Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΑΕΚ-Άγραφα 2-1

Η «ψυχωμένη» ΑΕΚ έκανε την έκπληξη,  κερδίζοντας την ομάδα των Αγράφων με 2-1 στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων».
Το ματς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(10/11) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις  3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου παρουσιάστηκε ψυχωμένη και «χτύπησε» στην κόντρα επίθεση σκοράροντας στο 30ο λεπτό με τον Χρήστο Αρκουμάνη και έχοντας και πριν κάποιες καλές στιγμές. Ο Νίκος Κωστής με εκτέλεση φάουλ στο 58΄ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με την μείωση να έρχεται 3 λεπτά με πέναλτι. Παρά την οπισθοχώρηση στα τελευταία λεπτά ο «δικέφαλος» κράτησε το υπέρ του νικηφόρο αποτέλεσμα.
Τα Άγραφα του Νίκου Βούρτσα έκαναν άσχημη εμφάνιση και παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, παρουσίασαν αμυντικά κενά που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο αντίπαλος και έκαναν και αρκετά λάθη στην επιθετική τους λειτουργία. Βρέθηκαν να χάνουν στο 58΄ με 2-0, με τον Μπάμπη Καρβέλη να μειώνει με πέναλτι στο 61΄ και να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 86΄ όταν το σουτ του σε κενή εστία αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η ΑΕΚ αγωνίζεται με την Ποταμιά στο Δημοτικό στάδιο το Σάββατο (17/11), ενώ τα Άγραφα την Κυριακή (18/11) υποδέχονται στο αθλητικό κέντρο τον ΑΠΟΚ.  Οι Αγραφιώτες παρέμειναν στους 4 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έχει πλέον 3 πόντους.

Λιγοστοί θεατές
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 15 με 20 θεατές.

1η νίκη
Η ΑΕΚ κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην 11αδα Νιαβής-Σεντής-Καλτσής



Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου είχε δυο αλλαγές στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Ο Μάκης Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, στα μετόπισθεν έπαιξε ο Χρήστος Σεντής (Φωτογραφία Κέντρο), με τον Χρήστο Καλτσή (Φωτογραφία Δεξιά) να ξεκινάει ως δεξιός μέσος. Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Γιαννόπουλου (Έπαιξε ως αλλαγή), Πάνου Αρβανίτη και Γιώργου Μπακογεώργου (Απουσίαζαν).

4 διαφοροποιήσεις



Ο Νίκος Βούρτσας ξεκίνησε τους φιλοξενούμενους με 4 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην Φραγκίστα. Ο Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία κέντρο) το δεξί άκρο, ο Άκης Τσιούμας έπαιξε στο κέντρο, ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε στην μεσοεπιθετική γραμμή. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Τελώνη (Τιμωρημένος), Βαγγέλη Ζανιά (Τραυματίας/Εκτός 18αδας), Γιώργου Βουτσέλη (Απουσίαζε) και Γιώργο Βούρτσα (Μπήκε ως αλλαγή).

Παραίτηση Ν. Βούρτσα


Ο προπονητής των Αγράφων Νίκος Βούρτσας μέσα από τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα υπέβαλλε την παραίτηση του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ήττας.

Ντεμπούτο Τσιούμα


Ο Άκης Τσιούμας(Φωτογραφία) αποκτήθηκε από τη Μυρίκη και έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα Άγραφα, στα οποία έχει θητεία και κατά το παρελθόν.

Α΄ Μέρος

Ανοιχτό ματς
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στα πρώτα λεπτά, όπου χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο «δικέφαλος» με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα προηγήθηκε με 1-0.

Δυο μεγάλες στιγμές
Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ταξιάρχης Καλύβας νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κώστα Ιωάννου, ενώ 5 λεπτά έπειτα ο Χρήστος Αρκουμάνης της ΑΕΚ σούταρε σε κενή εστία άουτ.



Ευστόχησε με τη δεύτερη


Ο Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία) ότι δεν κατάφερε στο 10ο λεπτό το πέτυχε με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν μετά την μεταβίβαση του Γιάννη Μπέσσα απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενή εστία «γράφοντας» το 1-0.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Κοράκης εκτέλεσε φάουλ, ο Καλύβας βρέθηκε τετ α τετ με τον Ιωάννου, πλάσαρε και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε με τα πόδια.
7΄: Ο Αρκουμάνης πάσαρε στον Μπέσσα, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
10΄: Ο Καλτσής έβγαλε για τον Κωστή, που πλάσαρε στην έξοδο τον Νικοπολίδη και ο Αρκουμάνης σε κενή εστία σούταρε πάνω από το τέρμα άουτ.
11΄: Ο Κωστής έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, σούταρε και ο τερματοφύλακας των Αγράφων μπλόκαρε.
28΄: Ο Γκριμόπουλος έδωσε στον Θεοχάρη, που σούταρε εκτός περιοχής λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου.
29΄: Ο Θεοχάρης σέντραρε και το σουτ του Ντάλλα έφυγε άουτ.
30΄: Ο Μπέσσας έκανε την μπαλιά για τον Αρκουμάνη, που απέφυγε τον Νικοπολίδη και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 1-0.
31΄: Πλασέ του Θεοχάρη εξ επαφής έφυγε άουτ.
43΄: Ο Ντάλλας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το σουτ του Κοράκη απέκρουσε ο Ιωάννου.

Β΄ Μέρος

Από 1 τέρμα
Η ΑΕΚ ευτύχησε νωρίς να σκοράρει το 2-0, τα Άγραφα προσπάθησαν να φτάσουν στην ανατροπή, ωστόσο μείωσαν σε 2-1 στο 61΄.

Με στημένο Κωστή


Η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της στο 58ο λεπτό όταν ο Νίκος Κωστής με απευθείας φάουλ στην αριστερή γωνία του Κώστα Νικοπολίδη έκανε το 2-0. Μάλιστα το φάουλ εκτελέστηκε 2 φορές, όπου η πρώτη εκτέλεση είχε φύγει λίγο άουτ. Ο Κωστής βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί ματς.




Μείωσε με πέναλτι


Οι φιλοξενούμενοι δυο λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκαν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σάκη Θεοχάρη μέσα στην περιοχή από τον Χρήστο Σεντή. Ο Μπάμπης Καρβέλης  (Φωτογραφία) εκτέλεσε το πέναλτι ένα λεπτό αργότερα και με πλασέ χαμηλά στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ μείωσε στο τελικό 2-1.





Μια «ανάσα» από το 2-2
Μοναδική ευκαιρία έχασαν στο 86΄ οι Αγραφιώτες όταν ο Ταξιάρχης Καλύβας πρόλαβε την μπάλα προ του Κώστα Ιωάννου γύρισε στον Μπάμπη Καρβέλη, που σε κενή εστία έκανε το τακουνάκι με τον Νίκο Κωστή να αποκρούει με τάκλιν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος και να κρατάει το σκορ υπέρ της ομάδας του.



Αποχώρησε τραυματίας


Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) του «δικεφάλου» αποχώρησε τραυματίας στις καθυστερήσεις, αφήνοντας την ομάδα του με 10.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Κωστής με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη σκόραρε το 2-0.
60΄: Ο Θεοχάρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σεντή, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Καρβέλης με εύστοχη πλασάρισμα στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ μείωσε στο τελικό 2-1.
74΄: Σουτ του Ντάλλα εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωάννου.
86΄: Ο Καλύβας «τσίμπησε» την μπάλα προ του Ιωάννου σέντραρε, ο Καρβέλης έκανε το τακουνάκι όμως ο Κωστής απέκρουσε με αυτοθυσία πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
97΄: Εκτέλεση φάουλ του Θεοχάρη από αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο Ιωάννου.

Πανηγυρισμοί «δικεφάλου»
Οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.



Διακριθέντες:
ΑΕΚ: Κωστής, Οικονόμου, Καλτσής, Αρκουμάνης, Μπέσσας
Άγραφα: Καρβέλης, Θεοχάρης

Κίτρινες Κάρτες
Σεντής, Νιαβής, Παρούτσας, Καρβέλης, Κωσταρέλος, Κοράκης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): «Ξεκινώντας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων για την προσπάθεια τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες της ΑΕΚ, που σήμερα απέδειξαν πολλά πράγματα, ότι η ομάδα έχει μέλλον, σήμερα έβγαλε ψυχή στο γήπεδο και κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι. Η ήττα του περασμένου Σαββάτου από τον ΠΑΟΚ, μας έκανε καλό και κατάφερε να ξυπνήσει τον εγωισμό μας. Παρότι είχαμε 14 ποδοσφαιριστές και πολλές σημαντικές απουσίες, όσοι αγωνίστηκαν παίξανε και για αυτούς που έλλειπαν. Η ομάδα μας σιγά-σιγά βγάζει όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις και έβγαλε και πάθος και χαρακτήρα σήμερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και πάνω από όλα διότι είδα ότι κάτι αλλάζει στην ΑΕΚ. Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην διαιτησία και στον Δημήτρη τον Κουρλό, είναι ένας πολύ καλός διαιτητής και πραγματικά αξίζει που παίζει στην Γ΄ Εθνική. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι , κοιτάζοντας τον επόμενο αγώνα.»

Νίκος Βούρτσας (Άγραφα): «Το σκορ μαρτυρά την εμφάνιση που κάναμε, ήμασταν τραγικοί και απαράδεκτοι δεν υπήρχαμε μέσα στο γήπεδο. Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για την συνεργασία που είχαμε. Εγώ δεν θα συνεχίσω στην ομάδα. Καλή συνέχεια στην ομάδα της ΑΕΚ.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Ιωάννου, Γιαννόπουλος Γ., Σεντής, Νιαβής(78΄ λ.τρ. Γιαννόπουλος Δ.), Λάππας, Οικονόμου, Καλτσής, Κωστής, Μπέσσας Ι.(94΄ Μπακόλας Η.), Μπακόλας Κ., Αρκουμάνης(87΄ Παρούτσας)

Άγραφα (Νίκος Βούρτσας): Νικοπολίδης, Τσάκνης, Κατσαρός(46΄ Καρβέλης), Κωσταρέλος, Κοράκης, Γκούρλιας, Γκριμόπουλος(46΄ Βούρτσας), Τσιούμας(85΄ Μπίκας Π.), Ντάλλας, Καλύβας, Θεοχάρης

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος