Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Κ14: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-6

Την εντός έδρας ήττα με 0-6 από την ΕΠΣ Φθιώτιδας γνώρισε η ομάδα κάτω των 14 της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 12 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ14(7ος Όμιλος), με τις δυο γειτονικές Ενώσεις να «κοντράρονται» μεταξύ τους.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνιου γνώρισε ήττα με το σκορ της πρεμιέρας της Θεσσαλίας. Τα παιδιά του νομού μας προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας και παραστάσεων ήταν εμφανής. Με εξαίρεση ένα «νεκρό» δεκάλεπτο στο πρώτο μέρος οι νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν καλή παρουσία και αναμένεται να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στον β΄ γύρο.
Η Φθιώτιδα του Νίκου Τσικρά έφτασε άνετα στη νίκη, μετουσιώνοντας τις ευκαιρίες της σε εύκολα γκολ. Ο Βασίλης Κοντονίκος σημείωσε δυο γκολ στο πρώτο μέρος, το δεύτερο με πέναλτι, ενώ δυο γκολ έβαλε και ο Γιώργος Παπαζαχόπουλος, διαμορφώνοντας το 0-4, με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος Φάνης Γεμενής και Άγγελος Καψαλιάρης διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.
Η ΕΠΣΕ θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου(4η αγωνιστική) την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου του 2019 τη Θεσσαλία στον Βόλο. Έμεινε χωρίς βαθμό και γκολ.  Η Φθιώτιδα, που πήρε τους τρεις πρώτους της βαθμούς θα παίξει και νέο εκτός έδρας ματς, απέναντι στην Εύβοια με έντονο το βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Διοικητικοί Φθιώτιδας
Τον αγώνα παρακολούθησαν και παράγοντες της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Παρόντες ήταν περίπου 50 θεατές.


Προεδρική Παρουσία
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας(Φωτογραφια) βρέθηκε δίπλα στην προσπάθεια των μικτών ομάδων, καθώς και αρκετά μέλη της νέας εκτελεστικής επιτροπής. Μάλιστα δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τους διοικητικούς παράγοντες της ΕΠΣΦ για την επανεκλογή του. Οι δυο Ενώσεις διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις. 



1η νίκη
Η Φθιώτιδα σημείωσε την πρώτη της νίκη και διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη φάση, την οποία παίρνουν οι δυο πρώτοι.

Παρακολούθησε ο Κατσίκης
Στο γήπεδο βρέθηκε ο Βασίλης Κατσίκης(Φωτογραφία), απερχόμενος παράγοντας της ΕΠΣ Ευρυτανίας και πρώην Πρόεδρος της επιτροπής μικτών ομάδων. Νέος Πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής είναι ο νεοεκλεγείς Δημήτρης Αθανασόπουλος. 


Ακαδημία Καρπενησίου& Ακαδημία Λαμίας
Με εξαίρεση τους: Βασίλη Κοντονίκο(Νίκη Αγίας Παρασκευής), Αλέξανδρο Μπακαλέξη(Διόνυσος Αμφίκλειας) και Βαγγέλη Μασιάλα(Αστέρας Λαμίας) όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των Φθιωτών ανήκουν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας. Ενώ από πλευράς γηπεδούχων όλοι οι παίχτες αγωνίζονται στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Α΄ Μέρος

Μετουσίωση ευκαιριών σε γκολ
Αρκετά αποτελεσματική ήταν η Φθιώτιδα στο πρώτο ημίχρονο, που καταφερε μέσα σε 11 λεπτά να σκοράρει 4 φορές και να κάνει το 0-4, σκορ του α΄ μέρους.

Τραυματίας ποδοσφαιριστής


Μόλις στο 11΄ ο Παναγιώτης Κρασιάς(Φωτογραφία) της Ευρυτανίας έδωσε τη θέση του στον Άγγελο Τσιγαρίδα λόγω τραυματισμού. 


Πήρε την ασίστ


Στην πρώτη της αξιόλογη φάση η ομάδα του Νίκου Τσικρά προηγήθηκε. Ο Γιώργος Παπαζαχόπουλος τροφοδότησε μετά από υπέροχη προσπάθεια τον Βασίλη Κοντονίκο(Φωτογραφία), που πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.



Ανέλαβε δράση ο Παπαζαχόπουλος


Ο Γιώργος Παπαζαχόπουλος(Φωτογραφία) μετατράπηκε από δημιουργός σε σκόρερ και στο 13΄ με σουτ και στο 15΄ με κεφαλιά έκανε το 0-2 και το 0-3 αντίστοιχα. 






Με πέναλτι το 4ο
Το δεύτερο του προσωπικό τέρμα σημείωσε ο Βασίλης Κοντονίκος στο 22΄. Κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ για το 0-4. 



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Όμορφη ατομική ενέργεια του Παπαζαχόπουλου και σέντρα από αριστερά, ο Κοντονίκος με σουτ διαμόρφωσε το 0-1.
13΄: Κόρνερ του Καρανίκα από δεξιά, ο Τριανταφυλλόπουλος απέκρουσε ασθενώς και ο Παπαζαχόπουλος με σουτ έκανε το 0-2.
15΄: Ο Κλητοράκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Παπαζαχόπουλος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σημείωσε το 0-3.
22΄: Ο Κοντονίκος ανατράπηκε από τον Σερπάνο, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Κοντονίκος εκτέλεσε εύστοχα(0-4).

Β΄ Μέρος

Διαδικαστική επανάληψη
Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν άλλες δυο φορές στο δεύτερο ημίχρονο για το τελικό 0-6. Φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλλε η Ευρυτανία.

Πενταπλασιασμός Φθιώτιδας


Με διπλή προσπάθεια ο Φάνης Γεμενής(Φωτογραφία) «νίκησε» τελικά τον Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο και πέτυχε το 0-5 στο 51ο λεπτό. 



Το πιο όμορφο γκολ


Ο Άγγελος Καψαλιάρης(Φωτογραφία) που πέρασε ως αλλαγή πέτυχε στο 55΄ το πιο όμορφο γκολ της συνάντησης με όμορφη «λόμπα», διαμορφώνοντας το τελικό 0-6.




Οι καλύτερες φάσεις
49 : Ο Παπαζαχόπουλος τροφοδότησε τον Γεμενή Θ. και το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
51 : Σέντρα του Παπαζαχόπουλου από αριστερά, σουτ του Γεμενή Θ. απέκρουσε ο Τριανταφυλλόπουλος και στην επαναφορά ξανά ο Γεμενής Θ. μες σουτ πέτυχε το 0-5.
55΄: Ο Καψαλιάρης εκμεταλλεύτηκε σέντρα από δεξιά και με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-6.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Δροσίνης
Φθιώτιδα: Ρηττας, Παπαζαχοπουλος, Κοντονίκος, Κλητοράκης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Ήταν το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι που δώσαμε για τη φετινή σαιζόν. Πραγματικά συγχαρητήρια στην ομάδα της Φθιώτιδας, η διαφορά δυναμικότητας είναι πάρα πολύ μεγάλη και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Κάναμε τη δικιά μας προσπάθεια, κάθε φορά προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Για να κλείσεις βέβαια τη ψαλίδα πρέπει κάθε φορά πάρα πολύ καλή απόδοση και ταυτόχρονα όλοι οι ποδοσφαιριστές. Σήμερα φοβηθήκαμε το παιχνίδι, δεχτήκαμε εύκολα γκολ, το σκορ πήρε διαστάσεις. Εμείς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, να συμμετέχουν, να μάθουν να αγωνίζονται και μέσα από το παιχνίδι και μέσα από τις παραστάσεις θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Έχουμε δικούς μας στόχους και προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να είμαστε αξιοπρεπείς πάνω σε αυτό που κάνουμε, με τελευταίο το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όλους, στην ομάδα της Φθιώτιδας, αλλά και στα δικά μας τα παιδιά, στους παράγοντες της ΕΠΣ και στους γονείς που συμπαραστέκονται σε αυτήν την προσπάθεια.»

Νίκος Τσικράς (Φθιώτιδα): «Η ομάδα μας σήμερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχε και την τύχη με το μέρος της, αυτά που είχαμε σχεδιάσει, βγήκανε. Και στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε καλή παρουσία, αλλά από αστάθμητους παράγοντες, είτε από τύχη είτε από κάποια λάθη δικά μας δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο και κυνηγάμε την πρόκριση βάσει την προκήρυξης, αν και εγώ πιστεύω και το έχω πει πολλές φορές ότι σε αυτές τις διοργανώσεις αυτό που μετράει είναι να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να δείχνουν τι μπορούν να κάνουν πέρα από το άγχος της βαθμολογίας και της πρόκρισης. Η ΕΠΟ επέλεξε αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε σε αυτό το πλάνο και αυτό το κάνουμε. Και στους παίδες και στους νέους προσπαθούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δείξουν τα παιδιά τις δυνατότητες τους και να μπορέσουν παραπέρα οι προπονητές των Εθνικών Ομάδων να δούνε και να επιλέξουν, εάν χρειαστεί κάποια παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΣ Ευρυτανίας για τη φιλοξενία. Έχουμε απόλυτη συνεργασία με την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Φέτος κάναμε κάτι πρωτοποριακό μετά από συνεργασία των δυο Προέδρων, του κ. Σακελλάρη και του κ. Παπαντζιμα και η ομάδα του Καρπενησίου, η Ακαδημία συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τα παιδιά του Καρπενησίου και της ευρύτερης περιοχής να παίρνουν παραστάσεις, αλλά και για εμάς είναι αρκετά ευχάριστο να έχουμε περισσότερες ομάδες, οι οποίες διακρίνονται στο πρωτάθλημα. Από ότι βλέπω και επειδή έχουμε παίξει και αντίπαλοι με την ομάδα της Ακαδημίας είναι πάρα πολύ καλή. Στην Ευρυτανία γίνεται το καλύτερο δυνατό που μπορεί να γίνει, βλέποντας και τις αντίξοες συνθήκες και τις ιδιομορφίες που έχει ο νομός. Πιστεύω ότι οι συνάδελφοι που είναι στις μικτές ομάδες, αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι που ασχολούνται με τις ακαδημίες προσφέρουν πάρα πολλά και στον αθλητισμό, αλλά γενικότερα και στο ποδόσφαιρο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Τριανταφυλλόπουλος, Κρασιάς(11΄ λ.τρ Τσιγαρίδας, 54΄ Τσιάρας), Σταμούλης(46΄ Ρεσιτης), Κελεσίδης, Γραβιάς, Δροσίνης, Σερπάνος, Σταμούλης(54΄ Παρούτσας), Πιστιόλης(46΄ Μπομποτσιάρης), Γιαννιώτης(51΄ Καρδαμπίκης), Μουρτογιάννης(51΄ Μπακατσιάς)

Φθιώτιδα (Νίκος Τσικράς): Καραγεώργος(46΄ Μασιάλας), Μπακαλέξης, Καρανίκας, Καυκιάς, Αλαμάνης, Κλητοράκης(40΄ Γεμενής Α.), Γεμενής Θ.(51΄ Καψαλιάρης), Ρήττας, Παπαζαχόπουλος(51΄ Αποστόλου), Κοντονίκος(40΄ Τσάτσος), Γιαννέλης(46΄ Ζαλοκώστας)

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσοπλάκος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σούζας (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Σπυρίδων Καλυβόπουλος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανιας)


































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος