχε περιορίσει αρκετά τον αντίπαλο.
Η Φθιώτιδα του Θανάση Νεοχωρίτη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και προηγήθηκε στο 32΄ με τέρμα του Χρηστου Σύρμου. Στην επανάληψη ήταν πιο αποτελεσματική σκοράροντας δυο φορές με τον Βασίλη Τρούμπουλο, ενώ 4 λεπτά πριν το τέλος ο Αντώνης Δραχτίδης έγραψε το τελικό 0-4.
Την επόμενη (4η) η Ευρυτανία αγωνίζεται στις 4 Ιανουαρίου του 2019 εκτός έδρας με την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ η Φθιώτιδα ταξιδέψει στην Εύβοια. Η ΕΠΣΦ έφτασε τους 6 βαθμούς, εδραιώθηκε στη δεύτερη προνομιούχο θέση, ενώ η Ευρυτανία παραμένει χωρίς βαθμό.

Περίπου 70
Το παιχνίδι της Κ16 έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών, κάτω από ηλιοφάνεια όμως με χαμηλή θερμοκρασία.


Η πιο εύκολη
Η Ευρυτανία γνώρισε την πιο εύκολη ήττα της και δε μπόρεσε αυτή την φορά να είναι ανταγωνιστική. Αρκετοί ποδοσφαιριστές της δεν έχουν επίσημες παραστάσεις με σύλλογο.

Παρουσία ΕΠΣΕ
Πλην 2 απουσιών τα 7 από τα 9 μέλη της νέας διοίκησης της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας παρακολούθησαν το ματς. Το παρών έδωσαν στο γήπεδο οι: Γιώργος Παπαντζίμας (Πρόεδρος), Νίκος Δροσίνης, Παναγιώτης Κολλημένος (Αντιπρόεδροι), Άρης Τσιούνης (Γενικός Γραμματέας), Δημήτρης Αθανασόπουλος (Ταμίας), Ηλίας Γκαλιμάνης (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας) και Βασίλης Στασινός (Αναπληρωτής Ταμίας). Απουσίαζαν μόνο τα μέλη: Μάκης Κακιώρης και Γιάννης Μαντζιούτας. Κοντά στις μικτές για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν το μέλος της επιτροπής μικτών ομάδων και επί σειρά ετών γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.


Ο νέος της επιτροπής διαιτησίας
Την αναμέτρηση παρακολούθησε και το νέο μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ο παλιός ρέφερι Δήμος Μπράζιας.


Σε θέση ισχύος
Αρκετές πιθανότητες πρόκριση συγκεντρώνει η πολύ καλή ομάδα νέων της ΕΠΣΦ.

Α΄ Μέρος

Κατοχή ΕΠΣΦ
Στο πρώτο 40λεπτο η φιλοξενούμενη Φθιώτιδα είχε την κατοχή της μπάλας, όμως ελάχιστες ήταν η τελικές προσπάθειες προς την εστία.

Βρήκε το γκολ από Σύρμο


Η ομάδα του Θανάση Νεοχωρίτη προηγήθηκε στο 32΄ μετά από συνεργασία των Σπύρου Τρούμπουλου-Χριστόφορου Αρβανίτη, ο Χρήστος Σύρμος από το ύψος του πέναλτι με ψηλοκρεμαστό πλασέ πραγματοποίησε το 0-1.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Αρβανίτης σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.
13΄: Ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και την κεφαλιά του Κατσιούλα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
27΄: Σουτ του Ξηρογιάννη μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.
32΄: Μετά από συνδυασμό των Τρούμπουλου-Αρβανίτη, ο Σύρμος με ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 0-1.

Β΄ Μέρος

Κυριάρχησαν οι Φθιωτοί
Στο δεύτερο μέρος η Φθιώτιδα ήταν κυρίαρχη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, σκόραρε 3 τέρματα φτάνοντας στο τελικό 0-4.

Κεφαλιά Τρούμπουλου


Στο 9o λεπτό της επανάληψης μετά από εκτέλεση κόρνερ του δραστήριου Άντζελο Φίστι, ο Βασίλης Τρούμπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2.



Με τον ίδιο τρόπο
Ο Βασίλης Τρούμπουλος στο 67΄ σκόραρε ξανά με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Στάθη Φαφούτη από τα δεξιά γράφοντας το 0-3 και σκοράροντας για 2η φορά στην αναμέτρηση. Ο σκόρερ είχε πετύχει και τα δυο νικητήρια γκολ στο εκτός έδρας 1-2 επί της Θεσσαλίας.


Το 4ο λίγο πριν το τέλος


Ο Αντώνης Δραχτίδης (Φωτογραφία) με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι πραγματοποίησε το τελικό 0-4.


Οι καλύτερες φάσεις
44΄: Ο Τρουμπουλός έκανε την μπαλιά για τον Φίστι, που πλάσαρε και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
45΄: Ο Φίστι σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Αρβανίτη πέρασε πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.
49΄: Ο Φίσι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Τρούμπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-2.
50΄: Ο Σύρμος σέντραρε και σουτ του Δερματά έφυγε άουτ.
67΄: Ο Φαφούτης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Τρούμπουλος με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 0-3.
73΄: Ο Τρούμπουλος έδωσε στον Αποστόλου, που σούταρε ψηλά άουτ.
76΄: Ο Δραχτίδης με κοντινή προβολή πραγματοποίησε το τελικό 0-4.

Διακριθέντες:
Ευρυτανία: -
Φθιώτιδα: Σύρμος, Τρούμπουλος, Φίστι

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία): «Νομίζω ότι από τις 3 ομάδες που αγωνιστήκαμε στον όμιλο προφανώς τα μεγαλύτερα προβλήματα μας τα δημιούργησε σήμερα η Φθιώτιδα, αυτό οφείλεται και στην όχι και τόσο καλή μας ημέρα και απόδοση. Γενικώς η Φθιώτιδα είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, έχει πολύ δυνατά κορμιά και παρουσίασε μια ομοιογένεια σαν σύνολο. Τα περισσότερα παιδιά προπονούνται μαζί για αρκετά χρόνια και σίγουρα συντέλεσε και το γεγονός ότι η περσινή ομάδα είναι σχεδόν ίδια με τη φετινή, αφού επένδυσε πέρυσι σε μικρότερης ηλικίας παιδιά και βλέπουν φέτος τους καρπούς αυτής της προσπάθειας. Για εμάς η φετινή, αλλά και η επόμενη χρονιά υπάρχει πρόβλημα και ένα έλλειμα στον αριθμό των παιδιών που έχουν γεννηθεί τις χρονιάς 2003-2004, αλλά και 2005-2006. Προσπαθούμε με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα. Τα παιδιά έχουν κάνει βήματα βελτίωσης, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μια ποδοσφαιρική ομάδα, όταν οι μισοί παίκτες δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, αφού έτσι και αλλιώς βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση από πλευράς δημογραφικού προβλήματος. Κάθετι που πετυχαίνουν τα παιδιά είναι κέρδος. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Φθιώτιδας και ελπίζω οι ποδοσφαιριστές μας να καταλάβουν  ότι για να πετύχουν πράγματα θα πρέπει να βρισκόμαστε και να προπονούμαστε στο γήπεδο και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, για να κοντράρουμε τις άλλες ομάδες του ομίλου μας.»

Θανάσης Νεοχωρίτης (Φθιώτιδα): «Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την πολύ καλή τους απόδοση και την σοβαρότητα που έδειξαν στο σημερινό παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια είναι πονηρά και εάν δεν είσαι σοβαρός μπορεί να το πληρώσεις. Θεωρώ ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων, όμως αυτό φάνηκε χάρης και την σοβαρότητα των παιδιών. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, βλέπω ότι η περσινή δουλειά που κάναμε, γιατί τα περισσότερα παιδιά αγωνίζονταν και πέρυσι στην μικτή, φέτος αποδίδει και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μια ευκαιρία οι ποδοσφαιριστές να δείξουν το ταλέντο τους σε αυτό το πρωτάθλημα και εύχομαι να έχουν συνέχεια στην προσπάθεια που κάνουν όλα τα παιδιά, ώστε να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Νικοπολίδης(61΄ Γυφτομήτρος), Σβερώνης(51΄ Μπίκας Π.), Τριανταφυλλόπουλος Α., Τριανταφυλλόπουλος Β., Τσάρας, Κελεσίδης, Κάππας, Ανδρέου(67΄ Γιαννιώτης), Τσούκας(71΄ Τσιουγκρής), Καμαρέτσος, Μπίκας Β.

Φθιώτιδα (Θανάσης Νεοχωρίτης): Γκρίνιας, Φλώρος, Λόζος(57΄ Αποστόλου), Κατσιούλας, Σταθόπουλος, Δερματάς(57΄ Φαφούτης), Ξηρογιάννης(41΄ Φίστι), Τρούμπουλος, Αρβανίτης(63΄ Γκιόνι),  Σύρμος(57΄ Κωστάκης), Λαμπρόπουλος(68΄ Δραχτίδης)

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Καλαμάρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σούζας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Σπυρίδων Καλυβόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος