Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΟΚ-Ποταμιά 0-4

Βάζοντας δυο τέρματα σε κάθε ημίχρονο η πρωταθλήτρια Ποταμιά νίκησε τον νεανικό ΠΑΟΚ με 0-4.
Το ματς διεξήχθη το Σάββατο(10/11) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις  3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 με 40 θεατών.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ήταν μαχητικός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και με κλειστή άμυνα προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές για ακόμη μια φορά αποκόμισαν εμπειρίες, έχοντας ήδη κάνει μια νίκη.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη ήταν επηρεασμένη από τη μη διεξαγωγή του ματς με το Ραπτόπουλο και άργησε να βρει τα πατήματα της. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος είχε εκτέλεση πέναλτι στο δοκάρι και εν συνεχεία με γκολ των Χρήστου Λέρη και Μιχάλη Νούλα έγινε το 2-0 του ημίχρονου. Οι Μεγαλοχωρίτες διατήρησαν ανέπαφη την εστία του για ακόμη μια φορά, μη έχοντας δεχτεί γκολ σε κανένα από τα 7 φετινά επίσημα παιχνίδια τους(Το ένα κρίθηκε στα χαρτιά). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στην επανάληψη χάρης σε γκολ των: Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και αυτογκόλ του Στέλιου Μίλη.
Την επόμενη (5η) η Ποταμιά αγωνίζεται με την ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο το Σάββατο(17/11), ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Αίολο την ίδια μέρα στο Δημοτικό στάδιο. Η Ποταμιά έφτασε τους 12 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στον 1, έχοντας αρχίσει με αρνητική βαθμολογία -3..

30 με 40
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 με 40 φιλάθλων.


Γιαννακόπουλος αντί Ξαγάρα


Παρότι η Ποταμιά είχε να αγωνιστεί 2 εβδομάδες, υπήρξε μόλις 1 αλλαγή στη βασική σύνθεση της σε σχέση με το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΚ. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος πήρε φανέλα βασικού, αντικαθιστώντας τον Σπύρο Ξαγάρα.

3 διαφοροποιήσεις

 












Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ είχε 3 διαφοροποιήσεις στο βασικό του σχήμα σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Άγγελος Γυφτομήτρος (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε ως γκολκίπερ, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι: Στέλιος Μίλης και Άρης Ρέπας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Παναγιώτη Πατλιά, Στάθη Πλατανίτη (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Ανδρέα Φύκα.

Α΄ Μέρος

Στο τελευταίο 4αρτο
Η ομάδα της Ποταμιάς σκόραρε δυο φορές στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους προηγούμενη με 0-2.

Στο δοκάρι το πέναλτι
Στο 23΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου μέσα στην περιοχή από τον Άντι Χόντζα. Η εκτέλεση όμως του «Πελέ» σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Άγγελου Γυφτομήτρου.


«Ξεκλείδωσε» ο Λέρης


Ο μέσος Χρήστος Λέρης στο 31ο λεπτό «ξεκλείδωσε» την άμυνα του ΠΑΟΚ, καθώς με σουτ εκτός περιοχής πραγματοποίησε το 0-1, παρά τη προσπάθεια του γκολκίπερ των γηπεδούχων για απόκροσυη.

Διπλασίασε  Νούλας


Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Λεωνίδας Κόγιας σέντραρε από αριστερά και ο Μιχάλης Νούλας με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ έκανε το 0-2.

Οι καλύτερες φάσεις
23΄: Ο Γενιτσαρόπουλος ανατράπηκε από τον Χόντζα, κερδίζοντας το πέναλτι. Η εκτέλεση του παθών κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι.
25΄: Ο Γιαννακόπουλος πάσαρε στον Νούλα, που σούταρε εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά και ο Γυφτομήτρος μπλόκαρε.
29΄: Σουτ του Λέρη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του ΠΑΟΚ.
31΄: Ο Λέρης με όμορφο σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 0-1, αφού η μπάλα αποκρούστηκε πρώτα ασθενώς από τον Γυφτομήτρο.
44΄: Ο Κόγιας σέντραρε από αριστερά και ο Νούλας με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ «έγραψε» το 0-2.

Β΄ Μέρος

Εσωτερική αλλαγή


Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έκανε εσωτερική αλλαγή, ο Άγγελος Γυφτομήτρος άφησε τα γάντια και αγωνίστηκε μέσα με τον Παναγιώτη Πατλια (Φωτογραφία) να έρχεται από τον πάγκο να αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα΄, αντικαθιστώντας τον τραυματία Άντι Χόντζα.

Άλλα δυο
Η Ποταμιά έφτασε στο τελικό 0-4 σκοράροντας δυο φορές και στην επανάληψη.

Βρήκε δίχτυα ο «Γεν»


Ότι δεν κατάφερε από την άσπρη βούλα ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) το πέτυχε στο 73΄, που με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παναγιώτη Πατλιά, «γράφοντας» το 0-3.


Αυτογκόλ Μίλη


Το τελικό 0-4 έγινε στο 76΄ με κεφαλιά του Στέλιου Μίλη, που μετά την σέντρα του Κώστα Γιαννκόπουλου άθελα πέτυχε το αυτογκόλ.



Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Μακρινό σουτ του Γενιτσαρόπουλου πέρασε πάνω από το τέρμα του Πατλιά.
73΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ (0-3).
76΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από αριστερά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μίλη, που άθελα του πέτυχε αυτογκόλ για το τελικό 0-4.
79΄: Απευθείας φάουλ του Αναστασόπουλου έφυγε πάνω από την εστία του Καλύβα.

Διακριθέντες:
ΠΑΟΚ: Τσάρας, Καώνης
Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Νούλας, Λέρης

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Να συγχαρώ την ομάδα της Ποταμιάς και να της ευχηθώ καλή συνέχεια. Τώρα όσον αφορά τη δική μου ομάδα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη σημερινή τους απόδοση και κυρίως στα αμυντικά μας καθήκοντα, όπου εκεί μας οδήγησε το παιχνίδι να βγάλουμε πάρα πολλές άμυνες καθ΄ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, με σωστές τοποθετήσεις, μέσα από την καλή απόδοση των παιδιών. Πραγματικά είχαμε μια πολύ καλή εικόνα σαν ομάδα, παρόλο που δε μπορέσαμε να απειλήσουμε τον αντίπαλο. Αυτά τα παιχνίδια πραγματικά σαν ομάδα τα έχουμε ανάγκη, γιατί μέσα από τέτοια παιχνίδια θα μπορέσουμε να χτίσουμε την ομάδα μας πάνω σε γερές βάσεις, ξεκινώντας από εκεί που ξεκινούν όλες οι ομάδες από τη σωστή άμυνα. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι.»

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα παιχνίδι μετά από αρκετό χρονικό διάστημα για εμάς, βρισκόμασταν εκτός αγωνιστικής δράσης και αυτό μας επηρέασε και ήμασταν λίγο χαλαροί. Η νίκη μας ήταν δίκαιη πέρα για πέρα, θα μπορούσε το σκορ να είχε πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Θα πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να σπάμε αυτές τις άμυνες, που είναι κλειστές. Αν αγωνιζόμασταν σήμερα με κάποια άλλη ομάδα θα είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αποτελείται από νέα παιδιά και της εύχομαι καλή συνέχεια.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γυφτομήτρος(67΄ Αναστασόπουλος), Μαστρογιάννης, Καώνης, Τσάρας, Μουστάκης, Μίλης(77΄ Γκορόγιας), Παπαροϊδάμης(59΄ Πλατανίτης), Τόλης, Χόντζα(46΄ λ.τρ. Πατλιάς), Ρέπας, Κελεσίδης

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής(52΄ Μαντζιούτας Α.), Γιαννακόπουλος(77΄ Λαθύρης), Κόγιας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(72΄ Ράικος), Λέρης, Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος, Μισύρης(61΄ Φλωράκης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας