Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΟΚ-Ραπτόπουλο 0-0

Άστοχος ήταν στην τελική προσπάθεια ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε ισόπαλος με 0-0 στο ντέρμπι των μικρομεσαίων με το μαχητικό Ραπτόπουλο.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και την είδαν ελάχιστοι θεατές.
Ο ΠΑΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου απώλεσε σωρεία ευκαιριών και δικαιούταν το «τρίποντο» βάσει των φάσεων που δημιούργησε. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση, με τους νεαρούς να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα, αστοχώντας ωστόσο στο φινάλε των φάσεων.  Ο «δικέφαλος» έχει  πλέον -2 πόντους , καθώς είχε ξεκινήσει με αρνητική βαθμολογία -3.
Το Ραπτόπουλο που συμμετέχει χωρίς τεχνική καθοδήγηση στο πρωτάθλημα ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Πάλεψε αρκετά στο αμυντικό κομμάτι, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό. Στα αρκετά ευχάριστα ότι συμμετέχει με αρκετά παιδιά από την περιοχή και είναι η μόνη ομάδα που αγωνίζεται στη Δυτική Ευρυτανία.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική ο ΠΑΟΚ τίθεται αντιμέτωπος με τα Άγραφα, ενώ η Δόξα θα «κοντραριστεί» στο γήπεδο της με την ΑΕΚ.

Πήγαν στο άλλο
Το ντέρμπι των μικρομεσαίων παρακολούθησαν μόλις 20 θεατές, καθώς οι περισσότεροι προτίμησαν τον αγώνα των Αγράφων με τον Αίολο. 


Όλοι κάτω  των 20
Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει στο πρωτάθλημα αποκλειστικά με ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, γεγονός που είναι άξιο επαίνου.

«Κοουτσάρισμα» Αναστασόπουλου
Τον «δικέφαλο» καθοδήγησε και σε αυτό το ματς ο εκ των προπονητών του Λάκης Αναστασόπουλος(Φωτογραφία), καθώς απουσίαζε ο συνεργάτης του Γιώργος Χρυσαφόπουλος.


Τέρμα ο Χ. Στασινός


Την εστία της Δόξας υπερασπίστηκε με επιτυχία ο Βαλάντης Στασινός(Φωτογραφία), μη αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση.

Νέα βοηθός
Την πρώτη της εμφάνιση ως βοηθός διαιτητή έκανε η Φαίη Κομνηνού(Φωτογραφία). Πρώτος βοηθός ήταν ο Γιώργος Δροσίνης. Και οι δυο αποφοίτησαν από την τελευταία σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας. 


Ξεκίνησε με -3
Ο ΠΑΟΚ άρχισε το τρέχον πρωτάθλημα με-3 βαθμούς, καθώς τερμάτισε με αρνητική βαθμολογία στο αντίστοιχο περυσινό , η οποία μεταφέρεται στο επόμενο σύμφωνα με τον ΚΑΠ. Δεν κατέβηκε στους δυο αγώνες με το Ραπτόπουλο, με τις δυο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Υπερπροσπάθεια Δόξας
Το Ραπτόπουλο κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια με αρκετά νέα παιδιά από την περιοχή. Κατεβαίνει χωρίς προπονητή, χωρίς μεταγραφές και με ηρωικές πρωτοβουλίες των ποδοσφαιριστών του.

Επανεμφάνιση Καραβίδα


Μετά από αρκετά χρόνια αγωνίστηκε σε ματς της Δόξας ο αστυνομικός Κώστας Καραβίδας(Φωτογραφία).

Α΄ Μέρος

Ενός λεπτού σιγή


Όπως σε όλους τους αγώνες έτσι και σε αυτόν πριν την έναρξη του ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία) κράτησε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του παράγοντα της ΕΠΣ Ευρυτανίας Πάνου Παπαδημητρίου. Ο κ. Κουρλός σφύριξε την προηγούμενη ημέρα στο Αγρίνιο το ματς της Κ17 της Super League Παναιτωλικός-Ξάνθη(1-0).




Ανωτερότητα χωρίς ουσία
Καλύτερος ήταν ο νεανικός ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή. Πολύ καλά στημένη αμυντικά η Δόξα, κρατούσε το «μηδέν».

Καλύτερη με «Ρουμ»


Στην καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, ο Κώστας Ρουμελιώτης(Φωτογραφία) σούταρε άουτ στο 21΄ μετά την μπαλιά του Γιώργου Μουστάκη.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Χόντζα τροφοδότησε τον Ρουμελιώτη, οποίος πλάσαρε από αριστερά και ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε.
19΄: Χτύπημα φάουλ του Μουστάκη κόντραρε στα σώματα και το σουτ του Κελεσίδη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στασινού.
21΄: Ο Μουστάκης έκανε βαθιά μπαλιά, ο Ρουμελιώτης βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Δόξας.
30΄: Σέντρα του Ρουμελιώτη από αριστερά, ο Μαραγκούλας έκανε γύρισμα προς τα πίσω και ο Στασινός απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία.
37΄: Ο Τόλης τροφοδότησε τον Ρέπα, το γυριστό σουτ του δεύτερου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ραπτοπούλου.

Β΄ Μέρος

Δεν μπόρεσε να βρει στόχο
Με την τύχη τους τα έχουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ήταν αρκετά άστοχοι. Παρότι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα παρουσίασαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, μη καταφέρνοντας να σκοράρουν. Αντιστάθηκε η μαχητική Δόξα, η οποία κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο πόντο, εκδηλώνοντας και δυο τελικές προσπάθειες.  Να αναφερθεί πως ο πορτιέρο των γηπεδούχων Άγγελος Γυφτομήτρος δεν χρειάστηκε να επέμβει κάποια φορά.

Απειλητικός με Φύκα


Κυριότερος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων ήταν ο Ανδρέας Φύκας(Φωτοραφία), σουτάροντας λίγο άουτ στο 63΄ και στο 78΄. 



Μεγάλη ευκαιρία στο τέλος


Στην κορυφαία ίσως στιγμή του παιχνιδιού ο Κρητικός Μιχάλης Νεραντζάκης(Φωτογραφία) είδε την προσπάθεια του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να αποκρούεται από τον Βαλάντη Στασινό. 


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Κόρνερ του Παπαντζίμα από δεξιά, κεφαλιά του Μπισμπίκη στο πρώτο δοκάρι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ.
63΄: Ο Φύκας δοκίμασε σουτ, το οποίο έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στασινού.
68΄: Γύρισμα του Μουστάκη από δεξιά, το σουτ του Ρέπα κατέληξε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
72΄: Εκτέλεση φάουλ του Φύκα από τα δεξιά, προβολή του Νεραντζάκη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Στασινός.
73΄: Σέντρα του Φύκα από αριστερά, ο Ρουμελιώτης σούταρε και ο Στασινός έδιωξε σε κόρνερ.
74΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη από μακριά, ο Παπαντζίμας από αριστερά σούταρε ψηλοκρεμαστά πάνω από το τέρμα του Γυφτομήτρου.
78΄: Ο Φύκας δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε και το νέο σουτ του ίδιου κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στασινού.
91΄: Ο Ρέπας έδωσε στον Νεραντζάκη, σουτ του δεύτερου έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: Ρέπας, Φύκας, Μουστάκης, Κελεσίδης
Ραπτόπουλο: Κώτσιας, Μπισμπίκης, Μαραγκούλας, Στασινός

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ): «Για το σημερινό παιχνίδι έχω να πω μόνο καλά λόγια για όσα παιδιά αγωνιστήκανε, διότι παίξανε όλα με πάθος, δύναμη, αγωνιστικότητα, κάνανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά όταν δεν βάζεις την μπάλα στο τέρμα, δεν μπορείς να πάρεις και τη νίκη. Για την ομάδα του Ραπτοπούλου έχω να πω ότι είχε αξιόλογη παρουσία, φυσικά δεν μας απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα, κάνανε ένα παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Για τους δικούς μου ποδοσφαιριστές συγχαρητήρια για την εμφάνιση, συνεχίζουμε, παίρνοντας παιχνίδια η εμπειρία μας θα μεγαλώνει και θα προσπαθήσουμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος και να παίξουν όλα τα παιδιά και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς.»

*Το Ραπτόπουλο δεν διαθέτει προπονητή.

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Γυφτομήτρος, Μαστρογιάννης(68΄ Παπαροιδάμης), Καώνης(87΄ Γκορόγιας), Τσάρας, Μουστάκης, Τόλης(59΄ Μίλης), Φύκας, Κελεσίδης, Χόντζα(52΄ Νεραντζάκης), Ρέπας, Ρουμελιώτης

Ραπτόπουλο (-): Στασινός Χ., Αζούκης, Κοτούλας Χ., Μαραγκούλας, Κώτσιας, Καραβίδας(62΄ Μύτας), Μπισμπίκης, Παπαντζίμας, Διαμαντής, Πιπέρας, Παπαδημητρίου

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Φαίη Κομνηνού(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος